FC Zutphen speelt opnieuw gelijk: 2-2 tegen Witkampers

FC Zutphen heeft dinsdagavond in Laren opnieuw gelijkgespeeld in de oefencampagne. Het werd 2-2 tegen het naar de 2e klasse gepromoveerde Witkampers. Beide ploegen speelden voor het in ruime mate aanwezige publiek een aantrekkelijke wedstrijd, waarbij vooral na de rust fel en in hoog tempo werd gespeeld. FC Zutphen wilde niet verliezen en keek lange tijd tegen aan 2-1 achterstand aan. In de slotfase volgde de gelijkmaker van Mousa Nahimana.

[ux_image id=”31892″ image_size=”original”]

[gap]

Veel wissels bij FC Zutphen

FC Zutphen speelde met 15 veldspelers, die gemiddeld een uur speelden en met 2 keepers. Verder ontbraken er nog een vijftal spelers. In deze oefencampagne hebben alle spelers dus volop de gelegenheid om te laten zien, of ze voor een basisplaats in aanmerking komen. Door deze wisselingen ontbrak af en toe de lijn in het spel. Witkampers liet zien dat ze niet voor niets zijn gepromoveerd. De ploeg was wat beter op elkaar ingespeeld en heeft enkele goede spelers in haar gelederen.

FC Zutphen begint goed

Nadat de gastheren een goede mogelijkheid hadden laten liggen was het FC Zutphen dat in de 8e minuut de score opende. Een prima actie van Ivan Staring, die zijn tegenstanders van zich afschudde en goed doorzette, bracht de bal bij Benjamin Roters. De Zutphen spits faalde niet en schoot onberispelijk de 0-1 binnen.

Snelle gelijkmaker

Lang kon FC Zutphen niet genieten van de voorsprong. De verdediging was duidelijk nog aan het zoeken naar de juiste posities. En dat resulteerde in de 12e minuut in de 1-1. De spits van Witkampers stond na een corner helemaal vrij, waardoor deze ongehinderd kon inkoppen. Even later greep Joey Wolsink goed in na een goed opgezette aanval van de thuisploeg.

Ruststand 1-1

Beide ploegen kregen voor de rust nog goede mogelijkheden. Jesse de Vries had een goede mogelijkheid na een keepersfout, maar hij wachtte te lang waardoor de verdedigers konden ingrijpen. En Mousa Nahimana, die prima speelde, zag een uitstekend schot op de paal belanden. Aan de andere kant bleef de thuisploeg gevaarlijk en belandde een schot net naast het doel.

Felle strijd na de rust

Nadat Floris de Boer pech had dat zijn schot naast het doel belandde, was het in de 48e minuut Witkampers dat op voorsprong kwam. Een knap opgezette aanval werd via een goede combinatie afgerond, 2-1. FC Zutphen wilde niet verliezen en zette volop druk op de tegenstander. De gastheren bleven echter gevaarlijk op de counter. Doelman Siem Isselman greep uitstekend in, nadat de spits van de tegenstander alleen voor hem op dook.

Veel kansen voor FC Zutphen met uiteindelijk een doelpunt

Een mooie solo van Timon Kuiper werd gestuit door de doelman. Even later redde laatstgenoemde uitstekend na een schot van Michalis Spiridakis. En even later deed hij dat opnieuw na een prima schot van Mousa Nahimana. Aan de andere kant greep ook Siem Isselman nog een keer goed in na een gevaarlijke counter. Maar in de 84e minuut viel de verdiende 2-2. Een sleepbeweging van Mousa Nahimana, waardoor hij zich vrijmaakte, en een uitstekend onhoudbaar afstandsschot zorgde voor het mooiste doelpunt van de avond. Beide ploegen stelden zich tevreden met het gelijke spel.

FC Zutphen treedt zaterdag om 15.30 uur thuis aan tegen Koninklijke UD voor de eerste bekerwedstrijd en dinsdagavond thuis om 20.00 uur voor een oefenwedstrijd tegen de sterke 1e klasser WSV uit Apeldoorn.

Deze spelers kwamen in actie: Joey Wolsink, Siem Isselman, Hugo Groters, Kevin Ooms, Noah Bolt, Hidde Ruessink, Mido Blok, Jesse de Vries, Timon Kuiper, Sandro Bruil, Benjamin Roters, Ivan Staring, Hidde van Kalker, David te Slaa, Michalis Spiridakis, Floris de Boer en Moussa Nahimana.