blok-oranje-rood

FC Zutphen verliest uit bij Tubantia in laatste kwartier van de wedstrijd

blok-oranje-rood

Op zaterdag 11 mei vertrok de selectie van FC Zutphen richting Hengelo Overijssel voor de wedstrijd tegen HVV Tubantia. De tegenstander stond voorafgaand aan de wedstrijd op de één na laatste plaats en zou er alles aan doen om hier vandaan te komen om zo directe degradatie te voorkomen. FC Zutphen stond op de 6e plaats en komt nog 1 punt tekort om veilig te staan van degradatievoetbal. Trainer Mark Horsman moest dit weekend wederom een puzzel leggen vanwege een aantal geblesseerde en geschorste spelers. Onder leiding van scheidsrechter Jesper Sanders werd er om 15.00 uur afgetrapt op het zonovergoten complex van Tubantia.

In eerste helft spel grotendeels in evenwicht

Vanaf het eerste fluitsignaal gingen beide teams vol in de aanval. Daarbij bleken beide teams elkaar behoorlijk in evenwicht te houden. In de 9e minuut was het FC Zutphen dat voor het eerst op doel schoot echter zonder resultaat. Geruime tijd bleef het spel op en neer golven. Beide teams creëerden wat kansen. In de 15e minuut speelde Timon Kuiper een paar verdedigers uit en kwam één op één met de keeper van Tubantia te staan. Helaas wist hij deze grote kans niet te verzilveren. In de 20ste minuut was het Zidane El Hadouchi die de score opende. Na slecht uitverdedigen van Tubantia kwam de bal bij Zidane terecht en schoot hij onberispelijk binnen voor de 0-1.

Na de drinkpauze slecht spel van beide kanten

Vanwege de temperaturen werd er halverwege de eerste helft een korte drinkpauze ingelast. Dit heeft het spel niet geholpen. Beide teams hielden elkaar qua slordigheden en rommelig spel behoorlijk in evenwicht. In de 32e minuut kreeg de spits van HVV Tubantia een goede kans. Zijn schot werd echter door een mooie redding van Siem Isselman tegen gehouden. Siem verving vandaag opnieuw de vaste keeper Joey Wolsink en deed dit op een zeer gedegen wijze. Wat betreft het spel bleef het slecht tot aan de rust. Veel foute passes, te lang lopen met de bal, foute keuzes. Mogelijk had toch de hoge temperatuur impact op de wedstrijd. Ware het niet dat dit voor het aanwezige publiek geen straf was.

Eerste deel tweede helft is voor FC Zutphen

Bij aanvang van de tweede helft ging het spel verder zoals het in de eerste helft was geëindigd. Rommelig en slordig van beide kanten. Na verloop van tijd kreeg FC Zutphen meer grip op de wedstrijd. Kon de bal beter in de ploeg houden en de passing werd beter. Dit resulteerde in de 50e minuut in een mooie assist van Hidde van Kalker, een lange bal van rechtsachter cross op Zidane El Hadouche die op linksvoor de bal in ontvangst nam. Zidane kapte met een knappe actie twee verdedigers uit en schiet aansluitend rustig maar uiterst precies de bal in de verre hoek voor de 0-2. Circa vijf minuten later wist Tubantia een grote kans te creëren. Het was wederom Siem Isselman die dit keer het schot via een mooie duik naast het doel wist te werken. FC Zutphen bleef wel het spel domineren. Tot dit moment leek er niets aan de hand.

Wissels pakken slecht uit

Mede door een aantal blessures was Mark Horsman genoodzaakt om in korte tijd een aantal wissels toe te passen. Zo werden in de 60ste minuut Jesse de Vries en Tim Scholten gewisseld voor respectievelijk Niek Bakkerweerd en Mido Blok. Niet veel later, in de 70ste minuut, kwamen Koen Hulleman voor David te Slaa en Mike Teeuw voor Timon Kuiper in het veld. In de 85ste minuut betrad Marnix Marsman het veld voor Zidane El Hadouchi. De vele wisselingen kwamen het spel van FC Zutphen niet ten goede en gaven HVV Tubantia het gevoel dat er toch nog wat te halen viel. De extra strijd van Tubantia op het veld bracht werd in de 72ste minuut beloond. Een corner van rechts werd onfortuinlijk in eigen doel gekopt door een middenvelder van FC Zutphen, stand 1-2. Dit gaf nog een extra boost aan de spelers van Tubantia. Deze gingen vanaf dat moment vol in de aanval. Hier had FC Zutphen geen antwoord op. De inzet van de Hengeloërs werd in de 82ste minuut beloond. Een aanvaller werd onreglementair tegengehouden in het 16 meter gebied met als gevolg een penalty. Deze werd knap binnen geschoten, totaal onhoudbaar voor de keeper. Stand 2-2. Tubantia voelde dat er mogelijk nog meer te halen viel. En ja, bij een snelle uitbraak in de 86ste minuut was het nogmaals raak. De spits van Tubantia komt één op één met de keeper van FC Zutphen te staan en schiet gedegen de 3-2 binnen. Wat tevens de eindstand is geworden.

Tot slot

Beide teams waren vandaag behoorlijk aan elkaar gewaagd. Beiden vertoonden rommelig en slordig spel. De wissels brachten teveel onrust in het spel van FC Zutphen. En uiteindelijk heeft HVV Tubantia op karakter gestreden om, de voor dit team, heel belangrijk punten te pakken.

Opstelling: Siem Isselman, Hidde van Kalker, Hidde Ruessink, Martijn Zandbergen, David te Slaa (70. Koen Hulleman), Zidane El Hadouchi (85. Marnix Marsman), Jesse de Vries (60. Niek Bakkerweerd), Michalis Spiridakis, Nathan Greven, Tim Scholten (60. Mido Blok), Timon Kuiper (70. Mike Teeuw)

Vind ik leuk 7

Artikel delen

Het laatste nieuws