FC Zutphen JO19-1 op laatste speeldag kampioen

Het is FC Zutphen JO19-1 zaterdagmiddag op de laatste speeldag van de 2e fase gelukt het kampioenschap in de wacht te slepen. Dankzij een zwaarbevochten 4-3 overwinning op vv Vorden en dankzij het verlies van de directe concurrent mocht onze oudste jeugdselectie toch een feestje vieren na afloop.

Moeilijke wedstrijd

Een helft lang zag het er niet naar uit dat FC Zutphen JO19-1 het kampioenschap zou pakken in de Hoofdklasse F. Tegenstander Vorden bleek een moeilijk te kloppen ploeg. De bezoekers leken ook beter om te gaan met het gladde veld. Met slimme aanvallen maakten ze het de verdediging van FC Zutphen lastig. Het duurde ook niet lang voordat Vorden de leiding nam. Wat volgde was een wedstrijd die op en neer ging. Want ook FC Zutphen werd scherper. Het resulteerde in een 2-3 ruststand. Met Zutphense doelpunten van Youri van Leeningen en Julius Roters.

Comeback

FC Zutphen speelde na rust voor de winst en knokte voor een comeback. Dat lukte, maar dat viel nog niet mee. Middenvelder Marijn Veen zorgde voor de gelijkmaker. En het was uiteindelijk Siebe Beuker die de beslissende 4-3 binnenschoot.

Kampioen!

Omdat concurrent SJO AZSV – AD ’69 met 1-0 verloor bij VIOD en het doelsaldo van FC Zutphen (+22) beter is dan de concurrent (+10) mocht de JO19-1 een kampioensfeestje vieren. En dat kun je aan deze jongens wel overlaten… Gefelciteerd team, begeleiding en supporters!