FC Zutphen in eerste oefenduel met 3-0 te sterk voor ESA

Op dinsdagavond, 15 augustus is de eerste wedstrijd in de voorbereiding van seizoen 2023 – 2024 gespeeld. Op het laatste moment is hiervoor een tegenstander gevonden. ESA uit Arnhem, een geduchte tegenstander in de verschillende competities een aantal jaren geleden. Voor deze oefenwedstrijd had Mark Horsman beschikking over een grote groep spelers die op deze avond de selectie vormden.

Timon Kuiper opent de score

In het begin was het aftasten en hielden de teams elkaar aardig in evenwicht. Naarmate de helft vorderde kreeg FC Zutphen meer grip op de wedstrijd. In de 11e minuut scoorde Timon Kuiper de 1-0, een mooi uitgespeelde goal. Komend vanaf het middenveld speelde hij de bal in op Floris de Boer, die de bal terugkaatste waarop de doorgelopen Timon de bal mee kon nemen en deze laag in de linker hoek kon plaatsen. Onhoudbaar voor de keeper van ESA.

Goal Jesse de Vries, opnieuw assist Floris de Boer

De 20e minuut was het wederom raak. Floris de Boer neemt aan de rechterkant de bal mee naar de achterlijn en legt de bal perfect voor. Hierdoor kon Jesse de Vries het bal eenvoudig de 2-0 binnenschieten.

Redding Joey Wolsink

In de 34e minuut krijgt ESA een mega kans. Een op links doorgebroken speler gaat alleen op de keeper van FC Zutphen af. Joey Wolsink weet knap te voorkomen dat het schot in het doel belandt, maar slechts een corner hoeft weg te geven.

Tweede helft

De tweede helft was qua spel een voortzetting van de eerste. ESA gaf dapper weerstand en kon enkele (bijna) kansjes afdwingen. Daarentegen kreeg FC Zutphen drie 100% opgelegde kansen die erin hadden gemoeten. Je ziet dat de scherpte er nog niet is en dat spelers nog niet zo op elkaar ingespeeld zijn.

Doelpunt Michalis Spiridakis

In de 50ste minuut scoorde Michalis Spiridakis de 3-0. Na een wat rommelige situatie in het strafschopgebied wist hij de bal te bemachtigen, speelde knap een verdediger uit en schoot de bal onberispelijk binnen.

Een geslaagde eerste oefenwedstrijd

Al met al was het een geslaagde wedstrijd waarin Mark Horsman en z’n staf alle spelers, die deel uit maakten van de selectie op dinsdag avond, speeltijd hebben gegeven. Daarbij hebben ze een aantal spelers op verschillende posities kunnen zien acteren.

Deze spelers kwamen in actie: Joey Wolsink, Kevin Ooms, Hidde van Kalker, Hugo Groters, Tim Scholten, Timon Kuiper, David te Slaa, Mido Blok, Floris de Boer, Jesse de Vries, Mike Teeuw, Martijn Zandbergen, Zidane El Hadouchi, Michalis Spiridakis, Valentijn Roters, Max Oostendorp, Siebe Beuker, Niek Bakkerweerd.