FC Zutphen O23 wint Hanze Cup duel van SC Overwetering O23

In de laatste wedstrijdronde van het toernooi om de Hanze Cup boekte FC Zutphen dinsdag 6 juni in Olst een verdienstelijke 3-5 overwinning op SC Overwetering. Hiermee eindigt FC Zutphen in de kampioenspoule op de tweede plek, met een gelijk aantal punten als winnaar Go Ahead Eagles O-18, maar met een minder doelgemiddelde. Aan het toernooi deden 15 verenigingen uit een grote regio rondom Deventer mee.

Mooie testcase tegen goede tegenstander

FC Zutphen trad dinsdagavond aan zonder de 1e elftalspelers Mido Blok, Michalis Spiridakis, Timon Kuiper en Benjamin Roters. Dit gaf trainer Mark Horsman de gelegenheid om diverse spelers van het 2e elftal en de JO19-1 aan het werk te zien. Een mooie testcase dus. SC Overwetering bleek vanavond een goede tegenstander. Ze gingen dan ook furieus van start.

Openingstreffer Marnix Marsman

Er ontstonden een paar mogelijkheden, maar het eerste doelpunt was voor FC Zutphen. Marnix Marsman schoot de bal strak binnen na een goed lopende aanval. Uit een voorzet van de behendige rechtsbuiten van Overwetering kopte de spits vervolgens geheel vrijstaand de 1-1 binnen, waarbij de Zutphense verdedigers even vergaten mee te springen. Voor rust maakte Zidane el Hadouchi, die deze avond goed op dreef was, de 1-2.

Wissels en rentree Koen Hulleman

Na rust verving Siem Isselman zijn collega Ezra Arends op goal en kwamen Senne de Boer en Tycho Bloemen voor Aland Kader en Koen Hulleman. Koen Hulleman maakte vanavond overigens weer zijn eerste speelminuten na een lange blessure. Direct na rust deed Overwetering goede zaken. Uit een counter scoorden zij de 2-2 en 2 minuten later knalde de spits van afstand de 3-2 in de bovenhoek, onbereikbaar voor keeper Siem Isselman.

Speelminuten jeugdspelers

Mark Horsman bracht Julius Roters en Daan Schwachöfer in het veld voor Marnix Marsman en Aleck Boeijink. FC Zutphen legde zich niet neer bij deze achterstand en trok goed combinerend ten aanval. Wat opviel is dat JO19 speler Milan Klaver hierbij een prima indruk maakte.

Floris de Boer doeltreffend

Uit een mooie aanval over rechts scoorde de goed spelende Floris de Boer een prachtig doelpunt, door de bal achter zijn standbeen voorbij de keeper te tikken. De 3-4 was een kopbal van Floris de Boer na een hele mooie voorbereiding van Zidane el Hadouchi. Het slotakkoord was ook voor Zidane el Hadouchi die een penalty onberispelijk binnenschoot. Hiermee werd de eindstand van 3-5 bereikt.

Vermakelijke wedstrijd

Het was al met al een vermakelijke pot voetbal waarbij van beide kanten veel inzet werd getoond en bij vlagen goed werd gevoetbald. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Harmelink die er voor koos de regels en reglementen strak te hanteren.

Opstelling FC Zutphen: Ezra Arends, Tim Scholten, Hidde van Kalker, Aleck Boeijink, Koen Hulleman, Steye Kleijzen, Zidane El Hadouchi, Milan Klaver, Floris de Boer, Aland Kader en Marnix Marsman.
Wissels: Siem Isselman, Daan Schwachofer, Senne de Boer, Tycho Bloemen en Julius Roters.