FC Zutphen MO15-1 blijft foutloos

Vandaag speelde de MO15-1 de uitwedstrijd tegen Victoria Boys MO15-2. Voor we overgaan naar het verslag van deze wedstrijd, blikken we eerst terug naar de afgelopen 3 wedstrijden van de 1e fase. De eerste wedstrijd tegen Eerbeekse Boys was onwennig. Je zag dat de meiden weer even moesten wennen aan elkaar na een zomerstop en er zijn een aantal nieuwe gezichten bijgekomen. Het was zoeken naar elkaar en hoe iedereen speelt op haar positie, want elke speelster speelt weer anders. Ondanks het spel werd de wedstrijd wel gewonnen met 1-2. De 2e wedstrijd was tegen SVO Deventer en hier zagen wij als trainers dat de meiden elkaar al beter wisten te vinden. Met een mooie 6-1 overwinning werd de 2e wedstrijd gewonnen en stonden we bovenaan! De 3e wedstrijd was meteen een belangrijke tegen WSV. Een wedstrijd waarin we snel op voorsprong kwamen en lieten zien dat we voor elkaar door het vuur gingen. Met kunst- en vliegwerk gooiden we ons voor elke bal en werd er uiteindelijk nog 1 keer gescoord. 0-2 winst in de pocket en de 1e plek verstevigd. Nu schakelen we door naar de wedstrijd tegen Victoria Boys.

Na 3 overwinningen wilden we als team deze stijgende lijn vasthouden en graag deze wedstrijd weer winnend afsluiten. De warming-up was ontspannen, maar scherp en wij als trainers hadden alle vertrouwen in onze meiden. Iets voor 11:30 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Vanaf minuut 1 dwongen we de tegenstander terug op hun eigen helft en lieten ze er niet onderuit voetballen. Dit resulteerde in de 5e minuut van de wedstrijd in de 0-1. Na een goede combinatie werd Marley weggestoken en kon ze vrij doorlopen naar de goal. Zonder aarzelen schoof ze de bal in de korte hoek! Hierna bleven we de bal goed rondspelen. Elke lange bal die de tegenstander speelde, werd rustig onderschept door onze verdediging en via een aantal korte passes naar de voorhoede gespeeld. Na ongeveer 15 minuten spelen kregen we een corner. Marley ging achter de bal staan en krulde de bal de 5 meter in. Door zoveel effect aan de bal te geven, viel die zonder dat de bal werd aangeraakt in de goal. Een 0-2 voorsprong die letterlijk uit de lucht kwam vallen. Hierna namen de meiden wat gas terug en wist Victoria Boys op onze helft te komen. Na een voorzet die aan alles en iedereen voorbij ging dook Rosalie naar de bal toe. In eerste instantie had ze de bal, maar liet los en een speelster van Victoria Boys viel in die commotie in onze 16 meter. De scheidsrechter floot en gaf een penalty. Als trainer zijnde was ik verbaasd, maar iemand zei ooit tegen mij: “als een penalty niet terecht is, dan word hij vaak gestopt of gemist.” Degene die dit tegen mij heeft gezegd had weer eens gelijk. Rosalie pakte de penalty in 1e instantie en de rebound werd ook door haar gekeerd. Dit was voor de meiden een moment om het tempo op te schroeven. Door stug door te blijven voetballen wisten we nog een hoop kansen te creëren, maar deze gingen er helaas niet in. Met een 0-2 stand zochten we de kleedkamer op.

In de rust hebben we de meiden onze complimenten gegeven. Er werd goed gevoetbald, geen doelpunten tegen en er was veel beweging zonder bal. De trainers stonden met dit prachtige spel te genieten aan de zijlijn. Het enige waar we nu voor moesten waken was dat we de concentratie wel vast moesten blijven houden. Een counter van Victoria Boys lag op de loer en een tegentreffer zou de wedstrijd nog om kunnen draaien. Als we snel de 0-3 zouden scoren in de 2e helft, dan was de wedstrijd gespeeld en hou je de controle.

De 2e helft was onderweg en de aanvalskracht van Victoria Boys nam iets toe, maar werd goed door onze verdediging opgevangen. We bleven rustig en lieten de bal het werk doen. Dit resulteerde in een mooie aanval die eindigde bij Leonie. Zij maakte na 11 minuten de bevrijdende 0-3 en de wedstrijd werd gedomineerd door ons. Door zoveel bewegende meiden wist Victoria Boys niet meer waar ze het zoeken moesten. De meiden bleven maar doordenderen en na een goede dieptebal op Lynn en een goede voorzet op Leonie wist die haar 2e doelpunt van de dag te maken. (Dit doelpunt is te zien op de Instagram van FC Zutphen meiden). De vermoeidheid sloeg toe bij de tegenstander en ik zag als trainer de optie om meiden op andere posities te testen. Na de wisselingen werd het aan onze kant ook rommeliger, maar we wisten toch nog 14 minuten voor tijd de 0-5 te maken. Na een goede loopactie van Leonie wilde ze de bal eigenlijk afleggen op Isa, maar doordat die te snel doorliep stond ze in buitenspelpositie. Leonie zei dit al rennend naar de goal nog tegen haar, maar besloot uiteindelijk zelf de bal erin te schieten en zo haar hattrick te voltooien. Hierna werd er niet meer gescoord, maar we speelden de wedstrijd gecontroleerd uit. 0-5 winst en een verstevigde 1e plek in de 1e fase is een feit!

Dit was een aantrekkelijke wedstrijd voor onze toeschouwers, maar ook zeker voor ons als trainer zijnde. De oefenstof die we afgelopen woensdag hebben geoefend kwam helemaal terug in deze wedstrijd. Een groot compliment aan de meiden die een fantastische wedstrijd op de mat hebben neergelegd en georganiseerd bleven voetballen. Op naar volgende week! Een ware stadsderby tegen De Hoven. Zulke wedstrijden zijn altijd speciaal, maar als wij deze lijn doortrekken wordt hij nog specialer!