FC Zutphen grijpt naast periodetitel maar behoudt ongeslagen status

Op zaterdag 18 november was de selectie van FC Zutphen neergestreken in Enschede voor de uitwedstrijd tegen Rigtersbleek, dat voorafgaand aan de wedstrijd op de 9e plaats staat. Het ontvangst bij deze vereniging op het mooie complex kan ronduit warm genoemd worden. De weergoden hadden deze dag andere ideeën dan menigeen had gewild. Ca. 6 °C, regen en een straffe wind. Redelijke omstandigheden voor een mooie pot voetbal, maar voor vele de supporters van vv Rigtersbleek en van FC Zutphen wat guur.

Bij aanvang spel in evenwicht

Iets later dan gepland floot scheidsrechter Bram Leeflang voor het begin van de wedstrijd. De eerste 10 minuten waren beide teams aan elkaar gewaagd al had FC Zutphen wat meer verzorgd voetbal. Tijdens de eerste helft trok FC Zutphen het spel naar zich toe.

FC Zutphen neemt afstand

Het betere spel van FC Zutphen werd in de 16e minuut beloond met een 0-1 voorsprong. Timon Kuiper zet met een mooie steekpass, die qua richting en snelheid perfect was, Michalis Spiridakis alleen voor de keeper van Rigtersbleek. Een kans die door Michalis onberispelijk werd binnengeschoten. De keeper had geen kans de bal te stoppen. In de 19e minuut was het weer raak. Via een aanval over rechts speelt FC Zutphen de achterhoede van Rigtersbleek zoek. Uiteindelijk eindigde deze aanval met een pass van Marnix Marsman op Milan Klaver die van dichtbij de bal in het lege doel kon tikken voor de 0-2. Ongeveer 6 minuten later kreeg Milan Klaver een grote kans maar wist de bal niet in het net te krijgen.

Enerverende eindfase eerste helft

Ondanks dat FC Zutphen het spel controleerde wist Rigtersbleek na knullig uitverdedigen door FC Zutphen de bal in de 42e minuut te veroveren. Na enige combinaties werd de bal in de verre hoek van het doel geschoten, onhoudbaar voor FC Zutphen doelman Joey Wolsink: 1-2. Het was echter nog niet gedaan. In de 45e minuut stuurde Koen Hullenman met een ingooi Nathan Greven op pad richting doel. Nathan wist via een precieze voorzet Kevin Ooms te bereiken die de bal in het lege doel prikte. Dit leverde een ruststand op van 1-3. Hiermee werd het goede spel van FC Zutphen in de eerste helft ook zichtbaar in de stand.

Rigtersbleek schiet uit de startblokken

Na het fluitsignaal voor begin van de tweede helft heeft Rigtersbleek slechts 2 minuten nodig om de stand gelijk te trekken. Bij het eerste doelpunt werd een foute terugspeelbal opgevangen en onberispelijk binnen geschoten voor de 2-3. Bij het tweede doelpunt werd de achterhoede van FC Zutphen aan de linkerzijde uitgespeeld en kon de voorzet relatief eenvoudig binnengeschoten worden. Stand 3-3 en aan FC Zutphen de taak om op zoek te gaan naar een treffer.

FC Zutphen herpakt zich

Na deze tegenslag kreeg FC Zutphen toch weer de controle over de wedstrijd en gaat voor een 4e doelpunt. Zo kwam Milan Klaver in de 60e minuut één op één te staan met de keeper van Rigtersbleek. Deze wist echter een doelpunt te voorkomen door de inzet van Milan te verwerken tot hoekschop. In de 65e minuut was het wel weer raak. Een hoekschop vanaf rechts kwam uiteindelijk voor de voeten van Timon Kuiper terecht. Deze schoot de bal snoeihard in de kruising. Hier werd na de wedstrijd nog lang over nagepraat. FC Zutphen stond op dat moment met 3-4 voor en had de 1e periode daarmee binnen handbereik. In de 68e minuut maakte Jesse de Vries zijn rentree na een blessure die hij opliep tijdens de bekerwedstrijd tegen SV Grol op 5 september. Marnix Marsman verliet het veld.

Hectisch einde wedstrijd

Vanaf het moment dat FC Zutphen de 3-4 had gemaakt gaat het spel gelijk op. Aan beide zijden werden de nodige kansen gecreëerd, werd slordig gepeeld, werden gele kaarten geïncasseerd. In de 80ste minuut had Jesse de Vries nog een mega kans. Maar zijn schot belande recht op de keeper van Rigtersbleek. Gezien het spel op dat moment leek er niet veel aan de hand totdat Rigtersbleek in de 86ste minuut de gelijkmaker binnenschoot. Bij de stand van 4-4 probeerde FC Zutphen er alles aan te doen om nog tot een 5e doelpunt te komen. Dit heeft echter niet meer kunnen gebeuren en is het bij een gelijkspel gebleven.