FC Zutphen delft onderspit tegen gedeeld koploper Nieuwleusen

Sinds lange tijd verloor FC Zutphen weer eens een thuiswedstrijd. Het energieke sv Nieuwleusen bleek vanmiddag te machtig. FC Zutphen verloor met 1-3.

Begin is voor Nieuwleusen

Direct na het beginsignaal van de goed leidende jonge scheidsrechter Delphin de Graaf uit Harderwijk lieten de mannen uit het noorden van Overijssel zien dat zij vanmiddag voor de 3 punten kwamen om medekoploper ATC ’65 niet uit het oog te verliezen. In een tijdsbestek van 10 minuten kreeg topspits Randy Vink al 2 kansen die hij gelukkig niet benutte. De Zutphense achterhoede leek wat onzeker en gaf deze kansen onnodig weg.

FC Zutphen komt beter in de wedstrijd

Na een minuut of 10 komt FC Zutphen beter in de wedstrijd. Het combinatiespel onder aanvoering van Mido Blok en Michalis Spiridakis begint dan te lopen. In minuut 21 krijgt Marnix Marsman een goede kans die hij tot ontsteltenis van het Zutphense publiek hoog over het doel van keeper Hoogenkamp schiet. Ook goede pogingen van Mido Blok en David te Slaa troffen geen doel.

Nieuwleusen neemt afstand

Optisch was Nieuwleusen toch de bovenliggende partij en dat betaalde zich uit. Randy Vink kon in de 34ste minuut alleen op keeper Joey Wolsink afstormen en verschalkte hem in de korte hoek (0-1). FC Zutphen probeerde wat terug te doen, maar een mooie combinatie tussen Mido Blok en Jesse de Vries strandde in schoonheid. In de 41ste minuut gebeurde er iets merkwaardigs. Ter hoogte van de middellijn werd er aan de zijkant van het veld een overtreding gemaakt op Mido Blok. Omdat de bal in Zutphens bezit bleef, gaf de scheids voordeel en liet doorspelen. In de consternatie die volgde speelde FC Zutphen de bal naar een middenvelder van Nieuwleusen die daarop Randy Vink in de diepte aanspeelde. Keeper Joey Wolsink kon zijn schot in eerste instantie nog keren maar de rebound werd voorgegeven aan de meegekomen Bas Evenboer die de bal in het doel werkte. Als de scheidsrechter had geweten dat dit het verloop van het vermeende voordeel zou zijn had hij echt wel voor de overtreding op Mido gefloten. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Maar de stand was inmiddels 0-2, wat ook meteen de ruststand was.

Na rust een beter FC Zutphen

In de tweede helft kantelde het wedstrijdbeeld. FC Zutphen werd sterker en nam de regie over. Nieuwleusen werd teruggedrongen op eigen helft en had niet veel meer te vertellen. In de 60ste minuut paste trainer Mark Horsman een dubbele wissel toe. Koen Hulleman en Martijn Zandbergen namen de plaatsen in van Jesse de Vries en Zidane El Hadouchi. In de 63ste minuut eindigt een omhaal van de ingevallen Martijn Zandbergen buiten het bereik van de keeper op de lat. In dezelfde minuut mag Timon Kuiper een vrije trap nemen aan de zijkant van het veld tussen de middellijn en de zestienmeter lijn. Hij schoot de bal hard en hoog richting het doel. De bal stuitte op de grond en zonder dat een van de aangesnelde spelers van FC Zutphen en Nieuwleusen de bal aanraken, caramboleert de bal over de verbouwereerde keeper in het doel (1-2).

Op zoek naar de gelijkmaker

Dit is het signaal voor de mannen uit Nieuwleusen om ook aanvallend weer iets te laten zien. Er volgt een kort offensief dat geen resultaat oplevert. Vervolgens gaat FC Zutphen op zoek naar de gelijkmaker die op dat moment , gelet op het spelbeeld, ook wel verdiend zou zijn. Voorzetten van de zijkant, diverse hoekschoppen en koppogingen op doel leveren echter geen resultaat op. Als dan in de 90ste minuut een lange bal van achteruit richting het doel van FC Zutphen wordt geschoten en keeper Joey Wolsink en verdediger Hidde van Kalker van elkaar niet weten wie de bal gaat pakken, krijgt goudhaantje Randy Vink de kans om er tussen te komen en zijn tweede van de wedstrijd te scoren. Hiermee werd tevens de eindstand van 1-3 bereikt.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hidde Ruessink, Tim Scholten, David te Slaa, Kevin Ooms, Timon Kuiper, Mido Blok, Michalis Spiridakis, Zidane El Hadouchi (60. Martijn Zandbergen), Marnix Marsman (83. Hidde van Kalker) en Jesse de Vries (60. Koen Hulleman).