FC Zutphen in slotfase langs Be Quick in aantrekkelijke stadsderby

FC Zutphen en Be Quick speelden zaterdagmiddag voor een talrijk publiek een aantrekkelijke stadsderby op Spotcomplex Zuidveen. FC Zutphen besliste de wedstrijd in de slotfase na een paar mooie individuele acties. Het publiek genoot, ondanks pittige regenbuien, volop van de felle maar sportieve wedstrijd. Het waren Zidane El Hadouchi en Benjamin Roters die uiteindelijk de partij beslisten.

Be Quick feller in de duels

De eerste kans was voor FC Zutphen. Michalis Spiridakis schoot net naast. En even later gebeurde dat opnieuw bij de Zutphen middenvelder, na een goede voorbereidende actie van Timon Kuiper. Daarna was het Be Quick dat de beste kansen kreeg. Een goed schot van aanvoerder Huseyin Cengiz werd ternauwernood tot corner verwerkt door Joey Wolsink. En daarna had de Zutphen goalie geluk dat een afstandsschot van dezelfde speler op de lat uiteen spatte. Be Quick was in die fase feller in de duels, waarbij Ilias Yadir een sterke partij op het middenveld speelde. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht waardoor de ruststand 0-0 was.

Zelfde spelbeeld na de rust

Ook na de rust werd er fel gestreden, vooral op het middenveld. Over rechts kwam Be Quick vaak goed door, maar daar stuitte men op de sterk spelende Koen Hulleman. FC Zutphen kreeg kort na de rust een grote kans. Doelman Lars Metselaar stopte met de voet een schot van Zidane el Hadouchi, waarna Jesse de Vries had moeten scoren, maar zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal. Ook Benjamin Roters miste na een goede voorzet van Zidane el Hadouchi.

Enkele wissels bij FC Zutphen

Trainer Mark Horsman vond het na 20 minuten tijd om te wisselen om meer druk op de verdediging van Be Quick uit te oefenen. Invaller Mido Blok trachtte via zijn zuivere passing het spel te verleggen. En Be Quick kreeg het, naarmate de wedstrijd vorderde, moeilijk. Achterin moest FC Zutphen continu alert zijn door het goede spel van aanvoerder Huseyin Cengiz, die regelmatig zijn vleugelspitsen bediende.

De wedstrijd beslist in de slotfase

Het venijn van de wedstrijd zat in de staart. Een prachtige diepe bal op Benjamin Roters op de rechtervleugel, bracht de FC Zutphen spits in goede positie. Hij gaf een afgemeten voorzet op Zidane el Hadouchi die in de 82e minuut met een uitstekend schot doelman Metselaar kansloos liet, 0-1. FC Zutphen had in die fase het betere van het spel. Want even later dook Benjamin Roters alleen op voor doelman Metselaar, maar zijn lob belandde net over het doel.

Sterk slot FC Zutphen

In de 88e minuut was het spits Benjamin Roters die de wedstrijd besliste. Hij kreeg de bal op de middenlijn aangespeeld en soleerde knap en op snelheid alleen op doelman Metselaar af. Deze liet hij kansloos, 0-2. Daarna had hij pech dat zijn inzet op de onderkant van de lat belandde na een mooie actie van Zidane el Hadouchi over links, en dito voorzet. Maar met dit doelpunt had FC Zutphen zondermeer te veel gehad. In de stand kwam geen verandering meer.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hidde van Kalker, Hidde Ruessink, Kevin Ooms, Koen Hulleman, Timon Kuiper (75. Mousa Nahimana), David te Slaa, Michalis Spiridakis (65. Mido Blok), Jesse de Vries (65. Ivan Staring), Benjamin Roters, Zidane el Hadouchi (89. Noah Bolt)