FC Zutphen bekert door na 0-2 winst bij Be Quick

FC Zutphen heeft vanmiddag op Sportcomplex Zuidveen een verdiende 0-2 overwinning behaald op stadgenoot Be Quick. FC Zutphen bleef daardoor zonder puntverlies in de poulefase van de beker en gaat door naar de volgende ronde. De bij vlagen stromende regen zorgde ervoor dat de wedstrijd kwalitatief geen hoogstaand duel werd. Maar toch bleef het de gehele wedstrijd spannend omdat Be Quick weigerde te capituleren en FC Zutphen de beslissing niet kon forceren.

[gap]

Beginfase gelijk op

FC Zutphen speelde met Siem Isselman in het doel, Stan Murray achterin en Ivan Staring als aanvaller. Het eerste gevaar kwam van David te Slaa, die zijn strakke schot net naast zag gaan. Hij zou, naarmate de wedstrijd vorderde, uitgroeien tot de beste man bij FC Zutphen. Aan de andere kant was Be Quick eveneens dicht bij een treffer. Na een goede aanval belandde een kopbal net naast. De wedstrijd ging gelijk op tot aan de 28e minuut.

Doelpunt Timon Kuiper

Aanvoerder Timon Kuiper zorgde voor de 0-1, na een prima genomen vrije trap. Dat deed hij deze voorbereiding al een aantal keer. Twee minuten later was het opnieuw raak. Een uitstekende aanval over rechts bracht de bal bij Ivan Staring. Deze zette goed door in het duel met zijn tegenstander en bracht de bal voor het doel. Dat was een kolfje naar de hand van spits Benjamin Roters die de voorzet tot doelpunt promoveerde: 0-2. Even later wist de doelman van Be Quick erger te voorkomen, nadat Ivan Staring alleen op hem af kwam, maar de doelman greep sterk in.

Be Quick geeft niet op

Het pleitte voor de thuisclub dat men zich niet liet ontmoedigen door deze tegenslagen. Er ontstond een stevige pot voetbal. Na de rust wist FC Zutphen met moeite een tegendoelpunt te voorkomen na een scrimage voor het doel. FC Zutphen verzuimde echter de wedstrijd te beslissen. Een schot van Michalis Spiridakis belandde net naast het doel. En dat overkwam ook Jesse de Vries.

Wedstrijd definitief beslist na rode kaart

Tien minuten voor tijd moest Be Quick met 10 man verder. De goed leidende scheidsrechter kon niet anders dan rood trekken na een zware overtreding op de sterk spelende Mido Blok. FC Zutphen kon echter het 3e doelpunt niet produceren. Na een fraaie aanval, werd een schot van Jesse de Vries, die iets te lang wachtte, van de lijn gehaald. In de stand kwam geen verandering meer. Beide ploegen ontmoeten elkaar opnieuw in de competitie die volgende week zaterdag van start gaat.

Opstelling FC Zutphen: Siem Isselman, Stan Murray, Hidde Ruessink (65. Hugo Groters), David te Slaa, Koen Hulleman (70. Noah Bolt), Moussa Nahimana (65. Jesse de Vries), Mido Blok, Michalis Spiridakis, Timon Kuiper, Benjamin Roters, Ivan Staring (70. Floris de Boer)