FC Zutphen MO15-1 geeft zege weg

Onze meiden mochten vandaag aantreden tegen FC Bergh MO15-2. De thuiswedstrijd werd met 6-2 gewonnen, maar in deze klasse mogen we niemand onderschatten. Degene die onderaan staat kan zomaar van de koploper winnen.

Onder het genot van het voorjaarszonnetje begonnen we aan de wedstrijd. Met de wind in de rug leek het wel of de meiden naar voren werden geblazen. Het spel speelde zich hierdoor vooral op de helft van FC Bergh af, die natuurlijk ook tegen de wind in moesten voetballen. We probeerden via de flanken het doel van de tegenstander aan te vallen, maar door de harde wind gingen veel ballen over de zijlijn. FC Bergh wist ons ook goed onder druk te zetten. Na ongeveer 11 minuten spelen kwamen we wel op een voorsprong: Na een goede voorzet van Lynn kon Leonie de bal in het doel schieten. Het was nu tijd om de voorsprong te gaan uitbreiden. De tegenstander wist op 2 kansen na niks terug te doen. Zij speelden veelvuldig de lange bal, maar met tegenwind is dit lastig voetballen. Dit kwam mede door sterk verdedigen van onze kant, want de meeste lange ballen kwamen bij Lieke terecht of waren makkelijk op te rapen door Rosalie. We kregen veel ruimte om op te bouwen en Jahnesta wist hier goed gebruik van te maken. Zij schoof elke keer in waardoor we één speelster extra hadden op het middenveld. Het zorgde helaas niet voor meer doelpunten, maar we gaven ook geen kansen weg aan FC Bergh. Het gevolg hiervan was dat we met een 0-1 stand gingen rusten.

In de rust heb ik de meiden mijn complimenten gegeven voor het vertoonde spel. Daarnaast wilde ik ze wel waarschuwen. De 2e helft zou FC Bergh met de wind in de rug voetballen en in combinatie met lange ballen zouden we nog wel eens onder druk komen te staan. We moesten dus gefocust beginnen aan de 2e helft en de bal meer over de grond moeten spelen.

Hetgeen wat ik in de rust had voorspeld, liet zich meteen zien. De eerste lange bal werd gegeven en wij kwamen met moeite van onze eigen helft af. We wisten een aantal lange ballen goed te verwerken, maar door het druk zetten van de tegenstander was het echt overleven. Waar we eerder dit seizoen zo sterk waren in de 2e helft, was het vandaag even anders. Het was FC Bergh die ons onder druk wist te zetten en nu kans op kans wist te creëren. Het duurde dan ook niet lang of de stand werd gelijk getrokken. Hun spits werd diep gestuurd en wist met een listig steekballetje hun andere spits te bereiken. Deze wist de bal langs Rosalie te scheppen en de stand was gelijk. Nog geen man overboord, maar onze meiden zouden uit een ander vaatje moeten gaan tappen. Ongeveer 4 minuten later wist FC Bergh op voorsprong te komen: Ondanks dat onze verdediging alles op alles zette, wist de aanvaller van FC Bergh de bal toch achter Rosalie te schieten. 2-1 achter, maar nog zeker 15 minuten speeltijd en de meiden zouden nu extra getergd moeten zijn. Het was ons al vaker gelukt om van een achterstand terug te komen, maar het zat er vandaag niet in. De wedstrijd werd wat gemener en onze meiden konden hier moeilijk mee omgaan. Na 35 minuten was de wedstrijd voorbij en we vertrokken weer terug naar Zutphen zonder de 3 punten.

Weer een nederlaag die niet nodig was. In de 1e helft domineerden we het spel mede door de weersomstandigheden, maar de 2e helft was precies het tegenovergestelde. Uiteindelijk heeft FC Bergh verdiend gewonnen gezien ze effectiever waren dan wij. Kop omhoog en weer door. Volgende week weer een zware wedstrijd tegen de koploper Brummen. In voorgaande wedstrijden werd het verschil steeds kleiner en nu is het tijd om die 3 punten van hen af te pakken!