FC Zutphen walst bij doelpuntenfestival over PH heen

FC Zutphen behaalde vandaag een prachtig resultaat door PH Almelo met maar liefst 11-1 te verslaan. De ruststand van 4-1 werd na de pauze flink uitgebreid tot 11-1. Niek Bakkerweerd, Mido Blok en Michalis Spiridakis scoorden een hattrick. Een prachtige overwinning , waarmee de tweede plaats op de ranglijst werd bereikt en die met gemak nog hoger uit had kunnen vallen als meer dan 30% van de kansen zouden zijn benut. PH Almelo probeerde goed mee te voetballen, weigerde de bus te parkeren maar was toch onmachtig tegen een energiek FC Zutphen.

Energiek begin FC Zutphen

Direct vanaf de aftrap startte FC Zutphen voortvarend. Er werd direct druk gezet op de opbouw van PH waardoor zij geen ruimte kregen rustig op te bouwen en onder deze druk veel foute passes maakten. De eerste scoringsmogelijkheden die hieruit ontstonden werden nog niet verzilverd. In minuut 12 lukte het Mido Blok met een schot van afstand wel de 1-0 binnen te schieten. De eerste keer dat PH voor het doel van FC Zutphen kwam, was met een hoekschop. Deze werd strak voorgegeven maar door de Zutphense verdedigers bekwaam weggewerkt.

Bakkerweerd goud waard

De 2-0 was het resultaat van een prachtige voorzet van Michalis Spiridakis die door spits Niek Bakkerweerd met een snoekduik “a la Bep Bakhuys” werd binnen gekopt. Er breekt nu een periode aan waarbij diverse kansen door FC Zutphen niet worden benut. De ballen vlogen net naast of ruim over het doel van keeper Karsten Knaken. In minuut 31 scoorde Niek Bakkerweerd de 3-0 nadat hij wederom vanaf de rechterkant door Michalis Spiridakis prima werd bediend.

PH doet wat terug

Twee minuten later was het de beurt aan PH Almelo. Een mooie aanval door het midden werd prima afgerond door spits Rick Droste (3-1). Om te voorkomen dat PH ook maar even het gevoel kon krijgen dat er vanmiddag in Zutphen iets te halen viel, maakte Niek Bakkerweerd op aangeven van Nathan Greven 1 minuut later de 4-1. Hij had daarmee zijn hattrick in de pocket. Helaas moest hij vlak voor rust het veld met een blessure verlaten en werd hij gewisseld voor Marnix Marsman.

FC Zutphen na rust nog gretiger

FC Zutphen zette de overrompeling van de eerste helft voortvarend door. Na 2 hoekschoppen en een paar gemiste kansen, schoot Michalis met zijn linkerbeen de bal van buiten de zestien strak in de verre hoek (5-1). Het spel van PH werd steeds slordiger en ze veranderden hun tactiek door meer mensen naar voren te sturen ten einde de scoringskansen te verhogen. De Zutphense verdedigers lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en bleven geconcentreerd.

Hattrick Mido Blok

Een ander gevolg was dat Zutphen voorin nog meer ruimte kreeg om te voetballen. Na een mooie aanval door het midden scoorden Mido Blok in minuut 60 de 6-1. Vijf minuten later scoorde Mido zijn derde van de middag nadat een de bal terugkwam van de paal, na wederom een mooi schot van Michalis met zijn linkerbeen (7-1). In de 75ste minuut krijgt Nathan Greven de kans zijn eerste van de middag te maken. Na een mooie solo werd hij binnen de 16 gestuit door de keeper van PH. Een op zich goed genomen penalty richting de bovenhoek werd door keeper Knaken prachtig gepakt.

Ook een hattrick voor Michalis Spiridakis

De 8-1 was van Michalis Spiridakis. In de kluts kreeg hij de bal tegen zich aangespeeld en liet hij de doelman van PH opnieuw kansloos. Bij de 9-1 pikte spits Nathan Greven, die voor zijn tegenstanders vaak onnavolgbaar was, toch zijn doelpuntje mee. Na weer een mooie actie omspeelde hij de keeper en schoot vanuit een kleine hoek raak. Vijf minuten voor tijd maakte Michalis de 10-1. Met zijn 3 doelpunten, zijn assists en zijn goede spel werd hij vanmiddag gekroond tot Man van de wedstrijd.

Slotakkoord David te Slaa

Een minuut voor tijd kopte de altijd goed spelende aanvoerder David te Slaa de bal uit een voorzet prachtig binnen. Hiermee werd de eindstand van 11-1 bereikt. Een monsterscore. Voor FC Zutphen bijzonder. PH Almelo is wel bekend met dergelijke scores. Alleen dan in hun voordeel. Dit gebeurde met name in het jaar 2018 toen zij bij de overgang van zondag- naar zaterdagvoetbal moesten starten in de 4de klasse en daar fluitend kampioen werden.

Volgende week speelt FC Zutphen om 15.00 uur een uitwedstrijd tegen Rigtersbleek op het gelijknamige Sportpark in Enschede. Dit zal dan de laatste wedstrijd van de 1ste periode zijn, waarin Nieuwleusen op dit moment aan kop gaat met een voorsprong van 1 punt op nummer 2 FC Zutphen.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Tim Scholten (82. Tijmen Tegelaar), Kevin Ooms, David te Slaa, Koen Hulleman, Timon Kuiper (68. Hidde van Kalker), Mido Blok, Milan Klaver (82. Siebe Beuker), Michalis Spiridakis, Niek Bakkerweerd (45. Marnix Marsman) en Nathan Greven