blok-oranje-rood

FC Zutphen MO15-1 beslist de wedstrijd in de 1e helft

blok-oranje-rood

Na ons debuut van vorige week in de 1e klasse tegen VDZ was het vandaag tijd voor de wedstrijd tegen Longa ’30 uit Lichtenvoorde. De volgende test voor ons als elftal zijnde. Je krijgt natuurlijk te maken met betere tegenstanders en dat was vandaag niet anders. De focus zou vandaag vooral liggen op het bewegen zonder bal wat beter kon ten opzichte van de wedstrijd van vorige week.

Iets na 11:30 uur floot de scheidsrechter op veld E voor het begin van onze wedstrijd. De eerste paar minuten was rommelig van beide kanten. Longa hanteerde vooral de lange bal om zo hun snelle buitenspeelsters in stelling te brengen. Wij probeerden door de bal laag te spelen elkaar te bereiken, maar Longa was fel in de duels en daarnaast ook nog een kop groter dan de meeste meiden van ons. We konden de lange bal makkelijk onderscheppen, maar kwamen nog niet in de buurt van de goal van de tegenstander. Na ongeveer 10 minuten spelen wist Marlinde langs haar tegenstander te komen en een voorzet te geven, maar deze kwam helaas niet aan. Het luidde wel de tegenaanval in van Longa. Na een goede diepe bal op de snelle nummer 11 wist deze de bal in de korte hoek binnen te schieten. 0-1 achter en dit moest toch een signaal zijn voor de meiden om een tandje bij te zetten. Ik had het nog niet gezegd of ze zochten de aanval. Na een corner kwam de bal terecht bij Marlinde. Zij gaf een voorzet die over de keepster heen ging en Leonie stond op de goede plek en werkte de bal binnen. Hierna begon een offensief van onze kant. We speelden veel op de helft van Longa en wisten veel kansen te creëren. Vaak wisten we de bal rond de rand middencirkel te onderscheppen. Na ongeveer 20 minuten spelen was daar de 1-2 en dus de voorsprong: Nienke speelde de bal naar Marley die de bal weer teruglegde op Romee. Die speelde vervolgens Leonie in die met een simpele voetbeweging Marlinde vrij voor de goal zette en hem binnen wist te prikken. De voorsprong was een feit, maar de meiden wilden meer. In de 30e minuut wist Lieke Marley in te spelen. Zij draaide goed weg bij haar tegenstander en begon aan een sprint vanaf de middenlijn. Haar tegenstander kon haar niet bijhouden waardoor ze vrij kon doorlopen naar de goal. Ze haalde de trekker over en schoot de bal in het dak van het doel; 1-3 en de voorsprong van 2 doelpunten was binnen. Met een voldaan gevoel gingen we van het veld.

In de kleedkamer konden we mooi gebruik maken van het bord dat aan de binnenkant van de deur was gehangen. Hierdoor hoefden we het bord niet omhoog te houden en kon iedereen het zien. Belangrijk was om het centrum dicht te houden en de juiste momenten te kiezen om druk te zetten. Als we nog een doelpuntje zouden maken vlak na rust, dan zouden we het een stuk makkelijker voor onszelf maken.

De 2e helft had hetzelfde spelbeeld als de 1e helft. Wij probeerden te voetballen door de combinatie te zoeken en Longa speelde merendeels de lange bal. Het verschil was alleen dat onze meiden het zichtbaar moeilijker hadden met de tegenstander. Het werd wat fysieker, maar onze meiden wisten daar een aantal keer goed onderuit te voetballen. Dit resulteerde in een hoop kansen, maar die werden niet afgemaakt. Er zat vaak geen overtuiging achter het schot of een verdedigster zat ertussen. Het had als gevolg dat Longa via de counter steeds gevaarlijker werd. Rosalie stond weer een fantastische wedstrijd te keepen en onze verdediging schoot ook regelmatig te hulp. Als trainer vond ik het af en toe behoorlijk spannend. Een doelpunt extra was zeker welkom, maar na 27 minuten spelen in de 2e helft was het Longa met de 2-3: Een verwoestend schot in de korte hoek kon niet gekeerd worden door Rosalie en de spanning nam toe! Het leek wel of de meiden het erom deden, want net zoals in de 1e helft was het een minuut later 2-4. Marlinde kreeg de bal in de 16 meter aangespeeld, draaide naar buiten en vanaf een onmogelijke hoek wist ze hem toch langs de keepster in de kruising te schieten. Een mooi doelpunt wat eigenlijk de beloning was voor haar goede spel van vandaag. In de resterende minuten gebeurde er niks meer en de 3 punten waren weer binnen.

We kozen vandaag weer de juiste momenten om toe te slaan. We lieten de tegenstander vandaag iets teveel komen waardoor we vaak onnodig in de problemen raakten. In de 2e helft leek het wel alsof de meiden de bal niet wilden hebben en zich verstopten achter hun tegenstander. Dit zijn mooie leerdoelen die we kunnen gaan verbeteren aankomende week tijdens de trainingen. Met veel vertrouwen zullen we volgende week de degens kruisen met de fusieclub SVO DCS/OBW MO15-1.

De trainer

Vind ik leuk 13