FC Zutphen MO15-1 blijft in de race voor de Achterhoek Cup

Na de verloren wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Dinxperlo was het weer tijd voor een avondwedstrijd. We gingen op bezoek bij DZC ’68 voor de 3e poulewedstrijd voor de Achterhoek Cup. Bij winst zouden we in de race blijven voor de halve finale.

10 minuten eerder dan gepland begon de wedstrijd. De meiden trapten af en lieten de bal rustig rond gaan. Het was hier en daar onnauwkeurig, maar dit was van beide kanten. Veel ballen werden onderschept door de centrale verdedigers en tot grote kansen kwamen we niet. Na 8 minuten spelen kregen we een corner. Marley gaf een goede bal die gevaarlijk de 16 meter indraaide. Deze viel voor de voeten van Isa en die twijfelde niet. Ze schoot de bal strak achter de keepster. 0-1 voor ons en een mooi moment voor Isa. Eindelijk is ‘de vloek’ verbroken. Heel lang niet kunnen scoren, maar altijd arbeid leveren. We hadden overwicht in balbezit en de 0-2 liet niet lang op zich wachten: Na een mooie dieptepass van Lieke kwam Marley oog in oog met de keepster. Ze faalde niet en schoot beheerst binnen. Na een aantal wisselingen waren de meiden even van slag. Dit leverde DZC ’68 de mogelijkheid om aan te vallen en ze maakten hier dankbaar gebruik van. De 1-2 werd goed ingeschoten nadat de meiden veel ruimte weggaven aan de tegenstander. Je zou denken dat de meiden hier even van slag van waren, maar 1 minuut later lag de 1-3 er al in: Via verschillende combinaties schoot Marley de bal achter de keepster. De meiden waren niet te stoppen. Er werd goed druk gezet op de bal en in balbezit bleven ze rustig. Via goede steekballen werden onze aanvallers in stelling gebracht en op deze wijze scoorden Leonie de 1-4 na een mooie dribbel en Marley scoorde de 1-5. Dit was tevens de ruststand.

De meiden waren erg tevreden over het spel en voor de trainer was dat niet anders. Hij zag zijn kans schoon om wat wijzigingen in de opstelling door te voeren. Dit om nieuwe dingen te proberen. Denk aan andere koppels in het centrum en meiden op andere posities uitproberen.

De 2e helft was onwennig voor de meiden. De samenstellingen waren nu anders en de tegenstander had het een en het ander omgezet. Dit zorgde voor een gelijkwaardige 2e helft. het spel golfde op en neer en verplaatste zich als een soort tennis van helft naar helft. Na 10 minuten begonnen onze meiden weer te voetballen en dit zorgde gelijk voor de 1-6: Na goed opbouwen over de rechterkant werd de bal voorgegeven. Romee kwam goed in de bal en wist met een lob de keepster te passeren. Het was weer genieten langs de kant! De één na de andere mooie aanval werd opgezet, maar de onnauwkeurigheid bleef. We hadden nog wel zeker 7 doelpunten extra kunnen maken. Uiteindelijk scoorde Marley nog de 1-7 na een mooie pass van Lieke die het voorin mocht proberen de laatste minuten. We creëerden nog een hoop kansen, maar die mochten er helaas niet ingaan. DZC wist nog wel één keer te scoren via een hard schot in de korte hoek. Dit bracht de stand op 2-7. Het werd slordiger en na 35 minuten was het mooi geweest.

De 3 punten zijn weer in de pocket. Volledig terecht gezien de krachtsverhouding op het veld. De meiden waren voetballend beter dan de tegenstander en waren feller in de duels. Het enige puntje van kritiek is dat de uitslag hoger had mogen uitvallen, maar met 7 treffers mag je zeker niet ontevreden zijn. Het spel was aantrekkelijk om naar te kijken en de meiden hadden lol met elkaar. Mooier kan het niet zijn voor een trainer als je hiermee ook nog prestaties neerzet. Door deze overwinning hebben we alles nog in eigen hand. De laatste poulewedstrijd is tegen de huidige nummer 3, SV Grol. Bij een gelijkspel of overwinning gaan onze meiden door naar de halve finale van het toernooi. Een rechtstreeks duel om die plaats is een mooi vooruitzicht voor de meiden en staf. Deze wedstrijd zal op 6 maart plaatsvinden. Eerst zullen de meiden 2 zaterdagen vrij zijn. Dit door carnaval en de voorjaarsvakantie. Hierdoor zullen zij weer opgeladen zijn voor de volgende wedstrijd in de competitie. Dit is tegen wederom een bekende tegenstander, namelijk SVO DCS/OBW uit Zevenaar.