blok-oranje-rood

FC Zutphen op bezoek bij PH Almelo

blok-oranje-rood

Op zaterdag 6 april staat voor FC Zutphen de uitwedstrijd tegen PH in Almelo gepland. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Veenelanden. PH neemt de laatste plaats in en zal haar huid ongetwijfeld duur verkopen. De thuisploeg probeert directe degradatie te voorkomen door de 5 punten achterstand op Tubantia goed te maken. Daarvoor is een overwinning op FC Zutphen harde noodzaak.

Belangrijke fase in de competitie

Elke wedstrijd is belangrijk, maar FC Zutphen bevindt zich in een belangrijke fase. Wordt er zaterdag gewonnen van PH, dan heeft de ploeg 31 punten en behoudt het de 7 punten voorsprong op Barbaros, dat 10e staat, op een nacompetitie plaats. Barbaros heeft bovendien een lastige uitwedstrijd tegen BWO. Het resultaat tegen PH is daarom erg belangrijk. Bovendien kan FC Zutphen bij een overwinning volop meedoen in de strijd om de 3e periode.

Blessures

In de wedstrijd van 2 weken geleden, tegen De Zweef, liepen Mido Blok en Tim Scholten pittige blessures op. De kans is aanwezig dat ze er niet bij kunnen zijn. Timon Kuiper is terug van een schorsing en ook Nathan Greven is op de weg terug na een langdurige blessure. FC Zutphen zal elke wedstrijd volop de strijd moeten aangaan, want alle ploegen waar we tegen spelen hebben belangen, zowel bovenin als onderin. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Leeflang en begint om 15.00 uur.

Vind ik leuk 2