FC Zutphen op eigen veld met 4-1 te sterk voor De Zweef

Een bij vlagen goed voetballend FC Zutphen behaalde vandaag een verdiende overwinning op De Zweef uit Nijverdal. Met de rust stond het slechts 1-0. In de tweede helft deed de De Zweef beter mee, werd ook gevaarlijker uit met name hoekschoppen, maar verder dan een 2-1 stand liet FC Zutphen het niet komen. Het scoorde zelf nog tweemaal. Eindstand 4-1.

Verhoudingen meteen duidelijk

Vanaf het eerste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Jan de Vries uit Enschede trok FC Zutphen het initiatief naar zich toe. Er werd flink op los gevoetbald en De Zweef trok zich terug op eigen helft. De Zweef staat namelijk op de laatste plaats en de trainer koos ervoor voorzichtig te beginnen, maar vergat daarmee ook zelf te voetballen. Er waren meteen kleine kansjes voor FC Zutphen. In de 11de minuut was het raak. Door goed druk zetten op de opbouw van de tegenstander kwam de bal bij Milan Klaver, die vanaf rand zestien de bal prima binnenschoot: 1-0. Het vele balbezit vertaalde zich echter niet in nog meer doelpunten. Er werd wel mooi gecombineerd maar er werd vergeten tijdig de trekker over te halen. Schoten op het doel van De Zweef werden door keeper Mark Klein Boonschate gepakt of gingen hoog over. De kleine kansjes die De Zweef kreeg kwamen voort uit foute passes van achteruit die konden worden onderschept door de blauwhemden uit Nijverdal. Tot echte doelrijpe kansen leidde dit niet. Ook Joey Wolsink, onze betrouwbare sluitpost, greep zo nodig tijdig in.

Direct na rust verandert het wedstrijdbeeld

In de rust heeft de trainer van De Zweef de tactiek aangepast. Ze kruipen uit hun schulp en doen meer mee in de wedstijd. In de 49e minuut kregen zij de eerste hoekschop. Deze werd hard indraaiend genomen. Hieruit ontstonden gevaarlijke situaties voor het Zutphense doel. In de 52ste minuut nam FC Zutphen wat meer afstand. Een prachtige pass van rechtsback Tim Scholten bereikte Mido Blok die alleen op de keeper kon afstormen. Hij besloot zijn rush met een geplaatste bal in de linker benedenhoek: 2-0. De Zweef laat het er niet bij zitten en gaat door met meer druk zetten en met meer spelers naar voren sturen. Een schot van afstand wordt nog vakkundig gepakt door Joey Wolsink. In een kort tijdsbestek kreeg De Zweef meerdere hoekschoppen te nemen. Ze leveren allemaal veel gevaar op. In de 58e minuut kon Nick Koopmans uit een rebound, na wederom zo’n hoekschop, de bal snoeihard bij de tweede paal binnenschieten en bracht daarmee de stand op 2-1 en De Zweef weer terug in de wedstrijd.

FC Zutphen pakt de draad weer op

FC Zutphen liet het niet zo ver komen. In de 68e minuut werd een prachtige aanval opgezet door Mido Blok en via meerder schijven belandde de bal bij Nathan Greven, die na een fraai individuele actie de keeper het nakijken gaf: 3-1. De wedstrijd was weer helemaal in handen van FC Zutphen. Niek Bakkerweerd , die in de rust Marnix Marsman verving, deed ook een duit in het zakje en scoorde na weer een mooie aanval de 4-1. Direct daarna kreeg Michalis Spiridakis een goede kans op de 5-1. Echter zijn mooie lob over de keeper eindigde op de kruising. FC Zutphen kreeg dan met name nog kansen uit vrije trappen van net buiten de zestien meter die door de keeper net naast werden getikt. In minuut 90 floot scheidsrechter De Vries de wedstrijd af. Al met al een goede en terechte overwinning voor FC Zutphen, die met wat meer nauwkeurigheid gemakkelijk hoger uit had kunnen vallen. Tim Scholten werd verkozen tot man van de wedstrijd voor zijn foutloze optreden van vanmiddag en voor zijn geweldige ontwikkeling dit seizoen.

Volgende week 2 wedstrijden

Dinsdagavond 7 november speelt FC Zutphen het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Barbaros in Hengelo. De wedstrijd begint om 20.30 uur met een stand van 2-2 en zal nog minimaal 20 minuten duren. FC Zutphen start met 11 spelers en Barbaros met 10 vanwege een rode kaart. Zaterdag 11 november is er wederom een thuiswedstrijd en wel om 15.00 uur tegen PH uit Almelo.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Tim Scholten, Kevin Ooms, David te Slaa, Koen Hulleman (78. Hidde van Kalker), Timon Kuiper, Mido Blok, Milan Klaver, Michalis Spiridakis, Nathan Greven (78. Martijn Zandbergen) en Marnix Marsman (46. Niek Bakkerweerd)