FC Zutphen MO15-1 houdt zich staande en wint

1 oktober 2022. De datum die al de hele week door mijn hoofd spookte. Dit zou de wedstrijd moeten worden waarbij de MO15-1 hun eerste 3 punten van de 1e fase zouden gaan pakken.

[ux_image id=”32501″ image_size=”original” lightbox=”true” lightbox_image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Voor we overgaan op de wedstrijd een kleine terugblik op de weken hiervoor: De 1e wedstrijd tegen DZC’68 werd na 18 minuten gestaakt bij een stand van 2-0 i.v.m. een blessure aan de kant van DZC. Deze wordt op 15 oktober ingehaald. De tweede wedstrijd speelden we tegen een 9-tal van ’t Peeske. Deze ging ondanks goed spel met 6-4 verloren. Het leek wel of de meiden het even niet wisten door het 9×9. Jammer, maar het is niet anders. Onze 3e wedstrijd speelden we erg georganiseerd en wisten we ook 2-0 voor te komen, maar gaven we het in de laatste minuten weg waardoor we gelijkspeelden. De wedstrijd van vorige week (de 4e wedstrijd) was tegen een gelijkwaardige ploeg, te weten ZZC`20, waarbij het aan onze kant niet meezat. Er werd weer goed gevoetbald, maar we wisten de kansen niet af te maken. Het werd dus gewoon tijd om onszelf te belonen met 3 punten. Het moest vandaag gaan gebeuren tegen de combinatieclub DVC`26/Sprinkhanen. Een scherpe warming up op een hobbelig grasveld was in mijn ogen genoeg om de 3 punten binnen te gaan halen.

1e helft

Klokslag 13:00 uur was het dan zover. Nadat Jahnesta de tos had gewonnen en we van kant gewisseld waren kon de wedstrijd eindelijk beginnen. We lieten meteen zien waarvoor we naar Didam waren afgereisd. We waren fel druk aan het zetten en wisten zo de tegenstander op hun eigen helft terug te dringen. De spaarzame momenten dat Didam op onze helft kwam, werd dit onschadelijk gemaakt door onze rots in de branding Lieke, maar laten we de backs Noa en Imke ook zeker niet vergeten. Ze vochten erg veel duels uit en wisten deze vaak ook winnend af te sluiten. Met de minuut werden wij sterker en na ongeveer 5 minuten spelen wist Marlinde ons op voorsprong te schieten. We speelden georganiseerd en wisten Didam op hun helft te houden. Er volgden een serie corners waarbij we wel een aantal keer wisten te schieten, maar het leverde ons nog geen doelpunten op. Verder hielden we ons staande door een middenveld met Lotte, Ela en Lynn H: jullie verstoorden de opbouw van het middenveld van de tegenstander en wisten onze aanvallers op de juiste momenten weg te steken. In samenwerking met onze aanvallers Lynn B, Faye en Marlinde was het genieten ondanks het slechte weer.(Met dank aan onze leidster Petra stond de verslaggever gelukkig droog!!) Het was voor nu zaak om de voorsprong te vergroten, want een counter van DVC lag op de loer en zou zomaar binnen kunnen vallen. Gelukkig werd de stand verdubbeld door een verwoestend schot van Lynn H. Met een 2-0 stand zochten we de limonade op.

Een goede 1e helft! Net zoals in de vorige wedstrijden waren we aan het domineren. Het was nu nog een kwestie van de controle houden over de wedstrijd en de kopjes niet te laten hangen als we het moeilijker zouden gaan krijgen. Belangrijk was wel dat we de bal naar onze ploeggenoten zouden blijven spelen. In de 1e helft was het wel eens het geval dat we i.p.v. oranje-rode een rood-zwarte inspeelden. Ik snapte de verwarring wel, want de shirtjes waren allebei gestreept! Vol goede moed liepen we het veld op voor het vervolg van de wedstrijd.

2e helft

Of er bij de tegenstanders iets anders in de limonade heeft gezeten weet ik niet, maar ze begonnen in ieder geval sterker aan de 2e helft dan dat wij begonnen. Het spel wat we speelden voor rust leek de tegenstander in de 2e helft te spelen. We werden teruggedrongen op onze helft en ze creëerden zowaar een aantal kansen. Door goed keeperswerk van Rosalie bleef de wedstrijd spannend, maar ook zeer leuk om naar te kijken. Het was af en toe nagelbijten, maar ondanks alle wisselingen binnen het elftal wisten we het doel lang schoon te houden. Nikki die in plaats van rechtsback voorstopper ging spelen pakte het hartstikke goed op. Daarnaast was het Yousra die veel meters maakte op de rechtsbuiten positie. Naomi met goede combinaties op het middenveld en Ellis die het gat tussen verdediging en aanval dicht bleef lopen. Nienke die de rol van Lieke perfect overnam en als laatste Marley die met haar snelheid en balvastheid een plaag was voor de verdediging van de tegenstander. Na ongeveer 15 minuten voetballen viel dan toch de 1-2. We lieten even de controle varen en de tegenstander maakte er dankbaar gebruik van. Vanaf de 16-meter wist de aanvaller van de tegenstander de bal in de verre bovenhoek te krullen. Een prachtig doelpunt waar onze meiden niet zoveel aan konden doen. Het luidde een offensief van DVC in, maar onze meiden hielden zich met kunst- en vliegwerk knap staande. Ze gooiden ons voor elke bal en bleven voor elke meter knokken. Het resulteerde in een ommekeer in de 2e helft. Na een goedlopende combinatie wisten we weer op de helft van de tegenstander te komen. Na een hoge bal richting de keepster kwam Lynn B in balbezit. Ze twijfelde geen seconde en schoot de bal onberispelijk in de rechterbovenhoek. Dit resulteerde in een 1-3 stand en zo namen we de 1e 3 punten mee naar huis.

Wat was dit ongelofelijk spannend. We speelden tegen een gelijkwaardige tegenstander die ook niet bang was om de aanval op te zoeken. Deze overwinning mag met recht een teamprestatie genoemd worden. we hielpen elkaar waar nodig en voerden de taken naar behoren uit. Het is een beloning van het goede spel van de afgelopen weken. Mijn dank gaat uit naar alle supporters langs de lijn! Met jullie steun leken de meiden extra gebrand op deze overwinning. De meiden gaan zich voorbereiden op de volgende wedstrijd tegen FC Bergh. Zo’n overwinning smaakt natuurlijk naar meer!

Een trotse verslaggever

Opstelling FC Zutphen: Rosalie; Imke, Lieke, Jahnesta © en Noa; Lotte, Ela en Lynn H; Marlinde, Lynn B en Faye.

Wissels: Yousra, Marley, Nikki, Nienke, Ellis en Naomi.