FC Zutphen MO15-1 herpakt zich na vorige week

Na de teleurstelling van vorige week was het vandaag tijd voor de wedstrijd tegen Longa’30. Omdat het zo dicht bij elkaar ligt in de competitie, konden we vandaag met een overwinning richting de top 3 kruipen.

De tegenstander trapte af en wij wisten gelijk de druk erop te zetten. Ze speelden vooral de lange bal, maar deze werd door onze verdediging vakkundig opgeruimd. Wanneer wij in balbezit kwamen, zochten we via korte combinaties de zijkanten op om onze buitenspeelsters aan het werk te zetten. Na 3 minuten spelen wisten we onze eerste kans gelijk om te zetten in een doelpunt: Leonie kreeg de bal in de 16-meter voor de voeten en schoot de bal strak in de verre hoek, 1-0 voor na 3 minuten spelen! We domineerden het spel en waren veel op de helft van Longa’30 te vinden, maar hun keepster was vaak hun redding. Daarnaast waren wij als team zijnde teveel aan het ‘breien’ voor de goal. Onze meiden vinden het lastig om van afstand te schieten en kiezen liever voor zekerheid. Dit had als gevolg dat Longa’30 vaak de bal nog net op tijd kon weg schieten, maar ze konden nog geen vuist maken om verder naar voren te voetballen. Na ongeveer 17 minuten spelen wisten we de 2-0 te maken: Marley werd diep gestuurd en gaf de bal voor. Deze werd onderschept door een speelster van Longa’30, maar kwam weer bij Marley in de voeten. Met een hard schot laag over de grond wist ze de keepster te verschalken. Het was voor ons een teken om nog meer druk te zetten op Longa’30, maar door goed keeperswerk werd er niet meer gescoord in de 1e helft.

Na het bespreken van de wissels gaf ik de meiden mijn complimenten. Er werd goed gevoetbald en de gemaakte afspraken werden nagekomen. Als ze dit vol wisten te houden tijdens de 2e helft, dan konden we zeker nog een paar doelpunten meer maken.

De 2e helft pakte Longa’30 het anders aan. Er werd hoger druk gezet op de bal en onze meiden waren even van slag, want het ging zo makkelijk in de 1e helft. Het was voor de wedstrijd zelf wel leuker, want nu golfde het spel meer op en neer. Longa’30 kreeg meer kansen, maar verder dan een paar afstandsschoten die kracht en richting mistten, kwamen ze niet. De meeste ballen werden door Rosalie opgepakt en de rest rolde over de achterlijn. De 15 minuten na rust bleven we dus onder de druk voetballen, maar kregen we de kans niet om weer naar voren te voetballen. Het resterende gedeelte van de wedstrijd kregen we een groot aantal kansen, maar de bal wilde er gewoon niet in; Marley schoot een keer verwoestend op de paal. Leonie schoot een bal nét langs de verkeerde kant van de paal. De keepster van Longa’30 wist een aantal mogelijkheden van ons onschadelijk te maken. De bal bleef na een aantal reddingen van de keepster liggen voor de doellijn en de keepster gooide zich ervoor waardoor we een corner kregen. Deze werd er helaas niet ingekopt, maar het toonde onze dominante speelstijl. Na 36 minuten floot de scheidsrechter en was het klaar.

Een leuke wedstrijd tegen een leuke tegenstander. Beide teams wilden erg graag winnen en dan gaat het erom wie het meest effectief met de kansen omgaat. Wij trokken dit keer aan het langste eind, maar Longa’30 was zeker niet veel minder. Met iets meer geluk was het nog gelijkspel geworden. Onze meiden spoelden de smaak van de week ervoor weg door veel energie in de wedstrijd te leggen en veel arbeid te verrichten. Het enige minpunt is dat we meer mochten scoren, maar de nul houden is ook erg fijn! We starten onze voorbereiding voor de volgende wedstrijd. We spelen uit tegen FC Bergh MO15-2. We gaan er weer alles aan doen om de punten mee te nemen naar Zutphen!