blok-oranje-rood

FC Zutphen gaat op bezoek bij Uni VV in Nijmegen

blok-oranje-rood

Zaterdag speelt FC Zutphen in Nijmegen om 14.00 uur tegen Uni VV. De mannen uit Nijmegen staan bekend om hun stugge tegenstand. Vorig seizoen won FC Zutphen in de laatste wedstrijd voordat de competitie werd stilgelegd op eigen met 3-0 van Uni VV. De score werd pas ver in de 2e helft geopend. Ook de uit-wedstrijd van 1,5 jaar geleden werd nipt gewonnen. Het geeft aan dat deze ploeg FC Zutphen niet echt ligt.

[ux_image id=”16671″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Forse uitslagen

Naast de 6-0 uitslag afgelopen zaterdag van FC Zutphen tegen Sportclub Eefde, waren er nog enkele grote uitslagen. Onder andere van Dieren, ESA en JVC Cuijk. Deze ploegen lijken, zoals ook verwacht, kandidaat voor de titel. Uni VV ging in Dieren met 5-0 ten onder. De mannen uit Dieren hebben zich flink versterkt en daarnaast vielen in 3 minuten 3 doelpunten. Uni zal zich in de thuiswedstrijd niet gemakkelijk meer laten overrompelen.

FC Zutphen met jonge ploeg goed uit de startblokken

FC Zutphen is goed aan het nieuwe seizoen begonnen, en wat daarbij opviel was het sterke spel van Lucas Hengstenberg, die zich goed ontwikkeld heeft. Maar ook op het middenveld werd er na een wat moeilijk begin goed gespeeld. De jonge Mido Blok speelde een sterke partij evenals David te Slaa. En dan is het prettig dat er ook nog eens een sterkmaker als Luuk Meijer naast je staat. Jammer was het dat Floris de Boer geblesseerd raakte aan zijn hamstrings. Hij was juist goed bezig. We hopen dat hij weer spoedig fit is.

Luxeprobleem

De trainer kan straks een luxeprobleem hebben. Als alle jongens weer fit zijn, zal het een strijd worden om de basisplaatsen. Zover is het nu nog niet. Met veel jonge spelers ben je ook kwetsbaar. Voorlopig zal de ploeg er voor moeten zorgen dat er geen punten verspeeld worden. En zal de strijd met Uni volop moeten worden aangegaan.

Ook goede start andere teams

Ook diverse andere teams van FC Zutphen kwamen goed uit de startblokken. Zowel het 2e, de JO-23 als de JO-19 wisten knappe overwinningen te boeken. Dat geeft de burger moed voor de komende weken. We hopen dat het met de blessures mee zal vallen, want het is weer wennen na zo lange tijd geen competitiewedstrijden gespeeld te hebben.

We wensen alle teams veel succes voor komende zaterdag.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0