blok-oranje-rood

FC Zutphen boekt 1-5 oefenzege op 1e klasser Voorwaarts

blok-oranje-rood

Op dinsdagavond 29 augustus speelde FC Zutphen een prima wedstrijd tegen Voorwaarts Twello, uitkomend in de 1ste klasse G. Onze tegenstander liep vorig seizoen op een haar na de promotie naar de 4e divisie mis. Voorwaarts beschikt dit jaar over de nieuwe maar zeer ervaren trainer Jurgen Schefczyk, als tegenstander van FC Zutphen uit het verleden bekend van o.a. wedstrijden tegen VV Bennekom. Na een 1-0 achterstand speelde FC Zutphen de tegenstander bij vlagen weg en won verdiend met 1-5.

Inmiddels al weer de 4e oefenwedstrijd

Het was voor FC Zutphen de 4e oefenwedstrijd op rij. Na 2 ruime overwinningen op 3e klasse teams moest afgelopen zaterdag de meerdere erkend worden in 1e klasser SDC Putten. Vanavond dus een wedstrijd tegen Voorwaarts, competitiegenoot van SDC Putten. Voor de trouwe Zutphen supporters was de vraag of het team geleerd had van de nederlaag van zaterdag en in staat zou zijn beter weerstand te bieden aan wederom een sterke tegenstander. Mark Horsman en Wilco van Osch hadden vandaag 18 spelers tot hun beschikking. Vanwege lichte blessures en ziekte werd de selectie aangevuld met 5 spelers uit de JO19 en het tweede team. Tijdens de gehele wedstrijd werd er flink gewisseld waarbij vaak 3 wissels tegelijk plaatsvonden. Het maakte niet uit wie de poppetjes waren, het spel bleef van een goede kwaliteit.

FC Zutphen fanatiek van start

Vanaf de start was zichtbaar dat FC Zutphen veel energie in de wedstrijd legde. Er was weinig vrees voor de sterke tegenstander. Dit bleek uit het feit dat er hoog druk werd gezet en dat bij balverlies de tegenstander geen tijd werd gegund een bal aan te nemen of te passen. Er ontstonden meteen kansen. Doordat het spel in de laatste fase niet altijd zuiver genoeg was bleef een doelpunt uit. Ook Voorwaarts liet zich niet onbetuigd. Met snelle balvaardige spelers werd geprobeerd de ruimte achter de verdediging te zoeken. Doelman Siem Isselman voorkwam gevaar door attent uit te komen en op tijd in te grijpen. In de 25e minuut kwam Voorwaarts toch op een 1-0 voorsprong. Op het middenveld werd onnodig balverlies geleden waardoor de snelle spits van Voorwaarts kon worden uitgespeeld. Keeper Siem kwam uit zijn doel, terwijl de verdediger van Zutphen er ook nog stond. Uit deze verwarring schoot de spits de bal strak in het lege doel.

Foutje wordt snel hersteld

Drie minuten later herstelde FC Zutphen het foutje. Na een goede pas van ‘youngster’ Milan Klaver schoot Zidane El Hadouchi de bal slim langs de uitgekomen keeper: 1-1. FC Zutphen kwam steeds beter in de wedstrijd en Voorwaarts kreeg nauwelijks meer kans het spel naar zich toe te trekken. In de 32ste minuut schoot Timon Kuiper de bal van afstand strak in de hoek en liet de keeper kansloos. Hiermee werd de stand van 1-2 bereikt, wat tevens de ruststand was.

Ook in 2e helft energiek spel

In de rust vonden er zowel bij FC Zutphen als Voorwaarts de nodige wissels plaats. Het spelbeeld veranderde niet, FC Zutphen bleef sterker en Voorwaarts kreeg nog nauwelijks kansen. FC Zutphen bleek in staat de energie die er in het begin werd ingelegd de hele wedstrijd vol te houden. Kortom over conditie en fitheid valt niet te klagen. Hiervoor complimenten aan spelers en staf.

Kansen worden ook benut

Het overwicht van FC Zutphen betaalde zich uiteindelijk uit in nog 3 prima doelpunten. Bij het eerste soleerde Zidane prachtig door de verdediging en rondde bekwaam af. Even later vervolmaakte hij zijn hattrick door de bal van afstand onhoudbaar voor de keeper van Voorwaarts binnen te schieten. Het slotakkoord was voor de op het oude nest teruggekeerde Nathan Greven, die de bal na goed voorbereidend werk van Michalis Spiridakis knap binnenschoot. Hiermee was de eindstand van 1-5 bereikt. Voorwaar een prima prestatie op een doordeweekse dinsdagavond. De eerstvolgende wedstrijd is de bekerwedstrijd tegen wederom een 1e klasser: SV Grol uit Groenlo. Deze vindt plaats op dinsdagavond 5 september om 20.15 uur op Sportpark Den Elshof in Groenlo.

Spelers FC Zutphen: Siem Isselman, Joey Wolsink, Siebe Beuker, Tim Scholten, Hugo Groters, Hidde van Kalker, Hidde Ruessink, Koen Hulleman, Martijn Zandbergen, Kevin Ooms, Timon Kuiper, Michalis Spiridakis, Mido Blok, Milan Klaver, Marnix Marsman, Zidane El Hadouchi, Jesse de Vries en Nathan Greven

Fotoserie

Hans ten Brinke zorgde voor een mooie fotoserie.

Vind ik leuk 4

Artikel delen

Het laatste nieuws