blok-oranje-rood

FC Zutphen verliest de laatste wedstrijd van de competitie

blok-oranje-rood

In een boeiende wedstrijd waar van beide kanten flink gestreden werd moest FC Zutphen vandaag de punten aan BWO laten. De Hengelo-ers wonnen met 4-2 na een 3-1 ruststand. Voor FC Zutphen stond er behalve de eer niet veel meer op het spel. BWO had nog alle belang bij een overwinning en nog wel het liefst met een zo hoog mogelijke uitslag. Om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen hadden zij vooraf nog 2 ploegen in het vizier. Ze waren dan nog wel afhankelijk van de resultaten in andere wedstrijden.

FC Zutphen startte goed

FC Zutphen begon nog wel goed aan de wedstrijd. Er werd meteen flink naar voren gespeeld. BWO wachtte op foutjes van de Zutphenaren om er dan bliksemsnel over de vleugels uit te komen. En die foutjes kwamen er veelvuldig. Slechte inspeelpasses en balverlies, voorin en op het middenveld, zette BWO regelmatig voor het doel van Siem Isselman. Het bleek dat BWO vanmiddag ijzersterk was in reactievoetbal. En ze kregen daar ook veel gelegenheid voor.

BWO scoort 2 maal

De verdedigende organisatie van FC Zutphen stond vaak niet goed waardoor er dan ook legio kansen kwamen. Keeper Siem Isselman redde vaak prima maar moest in de 15de en 27ste minuut toch capituleren. Tom Harbers met een hard schot, waar Siem nog wel bij zat en Sem Geerdink met een uitgekookte kopbal op aangeven van de slimme Krijn Terink, waren de doelpuntenmakers. Vlak daarna maakte FC Zutphen binnen een paar minuten ook 2 keer een doelpunt. Op aangeven van de vlaggenist uit Hengelo keurde scheidsrechter Roderick Klaver uit Enschede beide doelpunten vanwege buitenspel af.

FC Zutphen komt terug in de wedstrijd

FC Zutphen kwam beter in de wedstrijd en in de 29ste minuut scoorde Timon Kuiper 1-2 nadat de bal netjes was teruggetrokken van de achterlijn. Het wachten was op de gelijkmaker, maar het doelpunt viel toch aan de andere kant. Spits Krijn Terink werd de diepte ingestuurd, liep zijn bewaker er uit, speelde de bal na de linkerkant om de keeper te omspelen en tikte de bal toen prachtig met de buitenkant van zijn rechtervoet langs de keeper. 3-1. Vrij snel daarna floot de scheidsrechter voor de rust.

Na rust een beter FC Zutphen

In de rust paste trainer Mark Horsman een dubbele wissel toe. Hidde van Kalker kwam voor Hidde Ruessink en Michalis Spiridakis verving Mido Blok. FC Zutphen kreeg duidelijk meer controle over de wedstrijd en was veruit de gevaarlijkste ploeg. In de 57ste minuut kwamen Zidane El Hadouchi en Koen Hulleman in het veld voor Marnix Marsman en Martijn Zandbergen. Er ontstonden steeds meer kansjes voor FC Zutphen en BWO kwam er nog maar sporadisch gevaarlijk uit. In de 71ste minuut was het dan ook raak. Timon Kuiper schoot een vrije trap van buiten de zestien hard op doel en de jeugdige maar zeer betrouwbare keeper had het nakijken. FC Zutphen probeerde daarna uit alle macht de gelijkmaker te scoren, echter zonder succes. Bij een uitval van BWO ontstond er een misverstand tussen keeper Isselman en zijn verdedigers, waar Krijn Terink dankbaar van profiteerde en de 4-2 binnenschoot. Hierna probeerde BWO uit alle macht de score op te voeren, omdat een doelpuntenverschil van meer dan 3 doelpunten van belang kon zijn als concurrent Rigtersbleek zou verliezen van Den Ham. BWO kwam niet meer tot scoren en Rigtersbleek speelde gelijk. Toen de scheidsrechter affloot had BWO 3 punten, maar was teleurgesteld omdat ze de nacompetitie in moesten. FC Zutphen eindigde het seizoen als debutant op een verdienstelijke 6de plaats.

Opstelling FC Zutphen: Siem Isselman, Martijn Zandbergen (60. Koen Hulleman), Kevin Ooms, Hidde Ruessink (46. Hidde van Kalker), Tim Scholten, Mido Blok (46. Michalis Spiridakis), Timon Kuiper, David te Slaa (80. Milan Klaver), Marnix Marsman (60. Zidane El Hadouchi), Nathan Greven en Niek Bakkerweerd

Vind ik leuk 6

Artikel delen

Het laatste nieuws