FC Zutphen MO19 heeft gestreden tot de laatste minuut

Na een week zonder voetbal speelde MO19-1 vandaag de 1e competitiewedstrijd tegen Ruurlo. Door een blessure van Arwen, zat ik wel krap met 12 speelsters. Gelukkig wilden Romy en Amber met ons meedoen en zodoende had ik toch 3 verse krachten op de bank zitten. Voordat we aan de warming up zouden beginnen, heeft onze huisfotograaf Hans ten Brinke een elftalfoto gemaakt.

De 1e helft

Na het fluitsignaal van de scheidsrechter trapte Ruurlo af en de wedstrijd was begonnen. Ruurlo liet meteen zien waarvoor het gekomen was. Ze lieten de bal snel rondgaan en creëerden in korte tijd een hoop kansen. Wanneer ze niet in balbezit waren, zetten ze hoog druk en wij hadden hier zichtbaar moeite mee. We waren een beetje overrompeld en na een kleine 20 minuten was het raak voor Ruurlo. Na een goeie loopactie en slordig verdedigen van onze kant schoot de spits de 0-1 binnen.

Ik hoopte dat dit een wake-up call voor onze meiden was en dat er een tandje bij moest, maar Ruurlo zat er kort op en we kwamen er sporadisch uit. Het duurde ook niet lang of de 0-2 viel. De meiden leken nu wel wakker en ik zag dat de meiden een stapje extra gingen zetten. Ze bleven het proberen en dit resulteerde 5 minuten voor rust in een doelpunt: Na een ingooi brak één van onze speelsters door en gaf een voorzet. Deze kwam bij de ingevallen Romy terecht en die faalde niet! 1-2. Na dit doelpunt zag ik een ommekeer in de wedstrijd. Eigenlijk kwam de rust te vroeg. Na ons doelpunt kwam het geloof terug bij de meiden van FC Zutphen en de tegenstander maakte een vermoeide indruk, dus we hadden in de eerste helft nog wel op gelijke hoogte kunnen komen.

Tijdens de rust besloot ik om de opstelling iets te veranderen. Waar ik begon in een 4-3-3, besloot ik het om te gooien naar een 4-4-2 met een ruit op het middenveld. Iets meer kracht op het middenveld waar veel duels werden uitgevochten. Hiermee probeerden we het spel van de tegenstander te ontregelen die koppels vormden en daar continue bij bleven. Met een extra middenvelder zouden we het kunnen omdraaien.

De 2e helft

De scheidsrechter floot en wij begonnen de 2e helft dramatisch. Na de aftrap was onze passing nog niet helemaal scherp en stonden we eigenlijk te slapen. Ruurlo maakte hier dankbaar gebruik van en schoot de 1-3 binnen. Nu iedereen weer wakker was geschud door de tegentreffer, begonnen we weer waar we de 1e helft mee geëindigd waren: Via korte combinaties proberen bij de goal van de tegenstander te komen. Bij vlagen lukte dit wel, maar de tegenstander was vandaag een maatje te groot voor ons. We kregen nog wel een cadeautje van de keepster van Ruurlo. Een terugspeelbal nam zij niet goed aan waardoor deze in de goal belandde. De 2-3 kwam dan ook als donderslag bij heldere hemel. De meiden vonden hierdoor wel hernieuwde energie en bleven knokken om de 3-3 nog te maken. De verdediging begon belangrijke duels te winnen waardoor we sneller de bal voorwaarts konden spelen. Naarmate de minuten wegtikten, begonnen we de wedstrijd meer onze kant op te trekken. Ruurlo leek zich helemaal kapot gespeeld te hebben en wij begonnen er steeds meer in te geloven. Een gelijkmaker had er in mijn ogen dan ook zeker ingezeten, maar helaas was onze passing niet zuiver genoeg en verspeelden we de bal te vaak en konden we elkaars kwaliteiten niet optimaal laten spreken. Het laatste kwartier was het van beide kanten slordig en werd er niet veel meer gecreëerd. Het laatste fluitsignaal klonk en we stapten met een eindstand van 2-3 van het veld.

Als ik zo terugkijk op de wedstrijd was een gelijkspel zeker verdiend. Het voetbal was van beide kanten niet heel denderend. Er werd veel gestreden, maar de tegenstander was helaas sterker, slimmer en effectiever. Ik wil graag Romy en Amber bedanken voor het meespelen. Beiden hebben zich laten gelden. Romy met een doelpunt en Amber die met haar verdedigende acties de angel uit de aanvallen haalde van de tegenstander. Daarnaast ook een bedankje aan Sven die vandaag grensrechter bij ons was! Al met al een leerzame wedstrijd! Wij gaan de jacht op de eerste 3 punten voortzetten tegen Vorden!

De trainer

Opstelling FC Zutphen: Zindzhi; Ellamijn, Eva, Suze en Aniek; Levy, Sharon(C) en Nieke; Lise, Fenna en Pomme
Op de bank: Kijara, Amber en Romy