FC Zutphen MO15-1 debuteert met overwinning in de Achterhoek Cup

Na een succesvolle 1e fase was het tijd voor ons debuut in de Achterhoek Cup. Een initiatief van VIOD Doetinchem waarbij je doordeweeks een aantal wedstrijden speelt in een poulefase. Mochten we 1e of 2e worden in de poule, dan spelen we in mei de halve finale en eventuele finale bij VIOD. Sinds vorig jaar bestaat dit concept ook voor de meiden onder 15. Een mooie uitdaging voor onze meiden en extra wedstrijden zijn altijd welkom voor deze groep. Vandaag de 1e groepswedstrijd tegen FC Bergh MO15-1. Een onbekende tegenstander voor de trainer, maar hij had alle vertrouwen in de meiden. We zouden gaan knallen vanavond!

Om 19:05 uur floot onze scheidsrechter Mike voor het begin van de wedstrijd. We veroverden vrij snel de bal, maar de tegenstander zette erg fel druk. Hierdoor ging de bal over de zijlijn. Bij de Achterhoek Cup is het zo dat het ingooien is vervangen. Tijdens deze wedstrijden leg je de bal neer en pass je hem binnen de lijnen. Dit was even schakelen voor ons en door het felle druk zetten van de tegenstander was het begin voor hen. De eerste kans van FC Bergh belandde op de paal en de meiden werden wakker geschud. We probeerden in ons spel te komen, maar FC Bergh legde veel energie in het spel. De eerste 10 minuten was het echt overleven. Toen FC Bergh wat gas terugnam kwamen we wat meer aan voetballen toe. We konden de bal makkelijker in de ploeg houden en na 20 minuten spelen was het raak. Na goed voorbereidend werk van Selin was het Marley die de bal tegen de touwen aanjoeg. De 1-0 viel eindelijk na een aantal goede kansen en vaak is dat het teken voor de meiden om extra gas te geven. We speelden bijna constant op de helft van de tegenstander, maar in de laatste fase waren we nog niet helemaal scherp. In de 33e minuut kregen we een corner. Marley ging achter de bal staan en wist hem langs alles en iedereen in de goal te schieten. De begeleiding vraagt zich nog steeds af hoe ze dit voor elkaar heeft gekregen, maar de blijdschap was er niet minder om. Een doelpunt vlak voor rust is altijd fijn. We zochten snel de limonade op.

In de rust de nodige tips gegeven. Door het intrappen waren we even van slag, maar we pakten het vervolgens wel goed op. Het was belangrijk om de wedstrijd te controleren door het achterin goed dicht te houden en voorin meer te gaan bewegen zonder bal. De meiden kwamen pas in actie wanneer de bal recht op hen af kwam.

De 2e helft was te vergelijken met de wedstrijden van afgelopen weken. De meiden bewogen meer zonder bal en wanneer ze de bal hadden, speelden ze deze strak bij elkaar in de voeten. Het resulteerde in de 5e minuut van de 2e helft in een 3-0 voorsprong. Weer was het Marley die oog in oog met de keepster niet faalde. Ze schoof hem beheerst binnen. In het resterend halfuur van de 2e helft wist FC Bergh wel wat kansen te creëren, maar Rosalie hield haar doel schoon. Aan de andere kant van het veld regende het kansen voor ons. We speelden de bal snel over en kozen de juiste momenten om diep te spelen. FC Bergh was veel aan het tegenhouden en speelde op de counter. We wisten helaas de kansen niet om te zetten in doelpunten waardoor de stand niet meer zou veranderen. Een 3-0 winst in de pocket en een mooi debuut in de Achterhoek Cup!

Een avondwedstrijd in plaats van trainen is altijd leuk, maar we waren wel wat slordig. We creëerden veel kansen, maar wisten die niet te verzilveren. Een mooi doel voor aankomende zaterdag waar we in actie gaan komen tegen VDZ. Een mooie test voor onze meiden om de krachten te meten in de 1e klasse! Zolang ze zo blijven voetballen als de afgelopen weken zie ik genoeg mogelijkheden en heb hierdoor alle vertrouwen in onze meiden.