FC Zutphen (zat) 2 boekt klinkende overwinning op AZSV 3

Twee weken geleden troffen beide ploegen FC Zutphen 2 en AZSV 3 elkaar in het bekertoernooi. Ons aller tweede won nipt met 4-3 en beide ploegen weten nu wat ze aan elkaar hebben. De vraag is nu wie van de beide coaches zal zijn tegenstander het best geanalyseerd hebben en zal hij daar zijn tactiek wel of niet op aanpassen.

Guido scoort 0-1

10e min. pas de 1e mogelijkheid van de wedstrijd. Steye zet de aanval op aan de linker kant met een steekpass op Sten die kan oprukken tot de achterlijn. Zijn lage voorzet wordt simpel binnen getikt door Guido die voor zijn man kruipt 0-1.

Redding Ivan

15e min. Een zelfde aanval van AZSV aan de andere kant. Ivan duikt naar de linker hoek maar de bal wordt van dichtbij laag in de rechter hoek getikt. Met het puntje van zijn schoen kan Ivan nog net redding brengen en een zekere gelijkmaker voorkomen.

Tycho’s handelsmerk

20e min. weer aanval over links. Tycho komt met een felle maar correcte sliding, zijn handelsmerk, in balbezit en levert vervolgens de bal in bij Sten die met een hakballetje achter zijn standbeen Tom de hoek in stuurt. De voorzet van Tom wordt onderschept voordat Max gevaarlijk kan worden.

Ivan voorkomt gelijkmaker

25e min. een vergelijkbare situatie als in de 15e min. Ivan stopt weer een inzet van dichtbij en wederom hadden menig toeschouwers de gelijkmaker al zien hangen.

AZSV scoort 1-1

Op slag van rust valt dan toch nog de gelijkmaker. FC Zutphen is aanvallend ingesteld als Marnix van afstand net naast schiet. De keeper van AZSV heeft een snelle voortzetting en spelers van FC Zutphen zijn niet snel genoeg in de omschakeling. De counter wordt vanaf rechts ingezet. De bal wordt laag voorgegeven en bij de 2e paal kan de centrumspits vrij simpel binnen tikken, nu is Ivan echt kansloos. Ruststand 1-1.

Perfecte vrije trap Guido

51e min. op 25 meter midden voor het doel wordt Sten onreglementair gestopt. De toegekende vrije trap wordt zeer beheerst genomen door Guido die de bal over de muur tilt en zo verdwijnt de bal in de rechter boven hoek 1-2.

FC Zutphen onder druk

Van de 55e tot de 80e minuut heeft FC Zutphen het heel moeilijk en komt een aantal keren goed weg. Corner op corner volgen maar FC Zutphen houd stand. Ook als AZSV op de rand van de 16 meter een vrije trap krijgt als de goede leidsman een handsbal constateert. De vrije trap wordt hard in de muur geschoten, gevaar geweken.

Tom scoort 1-3

80e min. valt dan enig sinds de bevrijdende treffer uit een counter over rechts. Een hoge voorzet van Nils komt bij de 2e paal waar Tom, 1 van de vele uitblinkers vandaag, beheerst de bal in de kruising kopt 1-3.

Opkomende actie Nando

86e min. onderneemt Nando helemaal van achter uit een opkomende actie dwars door het centrum, passeert 3 man en behoud het overzicht. Hij speelt Sten aan op links die naar binnen trekt en met rechts uithaalt, vanaf de hoek van de 16 meter, laag in de verre hoek 1-4.

Penalty AZSV

88e min. krijgt AZSV nog een penalty toegekend. De bal wordt laag in de linker hoek geschoten en ook hier heeft keeper Ivan antwoord op. Hij stopt de bal zelfs klemvast zodat de stand 1-4 op het scorebord blijft staan.

Ivan Man of the match

FC Zutphen behaalt hiermee een prima resultaat na een uitstekende wedstrijd. Meerdere spelers komen voor de titel Man of the match in aanmerking vandaag en dat is een groot compliment aan het hele team. Echter op basis van de 2 cruciale reddingen in de 1e helft en de gestopte penalty in de 2e helft valt mijn keuze op keeper Ivan.

Opstelling FC Zutphen: Ivan Nijland (k), Tycho Bloemen, Nils Vos, Sten Kamerman, Steye Kleijzen, Nando Bleumink, Marnix Marsman, Guido Beerning (65. Ivo Vredendaal), Max Oostendorp, Tom Wijnhoven, Jort Bleumink (c)

Balbezit : AZSV 50% / FC Zutphen 50%

Coach: Toon Hillebrand
Grensrechter: Bas Jansen
Verslaggever: Jos Janssen