FC Zutphen verslaat DVV Go Ahead met 10-0 in Hanze Cup duel

FC Zutphen boekte dinsdagavond in Deventer een grote 10-0 overwinning op Go Ahead na een 1-0 ruststand. De wedstrijd werd gespeeld in het kader van de Hanze Cup. Dit is een toernooi met ploegen onder de 23 jaar in de regio Deventer. FC Zutphen trad aan met een team van spelers uit het 1e, 2e, de JO19-1 en de O23-1. Het team stond onder leiding van de beide trainers van het 1e elftal, Mark Horsman en Mark Mol. Een mooie gelegenheid, aldus beide trainers, om je als jonge speler te laten zien, en hoe je je ontwikkelt.

Twee hattricks

Het waren Zidane el Hadouchi en Ivan Staring die beiden een hattrick maakten en daarmee hun goede spel glans gaven. De andere doelpunten kwamen op naam van Max Oostendorp die 2 keer scoorde, Timon Kuiper en Hidde van Kalker.

Stroef begin

Het team moest in het begin duidelijk aan elkaar wennen. Ondanks een veldoverwicht van FC Zutphen kreeg Go Ahead een paar goede mogelijkheden. Doelman Ivan Nijland greep 2 keer goed in en had daarna geluk dat een van richting veranderde hoge bal op de lat belandde. Zidane El Hadouchi bracht met een prachtig afstandsschot FC Zutphen in de 35e minuut aan de leiding.

Negen doelpunten na rust

Tussen de 47e en 87e minuut werd er 9 keer gescoord en werd er ook nog een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel en schoot Ivan Staring op de paal. Er zaten enkele heel mooie doelpunten bij, waarbij ook de spelers die aan de basis stonden niet onvermeld mogen blijven. Dat gold voor Floris de Boer en Sandro Bruil. Het 8e doelpunt van Timon Kuiper maakte hij na een prachtige solo. En het laatste doelpunt van Max Oostendorp maakte hij na een slim lobje.

Sterk spel in de 2e helft

De Zutphenaren speelden als team een sterke 2e helft, wonnen alle duels en combineerden naar hartenlust. Opvallende spelers waren, naast de doelpuntenmakers, Siebe Beuker, Thijmen Veen, en Steye Kleijzen. De uitslag van deze wedstrijd is goed voor het zelfvertrouwen in het verdere verloop van de competitie.

Selectie FC Zutphen onder de 23: Ivan Nijland, Ezra Arends, Tim Scholten, Hidde van Kalker, Aleck Boeijink, Steye Kleijzen, Siebe Beuker, Timon Kuiper, Floris de Boer, Zidane el Hadouchi, Ivan Staring, Sandro Bruil, Max Oostendorp, Tycho Bloemen, Thijmen Veen.