FC Zutphen is kampioen!

Een enorm gedreven en sterk spelend FC Zutphen heeft vanmiddag op een sensationele wijze het kampioenschap in de 3e Klasse E binnengehaald. DVOV werd met 11-0 van de mat gespeeld. Het kampioenschap werd daardoor 5 wedstrijden voor afloop van de competitie een feit.

Grote publieke belangstelling voor de wedstrijd

Het vernieuwde hoofdveld werd geopend door wethouder Rick Verschure samen met Soufiane Touzani, die grote bekendheid geniet als freestyle voetballer. Laatstgenoemde opende eveneens het nieuwe pannaveld. Er was daardoor een enorme schare jeugd naar het sportpark van FC Zutphen getrokken, wat een geweldige sfeer opleverde.

Binnen 4 minuten was het raak

FC Zutphen zette met het complete team meteen vol de aanval in. Een schot van Mido Blok belandde nog over het doel. Maar in de 4e minuut was het raak. De diep gestuurde spits Benjamin Roters lobde slim de bal over doelman Jesper Klarenbeek heen, waarna Jesse de Vries het laatste tikje kon geven, 1-0.

DVOV graaft zich niet in

Het sierde de ploeg uit Velp dat men zich niet ingroef, maar met verzorgd voetbal de tegenstander tegemoet trad. Dat resulteerde even later bijna in een doelpunt, maar Mees Kuipers raakte de paal. Even later kwam FC Zutphen opnieuw goed weg na een goed opgezette aanval. Maar de Zutphenaren gooiden er nog een flinke schep bovenop, en DVOV kon niet mee met hoge tempo.

Wedstrijd in 5 minuten beslist

In de 19e minuut was het de sterk spelende Hidde van Kalker die een afgemeten dieptepass gaf op Benjamin Roters. De Zutphen spits rondde uitstekend af, 2-0. Twee minuten later was het 3-0. Benjamin Roters schoot doeltreffend binnen na een mooie steekpass van Michalis Spiridakis. En in de 24e minuut was het 4-0 door Jesse de Vries die een prachtige dieptepass uitstekend binnen schoot.

Fraai doelpunt en hattrick Benjamin Roters

In de 37e minuut viel een fraai doelpunt. Timon Kuiper stond aan de basis, Jesse de vries kopte achterover op Michalis Spiridakis die de bal panklaar neer legde voor Kevin Ooms. De Zutphen verdediger bekroonde daarmee zijn uitstekende seizoen met een prachtig doelpunt, 5-0. En in de 39e minuut was het een Benjamin Roters die op knappe wijze doelman Klarenbeek verschalkte en zo een loepzuivere hattrick maakte, 6-0.

FC Zutphen gaat na de rust volop door

In de 46e minuut een snelle aanval over rechts. Hugo Groters zette knap voor en Zidane el Hadouchi rondde prima af, 7-0. Twee minuten later was het 8-0 door Hidde van Kalker die een voorzet van Jesse de Vries binnen knalde. In de 57e minuut rondde Benjamin Roters een goede voorzet van Zidane el Hadouchi af, 9-0. En in de 63e minuut was het 10-0. Benjamin Roters maakte zijn 5e doelpunt uit een strafschop, die was toegekend omdat Zidane el Hadouchi onderuit was gehaald.

Eindstand bepaald door Niek Bakkerweerd

Het laatste half uur werd er veel gewisseld door FC Zutphen. Het was Niek Bakkerweerd die na een prima actie van David te Slaa in de 78e minuut voor de 11-0 eindstand zorgde. FC Zutphen zette daarmee de kroon op een uitstekend seizoen. De ploeg werd glorieus en dik verdiend kampioen. Een geweldige teamprestatie, waarin ook zeker de technische staf, begeleiding en medische staf betrokken mogen worden. Zoals hoofdtrainer Mark Horsman van te voren aangaf: ‘Geniet van deze wedstrijd.’ Dat hebben de spelers gedaan, maar zeker ook het talrijke publiek.

Huldiging na afloop

De ontlading na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Schoemaker was enorm. Spelers, begeleiders, bestuur en vrijwilligers vielen elkaar in de armen. De club leeft als nooit tevoren. De spelers en begeleiding kregen een kampioensshirt en medaille en aanvoerder David te Slaa kreeg de kampioensschaal uitgereikt. In de avonduren begon het kampioensfeest. Geopend werd met het bekende lied: ‘Een Zutphenees zal altijd blijven springen…’ Het was nog lang onrustig op Sportpark ’t Meijerink.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hugo Groters (65. Tim Scholten), Kevin Ooms (80. Hidde Ruessink), David te Slaa, Hidde van Kalker, Timon Kuiper (70. Sandro Bruil), Michalis Spiridakis, Mido Blok, Jesse de Vries, Benjamin Roters (63. Niek Bakkerweerd), Zidane el Hadouchi (70. Floris de Boer)