FC Zutphen ruim langs Be Quick in oefenduel

FC Zutphen heeft afgelopen zaterdag op Sportpark ’t Meijerink aangetoond goed uit de lange winterstop te zijn gekomen. Het team oogde gretig en fit en scoorde er tegen 2e klasser Be Quick lustig op los. Bij Be Quick ontbraken enkele basisspelers, maar ook bij FC Zutphen waren Luuk Meijer en de gebroeders Bakkerweerd verhinderd. Dwars over het veld stond een straffe wind, maar beide ploegen gingen hier goed mee om, waardoor het talrijke publiek volop genoot.

[ux_image id=”27307″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

FC Zutphen schiet uit de startblokken

Binnen een kwartier stond het al 2-0. FC Zutphen zocht meteen volop de aanval en in de 10e minuut viel de 1-0. De zeer goed spelende David te Slaa gaf een afgemeten pass op de snel opkomende Koen Hulleman die alleen op doelman Maarten Scholten af stevende en hem kansloos liet. Binnen 5 minuten lag de bal opnieuw achter Scholten. De gretige en fysiek sterke spits Benjamin Roters schoot de bal keihard in de kruising na een prima pass van Koen Hulleman.

FC Zutphen krijgt veel kansen maar scoort niet

De snelle voorsprong zette de ploeg van FC Zutphen nog tot meer daden aan. De sterke middenvelder Mido Blok stuitte bij een mooie aanval op de goed keepende doelman Scholten. En even later had Timon Kuiper pech dat zijn kopbal op de paal belandde. Even later stond doelman Scholten opnieuw een doelpunt in de weg doordat hij goed anticipeerde toen Benjamin Roters alleen voor hem op dook. FC Zutphen was in deze fase oppermachtig, vooral door de goede acties van Lucas Hengstenberg en Zidane El Hadouchi over links.

Be Quick probeert wat terug te doen

Via de goed spelende Huseyin Cenquiz en Ilias Yadir trachtte Be Quick wat terug te doen. Maar FC Zutphen bleef ook achterin sterk in de duels. Doordat de opbouw goed verzorgd werd, bleven er kansen ontstaan. Een prachtige actie van Timon Kuiper werd nog geblokt door de verdediging, maar in de 36e minuut was het opnieuw raak, 3-0. Benjamin Roters liet dit keer doelman Scholten kansloos, na een uitstekende dieptepass van David te Slaa. Hierna had Huseyin Cenquiz een goede mogelijkheid, maar een doelpunt werd voorkomen door een uitstekende tackle van Mido Blok. Vlak voor rust had FC Zutphen de voorsprong kunnen vergroten, maar Timon Kuiper raakte opnieuw de paal en Mido Blok schoot net naast.

Opnieuw een sterk begin

Binnen een minuut na rust stond de 4-0 op het scorebord. Benjamin Roters maakte een prachtige hattrick met zijn 3e doelpunt. Daar ging een uitstekende actie van Floris de Boer aan vooraf, die sterk in viel. Een kwartier na rust werd er van beide kanten flink gewisseld. Bij FC Zutphen werden Koen Hulleman, Mido Blok en Zidane El Hadouchi gewisseld voor Sandro Bruil, Ivan Starink en Hugo Groters. Even later had Kevin Ooms pech dat zijn schot net naast het doel belandde, na een goede aanval. FC Zutphen antwoordde meteen door middel van de jeugdige spits Ivan Starink. Hij slalomde door de verdediging, maar zag zijn schot op de lat uiteen spatten.

Timon Kuiper bepaalt de eindstand, 5-0

Nadat Steye Kleijzen in de 70e minuut was ingevallen voor Hidde Ruessink, was het Timon Kuiper die de eindstand bepaalde met het mooiste doelpunt van de middag. Een prachtige 1-2 met David te Slaa bracht hem in een schietpositie. Met een strak schot in de kruising bepaalde hij in de 75e minuut de eindstand op 5-0. Benjamin Roters had even later zijn 4e doelpunt kunnen maken, toen hij alleen voor doelman Scholten kwam. Maar deze wist opnieuw erger te voorkomen. Een kleine 10 minuten voor tijd werd de wedstrijd gestopt, door enkele blessures bij Be Quick waardoor men in ondertal kwam te staan.