blok-oranje-rood

FC Zutphen start de competitie met streekderby tegen Sportclub Eefde

blok-oranje-rood

Zaterdag a.s. begint de voetbalcompetitie voor FC Zutphen. Op het eigen sportpark ‘t Meijerink ontvangen we Sp Eefde. De competitie had voor beide teams niet beter kunnen beginnen met deze onvervalste streekderby. Er wordt zaterdag om 15.30 uur afgetrapt. Beide teams willen de competitie zo goed mogelijk beginnen en dus zal de strijd om de eerste 3 punten losbarsten.

[ux_image id=”24880″ caption=”true”]

[gap]

FC Zutphen heeft wat goed te maken

Door de corona pandemie konden de beide thuiswedstrijden van afgelopen 2 seizoenen niet door gaan. In het begin van het seizoen 2019-2020 onderbrak Eefde op eigen veld de overwinningsreeks van FC Zutphen door met 3-2 te winnen, na een 3-0 ruststand. Dat bleek achteraf voor de Zutphenaren een kostbaar verlies van 3 punten te zijn, waardoor promotie op basis van een eindstand, opgemaakt in maart 2020, werd misgelopen.

Resultaten in het bekertoernooi

Sp Eefde klopte Almen met 2-1 en speelde gelijk tegen Tubantia met 1-1. FC Zutphen speelde een goede en gedreven wedstrijd in Almelo tegen Oranje Nassau en wist met 3-1 te winnen. Thuis werd FC Aramea met 6-0 geklopt. En afgelopen zaterdag werd er met 1-4 gewonnen van RKSV Bornerbroek. De resultaten zeggen nog niet zo veel, omdat bekerwedstrijden vaak worden aangewend als voorbereiding voor de competitie om diverse spelers uit te proberen.

FC Zutphen kampt met enkele langdurige blessures

Naast het feit dat er afgelopen seizoen 2 goede spelers vertrokken zijn, namelijk Rik Vlutters (DZC ’68) en Nathan Greven (csv Apeldoorn), kampen de Zutphenaren met langdurige blessures van Jesse de Vries en Sem Veeger. Ook raakte in de bekerwedstrijd tegen FC Aramea Jelle Macaré geblesseerd aan zijn hoofd na een kopduel, waarbij hij weliswaar scoorde, maar ook met zijn tegenstander in botsing kwam. Hij moest een nacht in het ziekenhuis verblijven, maar gelukkig gaat het naar omstandigheden goed met hem.

Beide teams bestaan uit jonge spelers

Vanuit beide clubs krijgen jonge talenten volop de kans zich te manifesteren. Het zal dan ook zaterdagmiddag een mooie clash worden die het bekijken meer dan waard is. Een unieke gelegenheid om na zo’n lange tijd van pandemie weer eens een mooie wedstrijd te bekijken. We verwachten veel publiek.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0