FC Zutphen vlak voor tijd langs Nieuwleusen

FC Zutphen vertrok om 12.15 uur met de bus richting sv Nieuwleusen voor de derde wedstrijd van dit seizoen. Tijdens de heenreis wordt Kevin Ooms nogmaals gefeliciteerd met zijn eerste vaderschap en kreeg een attentie namens de selectie uitgereikt door aanvoerder David te Slaa. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden beide teams een behoorlijke ongeslagen reeks. Zo had Nieuwleusen sinds november 2022 niet meer verloren en Zutphen zelfs sinds april 2022. Vandaag trekt FC Zutphen aan het langste eind en zet de ongeslagen status voort.

Bij aanvang spel in evenwicht

Om 15.00 fluit scheidsrechter Illian Groothuismink op het mooie Sportpark ’t Klaverblad voor de start van de wedstrijd. Beide teams beginnen voorzichtig waarbij aan beide zijden kleine kansjes gecreëerd worden. Daarbij speelde Nieuwleusen meer met de lange bal een soort countervoerbal en FC Zutphen combinatie voetbal waaraan alle linies deel uit maakten van het spel.

FC Zutphen neemt meer initiatief

Na ongeveer 10 minuten neemt FC Zutphen steeds meer het heft in handen wat tevens bleek uit de grote hoeveelheid kansen. In de 16e minuut wist Marnix Marsman net niet te scoren uit een lage voorzet van Zidane El Hadouchi. Aansluitend werd Milan Klaver in de 20ste minuut weggestuurd en kwam alleen voor de keeper te staan, maar had door de voorgaande actie geen kracht meer over om binnen te schieten. Ook Nieuwleusen wist af en toe op het doel van Zutphen te schieten. Echter de goed keepende Joey Wolsink wist alle pogingen te pareren. In de 34ste minuut weer een opgelegde kans voor de spits van Zutphen. Deze kon echter de bal net niet het laatste zetje geven. Al met al bleek FC Zutphen de eerste helft de betere ploeg te zijn gezien het spel en het aantal gecreëerde kansen. Helaas doet Zutphen zich zelf te kort door eerder genoemde niet om te zetten in doelpunten.

Een nieuw Nieuwleusen uit de kleedkamer

Vanaf het begin van de tweede helft speelde Nieuwleusen met meer energie, zaten er feller op en zetten hoger druk op de bal. Hier had FC Zutphen in het begin wat moeite mee en moest alles uit de kast halen om Nieuwleusen van zich af te houden. Dit leidde al in de 47ste minuut tot een schot op de paal dat maar net terug het veld in stuiterde. FC Zutphen kwam hier heel goed weg en is gewaarschuwd. Naar mate de wedstrijd vorderde kan FC Zutphen wat meer weerstand beiden en af en toe het initiatief overnemen. In de 65ste minuut wordt Zidane El Hadouchi geblesseerd naar de kant gehaald en vervangen door Martijn Zandbergen. In de 69ste minuut werd Marnix Marsman gewisseld voor Hidde Ruessink. Een extra verdediger om de aanvallen van Nieuwleusen tegen te houden en een gelijkspel binnen te halen.

Het mooie van het spel eraf Nieuwleusen komt voor

Het laatste kwart van de wedstrijd werd het mooie verzorgde voetbal minder en ging over in een vorm van vecht voetbal met fouten en slordigheden over en weer. Hier leek de ervaring en fysieke kracht van S.V. Nieuwleusen de overhand te krijgen. Via een goed opgezette aanval kwam de rechtsbuiten van Nieuwleusen na een paar handige passeerbewegingen alleen voor de keeper van Zutphen terecht en schoot onberispelijk de 1-0 binnen. Dit was in de 80ste minuut. Onder het publiek op de tribune werd al rekening gehouden met een overwinning voor Nieuwleusen. Echter FC Zutphen liet het er niet bij zitten en toonde de nodige veerkracht. In de 86ste minuut kwam Hugo Groters in het veld voor Milan Klaver.

FC Zutphen heeft slotakkoord in handen

FC Zutphen trainer Mark Horsman toverde een noodplan uit de hoed. Twee verdedigers werden ingezet in de aanval. Hierop had Nieuwleusen niet het juiste antwoord. Door een ultieme actie van Kevin Ooms wist hij de bal bij de rechtercornervlag van Nieuwleusen te veroveren en in te spelen op Hidde Reussink, die op zijn beurt de bal verlengde op Michalis Spiridakis. Deze aarzelde geen moment en liet de bal in het net belanden. Dit gebeurde in de 87ste minuut. Stand 1-1, en nog ca. 5 minuten te spelen. In de 89ste minuut kreeg Zutphen een hoekschop na het onder druk zetten van de verdediging. Deze werd kort genomen op Timon Kuiper. Na een passeeractie speelde Timon de bal naar Mido Blok. Dit keer bedacht Mido zich niet en schoot de bal van buiten de 16 in het doel voor de 1-2. De rest van de wedstrijd werd relatief eenvoudig uitgespeeld en FC Zutphen neemt de 3 punten mee naar huis. Na de wedstrijd was de stemming opperbest en was de busreis terug naar Zutphen geen straf (zie foto).

Tot slot

Na afloop kunnen we concluderen dat FC Zutphen een goede wedstrijd heeft gespeeld tegen een zeer gedegen team dat al geruime tijd samen speelt. Ook is mooi om te ervaren dat koppies niet gaan hangen bij enige tegenslag, en dat er tot het allerlaatste seconde gestreden wordt. De ongeslagen status van FC Zutphen is weer met een week verlengd!

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hidde van Kalker, Kevin Ooms, David te Slaa, Zidane El Hadouchi (65. Martijn Zandbergen), Mido Blok, Michalis Spiridakis, Tim Scholten, Milan Klaver (86. Hugo Groters), Marnix Marsman (69. Hidde Ruessink), Timon Kuiper