blok-oranje-rood

FC Zutphen JO15-1JM dendert ook door in de Achterhoek Cup

blok-oranje-rood

FC Zutphen JO15-1JM heeft de smaak te pakken! Met 3 overwinningen in de Zwaluwen bekercompetitie, een overwinning en gelijkspel in de hoofdklasse competitie reisde het team met een tank vol zelfvertrouwen af naar Lichtenvoorde. De eerste wedstrijd in de Achterhoek Cup tegen divisieploeg s.v. Longa’30 JO15-1.

Vanaf het eerste fluitsignaal drukte FC Zutphen vrijwel direct zijn stempel op de wedstrijd. Even aftasten was er niet bij, maar meteen vol gas erop!  Het lukte s.v. Longa’30 niet dit eenrichtingsverkeer af te slaan. Hierdoor kregen de spelers van trainers Boy Elskamp en Siem Isselman steeds meer de drive om de overwinning af te dwingen onder fanatiek aanmoedigen van de inmiddels altijd aanwezige trouwe supporters.

Dit resulteerde dan ook in een dik verdiende overwinning. Twee doelpunten en een toegekende penalty zette de teller op 3. De teller had met gemiste kansen meegerekend met gemak op 6 kunnen staan. Door een knullig tegendoelpunt middels miscommunicatie (kleinigheidje, hou je altijd) leek de spreekwoordelijke geest uit de fles van Longa’30 komen. Maar FC Zutphen stuurde de geest meteen weer terug de fles in. Ondanks verwoede pogingen van Longa’30 om een gaatje te vinden was er geen doorkomen meer aan.

Met deze afgedwongen 1-3 overwinning kijkt de JO15-1 met overtuiging uit naar de volgende uitwedstrijd in de competitie aankomende zaterdag tegen Diepenveen JO15-1. Lukt het de JO15-1JM de vaart in deze denderende trein te consolideren? Succes!

Perry Boersbroek

Vind ik leuk 0