FC Zutphen laat in blessuretijd overwinning glippen

FC Zutphen is er niet in geslaagd een vroeg verkregen voorsprong over de streep te trekken. In blessuretijd schoot de ervaren Lars Scholten een prima genomen hoekschop bij de tweede paal hard binnen. Keeper Joey Wolsink werd gehinderd, waardoor hij niet naar de bal kon komen en de dekking aan Zutphense kant was even niet op orde. Eindstand van de wedstrijd FC Zutphen – Vroomshoopse Boys: 1-1.

Eerste helft voor FC Zutphen

Om 15.00 uur floot de prima leidende scheidsrechter Willems uit Zeewolde voor de start van de tweede thuiswedstrijd van FC Zutphen. Vandaag was het altijd sterke Vroomshoopse Boys de tegenstander. In het begin werd er door beide partijen goed vooruit gevoetbald. Meer dan een aantal hoekschoppen voor beide partijen leverde dit niet op. Het spel van FC Zutphen was beter dan van de tegenstander. Op het middenveld kregen de Twenteranders geen grip op de vlot lopende Zutphense combinaties. Een schot van Michalis Spiridakis, na een prachtige steekbal van Timon Kuiper, kon nog worden geblokt. In de 16de minuut was het wel raak. De centrale verdediger van Vroomshoop werd onder druk gezet en speelde de bal te zacht terug op de keeper die de bal niet verwachtte. Toen hij in actie wilde komen gleed de keeper uit en kon Mido Blok de bal simpel in het lege doel schuiven. Een cadeautje van Vroomshoop maar afgedwongen door goed druk zetten van FC Zutphen.

In het restant van de eerste helft bleef FC Zutphen voetballend beter zonder dat dit leidde tot echt grote kansen. De belangrijkste reden hiervoor is dat FC Zutphen vlot combinerend de bal makkelijk voorin kan krijgen maar in de voorhoede stootkracht te kort komt. Een verklaring hiervoor is dat de complete voorhoede deze wedstrijd geblesseerd van de kant moest toekijken. Ook Vroomshoopse Boys liet zich af en toe gelden. Een mooi schot van afstand landde buiten bereik van Joey Wolsink hoog in het zijnet tot opluchting van de Zutphense supporters. De rust werd bereikt met een 1-0 voorsprong voor FC Zutphen. Op basis van de krachtsverhouding in het veld was dit volkomen terecht.

Tweede helft vecht Vroomshoopse Boys zich terug

In de tweede helft tapte Vroomshoopse Boys uit een ander vaatje. De trainer van Vroomshoop versterkte het middenveld door de ervaren Leon Dogger in te brengen. Hij ging voorop in de strijd. Vroomshoop werd feller, het spel fysieker en de behendige Zutphense middenvelders kregen menig tackle te verwerken. De scheidsrechter floot er consequent voor en paste de voordeelregel goed toe. Hij hield echter wel de kaarten op zak, waardoor de Vroomshoop spelers niet terughoudend hoefden te zijn in hun fysieke spel.

FC Zutphen dwingt te weinig af

FC Zutphen kon het niveau van de 1e helft niet voortzetten. De voorhoede kon moeilijk een bal vasthouden waardoor Vroomshoop steeds meer op de helft van FC Zutphen kon spelen. De moegestreden Marnix Marsman werd in de spits vervangen door Ivan Staring, Koen Hulleman kwam voor Martijn Zandbergen, die vandaag als linksbuiten stond geposteerd en de geblesseerde Mido Blok werd vervangen door Hidde Ruessink. Vroomshoop werd ondanks het veldoverwicht niet echt gevaarlijk. Hun eerste echte schot op doel kwam pas in blessuretijd en was echter meteen raak. Uit een strak genomen hoekschop scoorde Lars Scholten ongedekt de 1-1 en schonk daarmee Vroomshoop alsnog één punt. Was de 1-1 een terechte uitslag? Uiteindelijk wel omdat FC Zutphen het voetballend overwicht onvoldoende in doelrijpe kansen wist om te zetten en het matig spelend Vroomshoop de inzet en volharding uiteindelijk beloond zag worden. Aan de andere kant is gelijkspelen met zoveel afwezige basisspelers tegen een van de betere ploegen uit de competitie niet onverdienstelijk. Volgende week is er een vrij weekend en zaterdag 28 oktober speelt FC Zutphen de uitwedstrijd tegen ATC ’65 uit Hengelo. De wedstrijd begint aan het eind van de middag om 17.00 uur op Sportpark Slangenbeek.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hidde van Kalker, Kevin Ooms, Martijn Zandbergen (Koen Hulleman), David te Slaa, Mido Blok (Hidde Ruessink), Michalis Spiridakis, Tim Scholten, Milan Klaver, Marnix Marsman (Ivan Staring) en Timon Kuiper