FC Zutphen met 2-0 onderuit tegen FC Horst

FC Zutphen speelde vandaag in Ermelo een oefenwedstrijd tegen FC Horst. Ondanks een aantal goede kansen scoorde FC Zutphen niet. FC Horst deed dat zowel voor als na rust 1x en won de wedstrijd met 2-0.

[ux_image id=”24277″ caption=”true”]

[gap]

De beginfase van de wedstrijd ging gelijk op. De eerste kans was voor de thuisploeg en vlak daarna zag Niek Bakkerweerd zijn schot gestopt worden door de doelman van FC Horst. Zidane el Hadouchi schoot even daarna in de handen van de doelman.

Na 25 minuten spelen nam de thuisploeg meer initiatief. Een foutieve pass in de achterhoede van FC Zutphen leidde de openingstreffer in: 1-0. FC Horst zette FC Zutphen regelmatig vast. Maar de oranjeroden waren in een aantal tegenaanvallen wel de meest gevaarlijke ploeg. De ingevallen Luuk Meijer zag zijn schot over het doel gaan. David te Slaa zocht met een prachtige pass Zidane el Hadouchi. Die liet een fraaie actie zien, maar kapte eenmaal teveel. Zijn schot plofte in het zijnet.

Na rust maakten Hugo Groters en Lucas Hengstenberg hun opwachting. Zij vervingen Hidde van Kalker en Zidane el Hadouchi.

Vroeg in de 2e helft was er voor FC Horst een eenvoudig gegeven penalty, die ook werd benut: 2-0. Daarna nam FC Zutphen steeds meer het initiatief. Niek Bakkerweerd en Luuk Meijer combineerden fraai, maar dat leverde geen doelpunt op. Ook kansen van Koen Hulleman en Benjamin Roters liepen op niets uit.

Met een aantal wissels ging FC Zutphen op jacht naar een doelpunt. Met een vrije trap was Timon Kuiper dichtbij de 2-1. Dat zou verdiend zijn. Hoewel FC Zutphen na rust de bovenliggende partij was, moest het ook waakzaam blijven voor de tegenstoten van de thuisploeg. FC Horst raakte de paal en Joey Wolsink voorkwam met een prachtige redding een grotere achterstand. Het bleef 2-0.

Volgende week start de bekercompetitie. FC Zutphen speelt dan thuis tegen FC Aramea.