blok-oranje-rood

FC Zutphen MO15-1 wint laatste thuiswedstrijd

blok-oranje-rood

Op een zonnig sportpark ’t Meijerink was het vandaag tijd voor de wedstrijd tegen SP Lochem. Doordat dit het laatste weekend was van de meivakantie hadden we te kampen met een aantal afwezigen, maar gelukkig wilden Femm en Lorenza van de MO15-2 wel met ons meedoen. Hierdoor kon de wedstrijd gelukkig doorgang vinden.

Iets voor 11 uur begon onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen. We schoten als vanouds uit de startblokken. Er werd goed gecombineerd en een aantal mooie aanvallen werden opgezet, maar helaas stond er een goede keepster op goal bij de tegenstander. Zij wist veel ballen tegen te houden en met hulp van haar verdedigsters wist ze haar doel schoon te houden. Aan de andere kant kon Lochem via de lange bal gevaarlijk worden, maar Lotte wist de bal vaak te onderscheppen en door te spelen naar een medespeelster. Hierdoor konden we snel weer aanvallen en kwam Lochem niet in de buurt van Rosalie. Na 17 minuten spelen was daar uit het niets de goal voor Lochem: Na een lange bal van de verdedigster van Lochem, kon de linksbuiten vrij doorlopen naar onze goal. Zij haalde verwoestend uit. Rosalie wist nog haar hand tegen de bal te krijgen, maar omdat het schot zo hard was, belandde deze toch in de goal. Dit had als gevolg dat onze meiden even van slag waren. Het was overleven in de laatste minuten tot aan de rust, want Lochem drukte ons terug op eigen helft. 10 seconden voor tijd was daar de verdiende gelijkmaker: Marley werd de diepte in gestuurd en liep door tot de 16 meter. Zij schoot de bal recht op de keepster die de bal met de voeten tegenhield. Deze bal kwam terecht bij Leonie die attent reageerde en de bal binnenschoot: 1-1 en tijd voor de limonade.

In de kleedkamer aangekomen had ik maar weinig opmerkingen. Het positiespel werd goed uitgevoerd, er werd bewogen zonder bal en we wisten veel kansen bij elkaar te spelen. Dit moesten we doorzetten in de 2e helft om die voorsprong te pakken.

De 2e helft ging van start en wij begonnen weer aan een offensief. We kwamen nu makkelijker door de verdediging heen van Lochem, maar we wisten nog niet op goal te schieten. We bleven overwicht in het veldspel houden, waardoor onze verdediging ook verder in kon schuiven. Dit had als gevolg dat we bij balverlies gelijk druk op de bal hadden en meteen weer konden gaan aanvallen. Lochem schoot de bal alleen nog maar over de zijlijn om ons op deze manier tegen te houden. Echter, na 12 minuten spelen was de voorsprong daar: Een ingooi van ons kwam bij Selin terecht, die Marley in de 16 meter aanspeelde. Zij haalde verwoestend uit en de keepster kon de bal alleen maar nakijken. 2-1 en nu doordrukken voor meer goals. Er volgden nog een serie van kansen, maar de scherpte was eraf door de combinatie van warmte en de energie die we in de hele wedstrijd hebben gestoken. In de laatste 5 minuten ging Lochem 1 op 1 achterin voetballen. We kwamen nu iets verder in de verdrukking en Lochem kreeg 2 minuten voor tijd nog een enorme kans, maar Rosalie wist de bal te keren met haar been en Lochem kreeg nog een corner. De bal werd ingebracht en de meiden gooiden alles in de strijd om de bal van de goal weg te krijgen. Dit kregen ze gelukkig voor elkaar en na 39 minuten voetballen was de wedstrijd afgelopen en bleven de punten in Zutphen.

Een verdiende overwinning op basis van het veldspel. We konden makkelijk opbouwen doordat Lochem niet super veel druk wist te zetten. Dit doordat onze meiden veel in beweging waren zonder bal en elkaar strak inspeelden. De meiden van de MO15-2 gingen mee in ons spel. Het leek wel of ze heel het seizoen al met ons meespeelden. Lorenza met een aantal goede onderscheppingen op de rechtsback positie en Femm met haar goede acties op de rechtsbuiten positie. Nogmaals dank jullie wel voor het meespelen. De volgende wedstrijd laat niet lang op zich wachten, want wij mogen 15 mei gaan proberen om de finale van de Achterhoek Cup te halen. We spelen in Doetinchem op het terrein van VIOD tegen Longa ’30. Een bekende tegenstander, maar in een bekertoernooi kan van alles gebeuren!

De trainer

Vind ik leuk 13

Artikel delen

Het laatste nieuws