FC Zutphen na penaltyreeks uitgeschakeld door Vogido

FC Zutphen beleefde donderdagavond een zure avond in het bekertoernooi. Na een 3-3 eindstand werden de Zutphenaren uitgeschakeld na strafschoppen. Vogido benutte ze alle 5. Bij FC Zutphen schoten Timon Kuiper, Jesse de Vries en Mido Blok raak. Maar helaas miste aanvoerder David te Slaa.

FC Zutphen geeft vlak voor tijd voorsprong uit handen

FC Zutphen had in de 2e helft een 1-2 achterstand omgebogen in een 3-2 voorsprong door Benjamin Roters, die alle 3 doelpunten voor zijn rekening nam, met een prachtige hattrick. Helaas ging het in de 87e minuut mis. De overigens goed leidende scheidsrechter Jesper Sanders gaf Hidde van Kalker, normaal een toonbeeld van stabiliteit, een rode kaart. De bal was al voorlangs gegaan, maar de scheidsrechter constateerde natrappen van de Zutphen verdediger in zijn duel met een aanvaller van Vogido. Het betekende voor FC Zutphen het slechtste scenario, een strafschop en een rode kaart.

Gelijk opgaande 1e helft

Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd. De derde klasser uit Enschede verborg zich niet en ging fel de duels aan. Ook FC Zutphen liet zich niet onbetuigd waardoor scheidsrechter Sanders enkele keren geel moest trekken aan beide kanten. In de 17e minuut viel de 1-0. Zidane el Hadouchi veroverde knap de bal en gaf een prima dieptepass op Benjamin Roters. De sterk spelende Zutphen spits liet zijn tegenstanders zijn hakken zien, en doelpuntte onhoudbaar raak.

Gelijkmaker Vogido

FC Zutphen leek af te stevenen op een 2e doelpunt. Maar Jesse de Vries kopte over en Zidane el Hadouchi schoot over, na 2 mooie aanvallen. Maar in de 21e minuut lag, onverwachts, de 1-1 achter doelman Siem Isselman. Centraal achterin was men onvoldoende alert en de slimme spits Paol Eusebio lobde de bal in het doel. FC Zutphen trachtte deze tegenslag te overwinnen. Maar Zidane El Hadouchi en Jesse de Vries misten goede mogelijkheden. Ook een prima voorzet van Jesse de Vries werd door 3 man gemist.

Slechte fase FC Zutphen

Vogido gooide er een flinke schep bovenop, en FC Zutphen was achterin kwetsbaar. Ook werd men slordig in de passing en werd te veel de lange bal gehanteerd. Dat resulteerde vlak voor rust in de 43e minuut in de 1-2. Vogido ging aanzienlijk effectiever met de kansen om dan de gastheren. Slecht wegwerken van de Zutphen verdediging bracht Sander Wiggers in goede schietpositie. Hij faalde niet en met een droge knal schoot hij onhoudbaar raak.

Snelle gelijkmaker

In de rust kwam Hidde van Kalker voor Koen Hulleman. FC Zutphen bleef in eerste instantie te slordig spelen. Maar het was in de 53e minuut opnieuw Benjamin Roters die een pass van Jesse de Vries knap afrondde. Vogido probeerde met snelle combinaties de bakens te verzetten, maar achterin en op het middenveld speelde FC Zutphen de 2e helft beter. Timon Kuiper schoot net naast na een prachtige aanval.

Overwinning lijkt alsnog binnen

In de 68e minuut viel de 3-2 na een prachtige solo van Benjamin Roters, die 3 man uit speelde waarvan 1 door de benen. Hij kreeg dan ook in de 76e minuut zijn publiekswissel. Jesse de Vries schoot net over en aan de andere kant ging een vrije trap net naast. Door de vele wissels van beide kanten was de slotfase rommelig, maar leek een overwinning niet meer in gevaar te komen. Tot de fatale 87e minuut, toen aanvoerder Ruben Berkel de toegekende penalty verzilverde en voor de 3-3 zorgde. Sandro Bruil kreeg daarna nog een grote kans, maar zijn inzet belandde naast het doel. In de stand kwam geen verandering meer.

Opstelling FC Zutphen: Siem Isselman, Koen Hulleman (46. Hidde van Kalker), Hidde Ruessink (68. Hugo Groters), David te Slaa, Mousa Nahimana, Timon Kuiper, Ivan Staring (56. Michalis Spiridakis), Mido Blok, Jesse de Vries, Benjamin Roters (76. Sandro Bruil), Zidane el Hadouchi (76. Floris de Boer)