FC Zutphen kan geen vuist maken tegen VV Den Ham en verliest met 2-0

Vandaag stond de tweede wedstrijd na de winterstop op het programma: Den Ham – FC Zutphen. Op de ranglijst zijn er slechts een paar punten verschil tussen de nummer 2 en de nummer 10. ATC uit Hengelo (O) lijkt wat afstand te nemen van de rest. Den Ham staat voorafgaand aan de wedstrijd op de 8e plaats, 3 punten onder FC Zutphen, maar heeft één wedstrijd minder gespeeld. Op het zonovergoten sportpark De Rohorst werd om 14.30 uur afgetrapt onder leiding van scheidsrechter De Vries.

Den Ham vol energie uit de startblokken

Vanaf het eerste fluit signaal zette Den Ham fors druk op de bal en gaat vol in de aanval. Met lange ballen probeerde Den Ham de voorhoede spelers te bereiken. Misschien niet het mooiste spel maar in de 9e minuut was het raak. Met een lange pass werd de zeer rappe rechtsbuiten bereikt die alleen op Joey Wolsink afging en de bal in de lange hoek wist te schieten. FC Zutphen bleef proberen in het spel te komen maar Den Ham liet dit niet toe door veel druk te blijven zetten.

Bal op de paal

In de 11e minuut probeerde Nathan Greven tussen 3 verdedigers door het strafschopgebied binnen te dringen. Hij werd hierbij onreglementair tegen het gras gewerkt. Dit leverde een vrije trap op net buiten het 16 meter gebied. Nadat de muur op afstand was gezet kon de vrije trap worden genomen door Timon Kuiper. Deze schoot de bal laag langs de muur loeihard op de paal. Een mooie trap maar helaas voor FC Zutphen geen doelpunt. In de 16e minuut wist de rechtsbuiten van Den Ham wederom te ontsnappen aan de verdediging en stormde alleen op Joey Wolsink af. Dit keer kwam FC Zutphen er goed vanaf. De bal kwam in het zijnet. Het zat FC Zutphen niet mee. In de 21e minuut viel Nathan Greven uit. Hij ging geblesseerd van het veld en werd vervangen door Marnix Marsman. FC Zutphen probeerde wel te combineren en kansen te creëren maar kon niet echt een vuist maken tegen Den Ham. Ook een indirecte vrije trap in het 16 meter gebied werd door een muur van Den Ham spelers geblokt.

Ook tweede helft kon FC Zutphen niet overtuigen

Na de rust bleef Milan Klaver in de kleedkamer en werd vervangen door Siebe Beuker. In het begin van de tweede helft kreeg FC Zutphen een klein beetje meer grip op de wedstrijd. Dit leidde echter niet tot grote kansen. Den Ham bleef hoofdzakelijk lange ballen spelen om zo de spitsen te bereiken. In de 55e minuut was er een uitbraak van Den Ham. De spits werd in het strafschop gebied van FC Zutphen van de bal gezet door David te Slaa. Hierbij kwam de speler van Den Ham op het gras terecht. De scheidsrechter meende hier een overtreding van David in te zien en gaf een zeer dubieuze penalty. Helaas was er geen VAR om de scheidsrechter te laten inzien dat hij er naast zat. Den Ham aarzelde niet en de strafschop werd onberispelijk binnengeschoten, 2-0. In de 60e minuut werd Michalis Spiridakis vervangen door Jesse de Vries. De verhoudingen op het veld veranderden niet. FC Zutphen probeerde met combinaties kansen te creëren en Den Ham zet veel druk op de bal. FC Zutphen kreeg richting het einde van de wedstrijd nog 2 grote kansen. Zo kwam Zidane El Hadouchi na enige combinaties alleen voor de keeper van Den Ham maar schoot net voor langs. Ook kreeg FC Zutphen nog een vrije trap op ca. 25 meter van het doel. Timon Kuiper schoot knap richting de kruising. De keeper van Den Ham reageerde echter attent en wist de bal over de lat te tikken. Ongeveer 10 minuten voor het einde van de wedstrijd werd Martijn Zandbergen gewisseld voor Koen Hulleman.

Tot slot

Na afloop kunnen we concluderen dat FC Zutphen geen vuist kon maken tegen een ploeg die vol energie en passie de strijd aan gaat. Ook al is het spel van de tegenstander dan niet zo mooi om te zien, het werpt wel zijn vruchten af, namelijk 3 punten.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Kevin Ooms, David te Slaa, Tim Scholten, Mido Blok, Michalis Spiridakis (60. Jesse de Vries), Nathan Greven (21. Marnix Marsman), Martijn Zandbergen (80. Koen Hulleman), Milan Klaver (46. Siebe Beuker), Zidane El Hadouchi, Timon Kuiper