FC Zutphen MO15-1 naar halve finale Achterhoek Cup

Vandaag moest het gebeuren. Bij winst of gelijkspel waren we door in de Achterhoek Cup. Aangekomen in Groenlo was er even een twijfel of we wel konden spelen; veld 3 was namelijk niet voorzien van lijnen waardoor voetballen lastig werd. Gelukkig mochten we de wedstrijd afwerken op het hoofdveld, mits we 10 minuten later zouden starten.

We schoten uit de startblokken, want we drukten Grol gelijk terug op hun eigen helft. Het duurde dan ook niet lang of het eerste schot op doel was een feit. Deze werd door een verdedigster met de hand geraakt binnen de 16-meter. Penalty voor ons! Leonie ging achter de bal staan en schoot hem hard in de linkerhoek: 0-1 voor ons en de ontlading was groot. De meiden kregen vleugels door deze voorsprong en we bleven Grol onder druk zetten. Na 10 minuten spelen wisten we de 0-2 te maken: Na een goede onderschepping van Indy, speelde ze de bal door naar Leonie. Die hield goed overzicht en gaf een steekpass aan Marley. Zij wist deze laag in de linkerhoek raak te schieten. Dit was het moment voor Grol om uit een ander vaatje te tappen. Ze trokken onze meiden uit de organisatie door iets anders te gaan staan, maar onze meiden lieten zich niet gek maken. Het werd wat lastiger, maar gelukkig hield Rosalie haar doel schoon. Een bal van Grol die op de paal belandde, had er ook zo in kunnen rollen. Ons derde doelpunt liet even op zich wachten, maar hing een tijd lang in de lucht. Uiteindelijk was het een rush aan de linkerkant van Lynn die de ban brak. Zij gaf de bal voor en de keepster zat mis. Isa was als eerste bij de bal en schoot op goal. Deze werd door de verdedigster van Grol in eigen doel gewerkt: 0-3 en het verschil was gemaakt. Vlak voor tijd kregen we een corner die door Marley voor de goal werd gegooid. Wederom was het Isa die als eerst bij de bal was en de bal  tegen de touwen schoot: 0-4 en het was tijd voor de rust.

Na een kop thee met suiker waren de meiden goedgehumeurd. Een duidelijke voorsprong, maar belangrijk is wel dat we de concentratie vast zouden houden. Bij een tegengoal zou Grol nog wel eens terug kunnen komen.

De 2e helft was een stuk fysieker als de 1e helft. Er werden veel duels uitgevochten op het middenveld en Grol ging wat hoger druk zetten. Dit zorgde wel voor gevaarlijke uitbraken van ons, want de ruimtes tussen middenveld en verdediging werd groter aan de kant van Grol. We hielden goed stand en Grol wist maar niet te scoren door goed verdedigingswerk aan onze kant. Er werd goed gecommuniceerd en als iemand werd uitgespeeld, dan werd er gelijk door iemand anders druk gezet op de bal. Na 20 minuten voetballen kregen we een corner. Marley slingerde deze bal voor en deze viel in de goal. Ondanks beeldmateriaal dat meerdere keren is bekeken kon de verslaggever niet zien wie deze op haar naam zou krijgen, maar de stand was in ieder geval 0-5. Het laatste kwartier lieten we erg dominant spel zien. Grol kwam niet meer over de middenlijn en wij kregen nog een aantal goede kansen. Leonie gaf een voorzet op Selin. Zij kopte de bal bij de verdedigster van Grol in de voeten, maar die leverde de bal in bij Nienke. Die twijfelde geen moment en schoot de bal hard en laag in het doel; 0-6 en een mooi moment voor Nienke die haar eerste goal van dit seizoen wist te maken. 2 minuten voor tijd wisten we nog een mooie aanval op te zetten over verschillende schijven. Leonie was het eindstation die de bal beheerst met haar linkervoet in de goal schoot: 0-7 en met deze stand vond de scheidsrechter het mooi geweest. De meiden zijn door naar de halve finale Achterhoek Cup!!

Een verdiende overwinning vandaag. We speelden als 1 team en iedereen droeg zijn steentje bij aan het goede spel van afgelopen weken. We bouwden goed op en vandaag wisten we dat mooi uit te drukken in doelpunten. 7 keer scoren tegen een best wel goede tegenstander is niet niks. We mogen ons nu gaan opmaken voor de halve finale die op 15 mei gespeeld zal worden in Doetinchem op het terrein van VIOD. Hier zullen we het op neutraal terrein opnemen tegen Longa’30 die groepswinnaar is geworden in de andere poule. Nu gaan we ons eerst richten op de volgende competitiewedstrijd. Deze spelen we uit tegen Colmschate’33. We nemen het gevoel van deze wedstrijd mee naar zaterdag om de 3 punten mee te nemen naar Zutphen!