Op zaterdag 24 september start de competitie in de 3e klasse E. Omdat er 13 clubs strijden om het kampioenschap in deze competitie, heeft altijd 1 team vrijaf. Dat is in de eerste ronde ons eigen FC Zutphen.

Foto: Hans ten Brinke

Spannende competitie door versterkte degradatie

De KNVB heeft besloten om volgend seizoen t/m de 1e klasse zaterdag- en zondagteams samen te voegen. En ze verminderen het aantal poules in alle klassen. Dit leidt dit seizoen tot een versterkte degradatie. Dit alles in het kader van een gewijzigde piramidestructuur. Naast het argument om de competities daardoor spannender te maken, zijn er meer streekderby’s en minder reiskosten.

Gevolgen voor de 3e klasse

Concreet betekent dit dat in de eindrangschikking de nummers 12 en 13 direct degraderen. En dat de nummers 9 t/m 11 nacompetitie spelen. Als we ook rekening houden met het feit dat de nummer 1 rechtstreeks promoveert en er 3 ploegen nacompetitie om promotie spelen, dan betekent het dat 9 van de 13 ploegen op een plek kunnen eindigen, waar ze kunnen promoveren of degraderen. Het zal in deze competitie ongetwijfeld veel spanning en mooie wedstrijden opleveren.

Ambitie van FC Zutphen

FC Zutphen miste vorig seizoen op een haar na de promotie naar de 2e klasse. Het mag duidelijk zijn dat het streven ook dit seizoen is om kampioen te worden en rechtstreeks te promoveren. Daarbij zal er dus fel gestreden moeten worden, gezien de belangen die alle clubs hebben op de ranglijst. En dan is er bovendien sprake van veel streekderby’s, waarbij men allemaal graag van streekgenoot FC Zutphen wil winnen. Zo is sportclub Brummen overgegaan naar het zaterdagvoetbal. De club behoorde vorig seizoen in de 3e klasse van de zondag afdeling tot de betere ploegen, en zal ook dit jaar bovenin willen eindigen. Zaterdag 24 september begint men met een thuiswedstrijd tegen DVOV uit Velp.

Andere favorieten

De lokale derby vindt plaats tegen buurman Be Quick Zutphen. Zij behoren eveneens tot de favorieten in deze klasse. Dat hebben ze in de bekercompetitie aangetoond. Verder zal het gedegradeerde AVW uit Westervoort hoge ogen gaan gooien. En ook van Oene wordt verwacht dat men tot de favorieten behoort. Zij misten afgelopen seizoen via de nacompetitie ternauwernood promotie naar de 2e klasse. Zij beginnen het seizoen thuis tegen Be Quick. Een mooie ouverture. En er zal altijd wel weer een ploeg zijn, zoals vorig seizoen sportclub Teuge, die voor een verrassing kan zorgen.

Nieuwe en vertrokken spelers

Afgelopen seizoen vertrokken, om uiteenlopende redenen, een vijftal spelers. Nieuwe gezichten zijn Michalis Spiridakis die van Go Ahead Eagles komt, alsmede Mousa Nahimana en Kevin Ooms, die overkomen van Be Quick Zutphen. Alle 3 spelers hebben al aangetoond een versterking te zijn voor het team. Vanuit de jeugd zijn er een vijftal spelers overgekomen, die ook al hun waarde bewezen hebben. Dat zijn Siem Isselman, Sandro Bruil, Stan Murray, Noah Bolt, en Ivan Staring. Uitdaging van de beide trainers, Mark Horsman en Mark Mol is om er een sterk team van te maken, dat mentaal goed in elkaar zit.

Andere selectieteams

Het 2e elftal is van groot belang, omdat er jongens in spelen die tegen het 1e elftal aan zitten. Het verleden heeft aangetoond dat er vaak in het lopende seizoen al een beroep op deze spelers gedaan moet worden. Het elftal staat onder leiding van het succesvolle duo Wilco van Osch en Tom de Haan. Nieuw in het team zijn onder andere Aland Kader en Alek Boeijink. Zij zijn zonder meer een versterking. Verder zijn er vanuit de jeugd overgekomen: Samuel Rensink, Thijmen Veen, Tim Scholten en Senne de Boer.

Resultaten in de bekercompetitie

In de bekercompetitie werden door het 2e elftal uitstekende resultaten geboekt tegen teams die een klasse hoger spelen. Tegen FC Dinxperlo, dat vorig jaar met overmacht kampioen werd, wist het 2e in Dinxperlo met 1-2 te winnen. Komende zaterdag start men de competitie in Dieren om 12.00 uur tegen het sterke VV Dieren. Ook het O-23 team van trainer Mike Wesselink was succesvol. Afgelopen zaterdag klopte men Oeken met 3-1. En de competitie wordt thuis gestart tegen PH.

We wensen komende zaterdag alle teams veel succes bij aanvang van de competitie.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!