FC Zutphen MO15-1 toont strijd en passie

Voor de verandering mochten de meiden het opnemen tegen Brummen. Eerdere ontmoetingen gingen verloren, maar vandaag was de dag dat daar verandering in moest komen. Het verschil werd steeds kleiner qua uitslag en dit zou de meiden een enorme boost kunnen geven.

Het begin van de wedstrijd was voor ons! Er werd gecombineerd en de afspraken die we van tevoren hadden gemaakt werden strak uitgevoerd. Door de eerdere ontmoetingen wisten we wie we aanvallend moesten uitschakelen en wat we verdedigend van hen konden verwachten. Door onze handelingssnelheid en goede passes kwamen we een aantal keer gevaarlijk 1 op 1 met de keepster van Brummen, maar deze was niet bang om voor de bal te springen en wist zo alle mogelijkheden onschadelijk te maken. Aan de andere kant wist Brummen na 15 minuten voor de eerste keer gevaarlijk te worden. De snelle spits wist een aantal keer goed weg te lopen, maar het liep gelukkig vaak met een sisser af. Vanaf dat moment ging het spel heen en weer. De ene minuut kregen wij de kans op voorsprong te komen en de ander minuut was het Brummen die weer gevaarlijk werd. Na 30 minuten spelen wist de spits van Brummen slim weg te draaien bij onze verdediging en kwam 1 op 1 met Rosalie. De spits faalde niet en schoot Brummen op voorsprong. De meiden lieten de kopjes gelukkig niet hangen en wisten een tandje bij te schakelen, maar konden de stand nog niet gelijk te trekken. Hierdoor zochten we met een 0-1 achterstand de kleedkamer op.

Een peptalk in de rust was eigenlijk niet nodig. De meiden waren gemotiveerd om de 2e helft te spelen. Hier en daar wat verduidelijkt wat Brummen precies doet in het veld en wat wij daar tegenover moesten stellen.

Aan het begin van de 2e helft hadden we het lastig, want Brummen schoot uit de startblokken. Ze zaten er korter op, waardoor wij nog sneller moesten handelen. Dit was wat onwennig voor onze meiden, maar ze hielden het doel nog schoon. Na 25 minuten spelen werd het harde werken eindelijk beloond: Leonie werd diep weggestuurd en kapte naar haar rechtervoet. Hierdoor kon ze de bal crossen naar de andere kant waar Marley op snelheid was. Zij kwam 1 op 1 met de keepster en schoot de bal keihard tegen de touwen. 1-1 en Brummen leek gebroken. Het was nu of nooit! Wij gaven alles om de overwinning naar ons toe te trekken, maar de nieuwe keepster wist een aantal schoten van ons goed tegen te houden. Het leverde ons een hoop corners op, maar we wisten niet nogmaals te scoren. Dit gaf Brummen hoop en 7 minuten voor tijd wist Brummen via een goed uitgespeelde counter de 1-2 erin te schieten. De laatste 7 minuten leek Brummen geen energie meer te hebben. Er vielen 2 meiden door vermoeidheid uit en onze meiden gaven maar niet op. Na een afgeslagen corner kwam er een mooi afstandsschot van Jahnesta. Deze waaide helaas net langs de verkeerde kant van de paal. In de dying seconds van de wedstrijd kregen we aan de zijlijn nog een vrije trap. Marley ging achter de bal staan en schoot de bal ineens op doel, maar de keepster van Brummen wist de bal uit de goal te slaan en daarna op te pakken. De scheidsrechter vond het hierna wel welletjes en floot af en dus was het de meiden niet gelukt om een puntje te pakken tegen de koploper.

Een wedstrijd die voor de neutrale kijker zeer aantrekkelijk was. Beide teams wilden graag voetballen en de doelpunten waren stuk voor stuk mooi uitgespeeld, maar helaas kopen onze meiden daar niks voor. Met veel strijd en passie zijn jullie deze wedstrijd ingegaan en een punt was zeker verdiend geweest. Een mooie opsteker voor volgende week tegen DCS/OBW. Als wij hetzelfde spel weer op kunnen brengen, dan wordt het weer genieten langs de lijn!!