blok-oranje-rood

FC Zutphen ontvangt ON Almelo voor een wedstrijd van 10 minuten

blok-oranje-rood

In het verslag van de wedstrijd FC Zutphen – Oranje Nassau van zaterdag 4 mei, stond het al vermeld. De foutieve wissel die onze bezoekers na de rode kaart van hun doelman toepasten, kon nog wel eens een staartje krijgen. En dat is inderdaad het geval. De KNVB heeft bepaald dat het slot van de wedstrijd moet worden overgespeeld. Dinsdag 14 mei staan beide ploegen om 20.30 uur dus opnieuw tegenover elkaar. De wedstrijd begint dan in de 81e minuut en beide ploegen mogen 10 spelers opstellen.

Twee rode kaarten

In de slotfase stuurde de scheidsrechter de doelman van Oranje Nassau met tweemaal geel naar de kant. Even daarvoor ontving FC Zutphen Kevin Ooms direct rood, maar deze kaart is na afloop door de scheidsrechter omgezet in een gele kaart. Oranje Nassau mag, doordat ze het maximale aantal wissels al gebruikt hebben, geen reservekeeper opstellen. Er moet dus een veldspeler op doel. De scheidsrechter bepaalt hoeveel blessuretijd er bij komt.

Beide ploegen hebben nog belangen

ON verdedigt dinsdag een 1-2 voorsprong. Bij winst is de achterstand op de nummer 3 vier punten. Deze plaats geeft recht op een vervangende periode, als Gramsbergen periodekampioen wordt. FC Zutphen heeft 6 punten voorsprong op nummer 10, VV Dieren, een plaats waarbij nacompetitie om degradatie gespeeld moet worden. FC Zutphen heeft nog een punt nodig.

Revanchegevoelens bij FC Zutphen

FC Zutphen verloor afgelopen zaterdag met 3-2 tegen Tubantia, nadat het een half uur voor tijd nog met 0-2 voor stond. De ploeg kan zidat goed maken door in de resterende tijd tegen ON een keer te scoren. ON zal na de 4-1 winst tegen Rigtersbleek in de winning mood zijn, en de 3 punten mee willen nemen naar Almelo.

Aftrap om 20.30 uur

De wedstrijd begint dinsdagavond om 20.30 uur op Sportpark ’t Meijerink en staat onder leiding van scheidsrechter Serik.

Vind ik leuk 5

Artikel delen

Het laatste nieuws