FC Zutphen ruim langs Koninklijke UD

Na een intensieve week in de voorbereiding, met onder andere een zeer nuttige oefenwedstrijd tegen de Witkampers uit Laren, speelde FC Zutphen vandaag de eerste wedstrijd waar echt wat te halen valt. De bekerwedstrijd tegen Koninklijke UD uit Deventer. Een wedstrijd die tevens gebruikt is om verder aan het team te bouwen en klaar te stomen voor de naderende competitie.

[ux_image id=”31987″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

FC Zutphen begint goed met snel doelpunt

Vanaf het eerste fluitsignaal neemt FC Zutphen het initiatief. Na 2 minuten schoot Jesse de Vries de bal net voorlangs. Enkele minuten later volgde er een mooie aanval met een strakke steekpass van Koen Hulleman op Michalis Spiridakis. Deze kapte z’n tegenstander uit en ronde heel rustig af: 1-0.

Volgende doelpunt laat lang op zich wachten

Na de 1-0 had FC Zutphen moeite om goed verzorgd spel op de mat te leggen. De balcirculatie was te traag om de tegenstander te verrassen en de passing was wat slordig. Daarbij ging Koninklijke UD achterover leunen met als gevolg dat het erg druk werd rondom en in de 16. In de 30e minuut werd Koninklijke UD verrast door wederom een mooie pass van onze rechtsachter Koen Hulleman op Michalis Spiridakis, die na een kleine dribbel Jesse de Vries vrij voor de goal zette. De voorzet was wel besteed aan Jesse en zo werd het 2-0. Dit was tevens de ruststand. Gezien het aantal kansen dat FC Zutphen wist te creëren had deze stand wat hoger kunnen, of misschien wel moeten, zijn.

Tweede helft kopie van de eerste

In de rust is David te Slaa in de kleedkamer achtergebleven en werd Mido Blok gebracht. Het spel in de tweede helft was hetzelfde als dat van de eerste. De Koninklijke UD speelde met 10 spelers in en om de 16 en had de spits op de middellijn geparkeerd. Moeilijk doorkomen dus. In de 60e minuut werden Ivan Staring en Mousa Nahimana gebracht voor respectievelijk Michalis Spiridakis en Timon Kuiper. Daarna volgde een eindfase met een drietal doelpunten. Een mooi doelpunt van Ivan Staring, die uit stand de bal in de rechterkruising schoot. En twee doelpunten van Sandro, beide een intikker.

Uiteindelijk kun je concluderen dat FC Zutphen toch een behoorlijk aantal doelpunten heeft weten te maken in een wedstrijd waarin de tegenstander alleen maar aan het verdedigen was. De wedstrijd was niet mooi om te zien maar het resultaat is daar. Op naar de volgende wedstrijd die waarschijnlijk weer een heel ander spelbeeld heeft.

Eerst volgende oefenwedstrijd tegen WSV

De volgende oefenwedstrijd is op dinsdagavond 20.00 uur in Zutphen tegen WSV uit Apeldoorn. Een team dat vorig seizoen kampioen is geworden en nu dus gaat uitkomen in de 1e klasse. We hebben in het verleden regelmatig tegen WSV geoefend en het belooft een mooie wedstrijd te worden waarin onze jongens behoorlijk aan de bak moeten. We hopen op zoveel mogelijk support!

Opstelling FC Zutphen: Ivan Nijland, Hidde van Kalker, Hidde Ruessink, David te Slaa (45. Mido Blok), Jesse de Vries (70. Benjamin Roters), Michalis Spiridakis (60. Ivan Staring), Noah Bolt, Koen Hulleman, Floris de Boer, Sandro Bruil, Timon Kuiper (60. Mousa Nahimana)