FC Zutphen in Almelo ruim langs PH

Op zaterdag 6 april vertrok de selectie van FC Zutphen met de bus richting Almelo voor de 20e competitiewedstrijd. Tegenstander PH bevindt zich op de laatste plaats en zal de rest van het seizoen alle zeilen bij moeten zetten om rechtstreekse degradatie te voorkomen. FC Zutphen daarentegen staat in de middenmoot en zal nog de nodige punten bij elkaar moeten sprokkelen voor een goed en veilig einde van het seizoen. Vanwege een aantal geblesseerden en afwezigen was het voor Mark Horsman en zijn assistent Wilco van Osch even puzzelen om tot de juiste opstelling te komen. Om precies 15.00 uur begon de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Bram Leeflang.

Een eerste helft om te vergeten

Vanaf het eerste fluitsignaal leek PH even de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ze zetten hoog druk en gingen vol energie de duels aan. Dit was echter na een paar minuten voorbij, FC Zutphen nam het initiatief over en wist de nodige kansen te creëren. In de 10e minuut was het raak. Een hoekschop, genomen door Nathan Greven, kwam half hoog voor het doel waar Jesse de Vries voor zijn man kwam en de bal knap met de buitenkant van zijn voet binnen tikte voor de 0-1. De verwachting was dat Zutphen de voorsprong zou uitbreiden. Ondanks het vele balbezit bleek dit echter niet het geval. PH ging steeds meer in de verdediging en FC Zutphen bleek niet bij machte door deze muur heen te breken. Hiervoor was het spel te traag en te slordig. Mogelijk moesten de spelers even wennen aan de zomerse temperatuur.

Na rust ander FC Zutphen

De tweede helft ging het spel qua balbezit door zoals de eerste helft was geëindigd, alleen combineerde FC Zutphen nu beter, sneller en nauwkeuriger. De instructies in de rust, hadden dus direct effect op het spel. Er werden veel goede kansen gecreëerd. In de 60ste minuut was het raak. Via een zeer snelle aanval, opgezet vanuit de achterhoede, ging de bal van Hidde van Kalker via Timon Kuiper naar Nathan Greven. De laatste wist de bal mooi binnen te schieten voor de 0-2. Kortom, een zeer directe aanval zonder te veel tussenstations bleek voor PH niet te verdedigen. Vanaf dat moment ging het snel. Zo wist Milan Klaver, die na de rust in het veld was gekomen voor Mike Teeuw, te scoren in de 66ste minuut. Het was Nathan Greven die hiervoor de assist gaf.

FC Zutphen breidt score fors uit met verse krachten

Trainer Mark Horsman gunde alle spelers de nodige minuten op het veld. Zo ook de overgekomen spelers van de JO19. In de 70e minuut verlieten Zidane El Hadouchi en Nathan Greven het veld voor respectievelijk Tijmen Tegelaar en Marnix Marsman. Ongeveer 7 minuten later werden Hidde Ruessink en Koen Hulleman opgevolgd door Siebe Beuker en Martijn Zandbergen. Het goede spel van FC Zutphen ging ondanks (of dankzij?) deze wissels op dezelfde voet door. Zo werd in de 71e minuut de 0-4 gescoord door Jesse de Vries na een mooie één-twee met Tijmen Tegelaar. PH had richting einde wedstrijd niets meer in te brengen en het blijft een één richtingsverkeer naar het doel van de Almeloërs. FC Zutphen weet hier nog één keer toe te slaan door in de 81e minuut een mooie aanval te verzilveren. Dit doelpunt kwam wederom tot stand door snelle passing. De bal ging van Timon Kuiper via Marnix Marsman naar Jesse de Vries. Deze nam de bal aan, bleef heel rustig, wachtte tot de keeper een beweging maakte, legde de bal iets op zij en schoot eenvoudig binnen voor de eindstand van 0-5. Jesse was deze middag met zijn hattrick en z’n snelheid een ware plaaggeest voor PH.

Tot slot

FC Zutphen speelde een slome eerste helft, maar heeft dit meer dan goed gemaakt in de tweede helft. Wel kan nog geconcludeerd worden dat de verdediging deze wedstrijd degelijk heeft gespeeld en geen steekjes heeft laten vallen tegen PH.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hidde van Kalker, Hidde Ruessink (77. Siebe Beuker), Kevin Ooms, David te Slaa, Zidane El Hadouchi (70. Tijmen Tegelaar), Jesse de Vries, Nathan Greven (70. Marnix Marsman), Koen Hulleman (77. Martijn Zandbergen), Timon Kuiper, Mike Teeuw (46. Milan Klaver)