blok-oranje-rood

FC Zutphen ontvangt Barbaros

blok-oranje-rood

Zaterdag ontvangt FC Zutphen tegenstander Barbaros. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde in een 2-2 gelijkspel. Het was dus 1 van de 7 gelijke spelen die FC Zutphen dit seizoen behaalde.

Beide ploegen hebben de punten hard nodig

Barbaros staat op de 11e positie en bevindt zich dus in de gevarenzone. De onderste 2 ploegen degraderen rechtstreeks en de nummers 10, 11 en 12 spelen nacompetitie. Maar ook FC Zutphen heeft op plek 6, met een wedstrijd meer gespeeld, de punten keihard nodig.

Passie en strijd nodig

Naast goed voetbal is strijdlust en passie nodig. Daarop werden we afgelopen zaterdag door Den Ham afgetroefd. Ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Dat blijkt wel uit het grote aantal gelijke spelen. En afgelopen zaterdag bleken ook de ploegen onderin punten te pakken.

Blessure Nathan Greven

Nathan Greven is zaterdag niet inzetbaar. Hij was vorige week de grote pechvogel, door al na 20 minuten een vervelende hamstringblessure op te lopen. We hopen voor hem en voor het team op een spoedig herstel. FC Zutphen moet nu aantonen dat ze over een brede en gelijkwaardige selectie beschikt. Er zijn weer andere jongens die nu de kans kunnen grijpen. En in deze competitie zal het bij deze ene blessure niet blijven. Het zal er op aan komen welke clubs dit het beste kunnen opvangen.

Aantrekkelijke wedstrijd

Gezien het grote belang voor beide ploegen, zal het ongetwijfeld een aantrekkelijke wedstrijd worden tussen 2 ploegen die goed kunnen voetballen. Barbaros verloor afgelopen zaterdag nipt met 1-2 tegen koploper en titelfavoriet ATC. Het gaf weer aan dat de verschillen klein zijn. Moedig daarom de mannen van FC Zutphen aan in deze belangrijke wedstrijd!

Vind ik leuk 1