FC Zutphen verliest met 1-0 van Vroomshoopse Boys

Op zaterdag 9 maart speelde FC Zutphen uit bij Vroomshoopse Boys. Een team dat voorafgaand aan de wedstrijd op de 4e positie van de ranglijst stond, slechts 2 punten achter de nummer één, ATC ’65. Thuis werd gelijk gespeeld tegen de Vroomshoopse Boys die in de blessuretijd de 1-1 wisten te maken. Het beloofde dus geen makkelijke wedstrijd te worden, mede gezien het aantal niet fitte spelers. Op het zonovergoten complex van de Boys werd, anders dan verwacht, op kunstgras gespeeld. Iets na 15.00 uur floot scheidsrechter Martijn van Beek voor de start van de wedstrijd.

De Vroomhoopse Boys komen sterk uit de start blokken

Vanaf het eerste fluit signaal was duidelijk dat de Vroomshoopse Boys vol voor de winst gingen. De spelers gingen vol in de aanval, zetten hoog druk en gaven zo FC Zutphen weinig tijd om het spel te maken. Met lange ballen op de twee buitenspelers wisten ze de nodige kansen te creëren. Al in de 4e minuut werd er net over het doel van Joey Wolsink geschoten. Een waarschuwing voor FC Zutphen.

FC Zutphen kreeg een kans om in de eerste helft op voorsprong te komen

Na de goede start door de Vroomshoopse Boys wist ook FC Zutphen sporadisch kleine kansen te creëren. In de 13e minuut werd Zidane El Hadouchi onreglementair gehinderd in het strafschop gebied wat resulteerde in een penalty voor FC Zutphen. De strafschop werd genomen door Timon Kuiper die normaal zeer trefzeker is, echter vandaag was dat niet het geval. De keeper wist de bal tegen te houden. Ook de rebound belandde niet in het doel. Dit gaf de Vroomshoopse Boys weer extra moed. In de 20e minuut kregen ze een grote kans. De keeper van FC Zutphen wist een goed geplaatste kopbal met een zweefduik weg te werken. Een groot deel van de eerste helft speelde zich af op het middenveld en waren er geen vermeldenswaardige kansen. In de 41ste minuut zag Mido Blok dat de keeper van de Vroomshoopse Boys wat ver voor zijn doel stond. Met een goed geplaatst schot net over de keeper belande de bal op de lat. Zo eindigde de eerste helft zonder doelpunten. Wel was Vroomshoopse Boys deze helft de betere ploeg die regelmatig met lange passes de bal achter de achterhoede van FC Zutphen wist neer te leggen wat voor de nodige gevaarlijke situaties voor het doel zorgde.

De tweede helft ging FC Zutphen wat beter af

In de tweede helft wist FC Zutphen wat meer weerstand te bieden en ging het spel meer gelijk op. Aan beide zijden werden de enkele kansen gecreëerd, maar hieruit zouden geen veld doelpunten komen. Trainer Mark Horsman probeerde via een aantal wissels het tij te keren. Zo bracht hij David te Slaa en Niek Bakkerweerd rondom de 60e minuut, voor respectievelijk Tim Scholten en Zidane El Hadouchi. Kort daarna verliet Michalis Spiridakis het veld voor Jesse de Vries. Onfortuinlijk voor FC Zutphen werd in de 70ste minuut de bal tegen een arm van een verdediger geschoten en legde de scheidsrechter de bal op de stip. Sven Paters wist de penalty te verzilveren en scoorde hiermede het de 1-0 voor Vroomshoopse Boys. Tot dat moment wist de goed keepende Joey Wolsink FC Zutphen in de race te houden. In de 80ste minuut ging Timon Kuiper geblesseerd van het veld en werd vervangen door Martijn Zandbergen. De laatste periode van de wedstrijd deed FC Zutphen nogmaals een poging om het tij te keren. In één van de laatste minuten werd een vrij trap binnengekopt echter bleek het vanuit buitenspel positie gebeurd te zijn. Uiteindelijk bleek benutte penalty beslissend te zijn voor wedstrijd en bleven de drie punten in Vroomshoop.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hidde van Kalker, Hidde Ruessink, Kevin Ooms, Zidane El Hadouchi, Mido Blok (60. Niek Bakkerweerd), Michalis Spiridakis (67. Jesse de Vries), Tim Scholten (60. David te Slaa), Koen Hulleman, Marnix Marsman, Timon Kuiper (80. Martijn Zandbergen)