FC Zutphen MO19-1 strijdt door tot het einde

Na een verdiend gelijkspel tegen Deventer en een zaterdag zonder voetbal staat vandaag de wedstrijd tegen Oeken op het programma. Voor de wedstrijd heb ik naar de uitslag gekeken van de wedstrijd Oeken tegen Deventer. Na het zien van de 4-1 overwinning van Oeken wist ik dat dit een zware wedstrijd zou worden.

Vanaf minuut 1 gaf de tegenstander al aan waarvoor ze gekomen waren. Ze zaten er kort op en gaven ons geen ruimte om te voetballen. We kwamen maar niet in ons spel en de tegenstander wisten continue de bal in de ploeg te houden en er vrolijk op los te combineren. Dit resulteerde in een 0-1 voorsprong voor Oeken.

Ik besloot een paar wijzigingen in te voeren en de meiden iets anders neer te zetten op het middenveld. Hierdoor kregen we iets meer grip op de tegenstander en kwam er ruimte om te combineren. Hierdoor kregen we voor rust ook een paar kansjes, maar het vizier stond nog niet op scherp.

Tijdens de limonade een aantal wijzigingen doorgevoerd in de organisatie tijdens het verdedigen en de meiden nog een peptalk gegeven dat het nog lang niet gespeeld was.

De 2e helft was niet te vergelijken met de 1e helft. Ik weet niet wat er in de limonade heeft gezeten, maar ik zag een heel ander elftal op het veld staan. De duels op het middenveld werden gewonnen en Oeken kwam er op een paar momenten na niet meer uit. Er kwamen kansen op de gelijkmaker, maar hij wou er gewoon niet in. De laatste vrouw van Oeken was bijna niet te passeren en de keepster van de tegenstander bleek ook een sta in de weg.

Minuten tikten weg en hierdoor leek de gelijkmaker er niet in te zitten, maar daar was Lise met een versnelling van heb ik jou daar. Met uiterste krachtinspanning kwam ze in de zestien meter, maar werd onderuit gehaald. Penalty! Na een hele discussie hoe de penalty genomen moest worden, schoot Fenna deze feilloos binnen. 1-1! De meiden voelden dat er meer in zat en schakelde in de hoogste versnelling. Na een goede pass kwam de bal terecht bij Sharon die 1 op 1 met de keeper kwam te staan. Ze schoot, maar de keepster wist de bal te keren en blesseerde zich bij deze actie. Dit was gelijk het teken voor de scheids om deze knotsgekke wedstrijd af te fluiten.

Over de hele wedstrijd is de uitslag terecht, maar er zat zeker meer in! We zullen wel zorgvuldiger aan de bal moeten zijn en meer lef moeten tonen rond de 16 van de tegenstander, maar ik kan alleen maar trots zijn op de meiden. Ze hebben karakter getoond en bij vlagen ook goed voetbal laten zien. Er staat een echt elftal die voor elkaar door het vuur gaan!

Als laatst wil ik Rob bedanken voor het fluiten en Terrance voor het vlaggen. Wij gaan ons voorbereiden op de competitie die wij gaan aftrappen tegen grol!

Opstelling: Zhindzi; Sharon, Eva, Suze en Ellamijn; Arwen, Nieke en Kijara; Lise, Fenna en Levy

Op de bank: Pomme en Anniek