blok-oranje-rood

FC Zutphen in slotfase bekerduel onderuit tegen Grol

blok-oranje-rood

Na een aantal oefenwedstrijden ging het dinsdagavond 5 september om de beker. FC Zutphen is ingedeeld bij Grol, uitkomend in de 1e klasse zondag. Andere tegenstanders zijn VV Vorden (2e klasse zondag) en RKZVC (1e klasse zondag). Grol en RKZVC komen elkaar ook in de competitie tegen. De eerste wedstrijd was uit bij Grol, een team dat vorig seizoen eerste is geworden in de 2e klasse.

Teams aan elkaar gewaagd

FC Zutphen speelde vanaf het eerste fluitsignaal geconcentreerd en wist middels goed samenspel na één minuut al een bijna niet te missen kans te creëren. Op een voorzet van Nathan Greven vanaf de linkerkant wist Michalis Spiridakis net niet te scoren. Een oplettende verdediger van Grol kon zich nog net voor de bal werpen en zo voorkomen dat de bal in het doel zou belanden. Beide teams waren aan elkaar gewaagd qua spel, en qua kansen. Zo had Zutphen in 6e en 10e minuut twee goede kansen op de 0-1.

Hoog spel tempo op de mat

Zowel Grol als FC Zutphen legden de eerste helft veel energie op de mat. Hierbij had Zutphen een aantal mooie goed lopende combinaties. Echter ontbrak de finesse in de afronding. Bij vlagen zorgde Grol voor het nodige gevaar met een paar snelle en sterke spelers in de voorhoede. Ondanks het hoge tempo van het spel waren er geen sporen van vermoeidheid aan beide zijden.

FC Zutphen scoort de 0-1 maar verliest de topscorer

In de 20e minuut weet Niek Bakkerweerd in het strafschopgebied van SV Grol de bal van een verdediger te ontfutselen. Na heen en weer tikken tussen Timon en Michalis komt de bal weer bij Niek terecht die hem langs de keeper in het doel weet te schieten. Hierbij zag de keeper van Grol er niet best uit. Deze raakt de bal nog maar kon een doelpunt niet voorkomen. Na de 0-1 gaat Zutphen door met het goede spel, en Grol speelt een stevige wedstrijd. In de 31e minuut krijgt Niek Bakkerweerd een dusdanige tik dat hij de wedstrijd niet voort kan zetten en hij wordt vervangen door Jesse de Vries.

Grol maakt de 1-1

In de 40e minuut maakt Grol de gelijkmaker Een hoekschop vanaf links wordt door Joey Wolsink met twee vuisten weggestompt. Helaas belandt de land vlak voor een speler van Grol die zonder na te denken de bal snoeihard binnen schoot. Na dit doelpunt speelden beide teams wat onrustig. Veel balverlies over en weer en weinig goede combinaties.

FC Zutphen komt wederom op voorsprong

Vlak na de rust in de 46e minuut moet Siebe Beuker na een zware tackle op zijn enkels het veld verlaten. Hij werd vervangen door Hidde Ruessink. Dit zorgde voor een geringe wijziging in de opstelling van de achterhoede. Grol voert vanaf het begin van de 2e helft de druk wat op, waarmee FC Zutphen moeite heeft om er onderuit te voetballen. Toch kwam Zutphen in de 64ste minuut zeer fortuinlijk op 1-2. Een lange bal van Kevin Ooms werd door een verdediger van Grol teruggespeeld richting keeper. Echter verdween de bal buiten het bereik van de keeper vlak langs de linker doelpaal in het net.

Grol maakt gelijkmaker en loopt uit

In de 69e minuut krijgt Grol een vrij trap vanaf links. Deze wordt terug gekopt tot midden voor het doel waar de geheel vrijstaande spits de bal binnen kan tikken. Vanaf deze tegentreffer voert Grol de druk nog wat meer op, heeft het betere van het spel en weten met snellen spitsen de nodige kansen te creëren. In de 71e minuut wisselt Mark Horsman 3 spelers. Nathan, Milan en Martijn verlaten het veld en hiervoor in de plaats betreden David, Noah en Koen het strijdtoneel. Grol wordt sterker en weet in de 80e minuut een pass van Zutphen op het middenveld te onderscheppen, en weet via snel en goed combinatiespel de achterhoede van Zutphen uit te spelen en de bal voor de derde keer binnen te schieten. Uiteindelijk maakt Grol ook nog de 4-2 in de 87ste minuut. Een aanvaller weet de laatste man van Zutphen uit te spelen en lobde de bal, onhoudbaar over Joey Wolsink heen.

Toch huiswaarts met een positief gevoel

Kijkend naar de gehele wedstrijd kun je concluderen dat FC Zutphen een goede partij heeft gespeeld met vlagen waarin mooie snelle combinaties op de mat werden gelegd, goed als team werd samengewerkt en zeker niet is weggetikt. De eerste helft was Zutphen qua spel en kansen wat beter. In de tweede helft moet dit aan Grol toegeschreven worden. Kortom een leuke wedstrijd om te zien, gespeeld in een hoog tempo met veel energie!

Scoreverloop

21. 0 – 1 Niek Bakkerweerd
41. 1 – 1 Mart Willemsen
65. 1 – 2 Eigen doelpunt Grol
70. 2 – 2 Mick Wissink
81. 3 – 2 Tycho Riteco
88. 4 – 2 Tiem Rots

Selectie FC Zutphen: Joey Wolsink, Hidde van Kalker, Kevin Ooms, Martijn Zandbergen (Koen Hulleman), Michalis Spridakis, Nathan Greven (Noah Bolt), Siebe Beuker (Hidde Ruessink), Niek Bakkerweerd (Jesse de Vries), Milan Klaver (David te Slaa), Timon Kuiper, Zidane El Hadouchi.

Vervolg bekercompetitie

De volgende bekerwedstrijd is op zaterdag 9 september om 17.00 uur thuis bij FC Zutphen, tegen VV Vorden. Tot zaterdag!

Fotoserie

Bekijk hier de fotoserie van de wedstrijd, dankzij onze fotograaf Hans ten Brinke.

Vind ik leuk 1