FC Zutphen MO15-1 sluit 1e fase ongeslagen af

Zaterdag stond de laatste wedstrijd van de 1e fase tegen Oeken op het programma. Wanneer deze werd gelijkgespeeld of werd gewonnen, dan waren de meiden zeker van de 1e plaats in de 1e fase en zouden ze dus als herfstkampioen de eerste wedstrijden afsluiten. Bij dit soort wedstrijden komt vaak een beetje spanning kijken. Belangrijk voor de meiden was dat ze scherp zouden beginnen en snel de voorsprong zouden pakken. Om stipt 9:00 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.

Vanaf minuut 1 was het duidelijk dat we de bovenliggende partij zouden zijn tijdens deze wedstrijd. We drukten de tegenstander gelijk terug op eigen helft en begonnen hier en daar al wat kansen te krijgen. Ondanks het vroege tijdstip oogden de meiden vlijmscherp. 10 minuten lang speelden we de bal rond op de helft van Oeken, maar de keepster bleek een groot obstakel voor ons. Die was niet bang en hield haar ploeg op de been. Daar tegenover stelden we verzorgd voetbal met veel korte combinaties. Onze buitenspeelsters Lynn en Marlinde waren een plaag voor de backs en wisten daardoor veel gevaar te stichten. Daarachter stond een dynamisch middenveld met Romee en Sophie op de zijkanten en als een rots voor de verdediging Lotte. Na 15 minuten spelen wist Oeken ons wat beter tegen te houden en zowaar op onze helft te komen. Onze backs Indy en Lola wisten de buitenspeelsters goed af te stoppen en naar de buitenkant te drijven. De voorzetten die werden gegeven konden makkelijk opgeraapt worden door Rosalie. Later speelde Oeken de lange bal, maar Lieke stond goed op te letten en speelde dit samen met Jahnesta perfect uit zodat we weer aan aanvallen konden gaan denken. Na 20 minuten viel de welverdiende 1-0. Na een voorzet vanaf de linkerkant wist Marlinde dit buitenkansje te benutten. Oeken zette een tandje bij in de duels, maar onze meiden hielden zich knap staande. Dit zorgde voor een 2-0 voorsprong. Nadat op het middenveld de bal werd veroverd werd de ingevallen Leonie weggestuurd en wist de keepster te verschalken. Er waren nog best veel kansen, maar die werden helaas niet verzilverd. Dit betekende dat we met een 2-0 voorsprong gingen rusten.

In de rust was de sfeer ontspannen. De meiden waren zelfverzekerd en hadden een hoop lol met elkaar. Het was zaak om in de 2e helft het gaspedaal nog een keer in te trappen en er nog een paar in te prikken. We wisten veel kansen te creëren, maar we mochten nog wel iets scherper zijn voor de goal. Na het toepassen van de wissels was het tijd voor de 2e helft.

We begonnen voortvarend aan de tweede helft. Na ongeveer 2 minuten spelen was het Marley met een halve voorzet. Door de stevige wind die over het veld stond waaide deze bal erin. 3-0 en de overwinning was in theorie binnen, maar de meiden wilden meer. De tandem aan de linkerkant Romee/Leonie begon te draaien. Na een goede individuele actie van Romee speelde ze de bal af op Leonie die de bal strak in de korte hoek tegen de touwen schoot. Na 13 minuten spelen stond het dus alweer 4-0. De meiden bleven maar doordrukken en Ziva en Selin aan de rechterkant hielden alles potdicht. Ze onderschepten een hoop ballen rond de middenlijn en speelden Marley weer in de diepte weg. Die werkte uiteindelijk de bal met links door de benen van de keepster de bal in het netje. 5-0, maar nog steeds niet voldoende vonden de meiden. We bleven maar aanvallen en Marley wist in de resterende tijd nog 2 identieke goals te maken en zo haar hattrick te voltooien. Oog in oog met de keepster faalde ze niet. Het betekende weer een ontzettend sterke 2e helft van onze meiden en zo viel de uitslag toch nog hoog uit. Een 7-0 overwinning betekende een ongeslagen status voor de MO15-1.

Deze wedstrijd liet zien wat een hecht team we nu al zijn. Er werd verzorgd voetbal gespeeld en we streden gezamenlijk voor de overwinning. Het enthousiasme spatte ervan af en we lieten ons fysiek ook zeker gelden. Doordat we ongeslagen zijn gebleven in de 1e fase had de sponsor een klein presentje geregeld voor de meiden. Ik wil de sponsor, Profile Bleumink, via deze weg nogmaals bedanken voor het leuke presentje. Voor Isa, Nienke en Nikki zijn deze meegenomen door de trainer. Zodra we elkaar weer zien worden deze ook aan jullie overhandigd, want jullie hebben net zoveel strijd en passie in de wedstrijden hiervoor gelegd! Nu de 1e fase is afgerond is het afwachten tot de indeling van de 2e fase bekend wordt gemaakt. We zetten de trainingen door en zorgen weer voor een gemotiveerd team om de 2e fase ook te gaan knallen!