blok-oranje-rood

FC Zutphen 2 met 4-0 te sterk voor Teuge 2

blok-oranje-rood

Door 2 nederlagen op rij tegen beide koplopers Spero en Dieren greep Ons Aller Tweede net naast de 2e periodetitel. Het moet nu alle zeilen bij zetten en zal vanaf nu alles moeten winnen om de 3e periode te pakken. De vraag is of men de negatieve spiraal kan omzetten naar een positieve spiraal. Dat zal vandaag moeten gebeuren tegen Teuge 2. De heenwedstrijd ging verloren dus de vraag is of FC Zutphen zich kan revancheren.

1e Helft

Een rommelig begin aan beide kanten maar daarna is al snel duidelijk dat het voetballend vermogen van FC Zutphen veel beter is dan Teuge en men trekt de wedstrijd naar zich toe.

Ivan scoort 1-0

5e min. opbouw van achteruit door Hugo en via Noah komt de bal bij Aland aan de rechterkant. Zijn steekpass tussen de verdedigers door bereikt Ivan die zijn directe tegenstander te snel af is. Ivan lijkt te dicht bij de achterlijn uit te komen maar hij weet uit een onmogelijke hoek toch het net te vinden 1-0.

Thijmen dicht bij treffer

7e min. opbouw aan de linkerkant door Tycho die Senne aan het werk zet. Zijn voorzet beland bij de geheel vrij staande Thijmen. Niet in de gaten hebben dat hij zoveel ruimte had jaagt hij de bal te gehaast hard over het doel.

Schot Aland

9e min. actie Ivan aan de linkerkant. Breed op Senne die met de punt van zijn schoen de bal nog net breed kan geven op Aland. Zijn schot laag in de linkerhoek wordt gestopt door de keeper van Teuge.

Ruststand 1-0

Een voortvarend begin van FC Zutphen daarna zwakt het iets af en ligt de gelijkmaker van Teuge op de loer als onnodig wat corners worden weggegeven en als FC Zutphen het zelf niet afmaakt maar die gelijkmaker komt er niet.
40e min. na een combinatie tussen Ivan en Thijmen komt de bal bij Senne op de hoek van de zestienmeter. Zijn schot gaat boven de verre kruising over de lat. Derhalve blijft FC Zutphen steken op een magere voorsprong van 1-0 bij de rust.

Frank scoort 2-0

FC Zutphen is trefzekerder en neemt afstand van Teuge. 62e min. lange bal van Tycho op Ivan die zijn tegenstander opnieuw te snel af is en daardoor vrij voor de keeper komt. Bekeken legt hij de bal breed op Frank die goed is mee gelopen. Beheerst schuift hij de bal in het lege doel 2-0.

Frank scoort 3-0

71e min. een combinatie vanaf de zijlijn aan de rechterkant tussen Thijmen en Noah. De bal breed op Frank die beheerst en slim de keeper omspeelt en de bal in het lege doel tikt en hiermee de wedstrijd definitief beslist 3-0.

Teun scoort 4-0

80e min. FC Zutphen heeft de wedstrijd onder controle en wil meer. Centrale verdediger Jort schuift steeds vaker door naar voren waardoor de druk op de verdediging van Teuge groot blijft. Het levert aan de rechterkant de zoveelste corner op. Deze wordt hoog voorgebracht door Thijmen en op de 5 meterlijn staat Teun die beheerst binnen kopt 4-0.

Nabeschouwing

Ons Aller Tweede hersteld zich prima vandaag na 2 verloren wedstrijden en pakt verdient 3 punten.

Opstelling FC Zutphen: Siem Isselman (k), Teun Isselman, Senne de Boer, Ivan Staring (79. Ezra Arends), Hugo Groters, Thijmen Veen (91. Nils Vos), Jort Bleumink, Tycho Bloemen, Aland Kader (25. Aleck Boeijink), Noah Bolt (c), Frank Smeerdijk

  • Balbezit : FCZ 72% / Teuge 28%
  • Corners : FCZ 8 / Teuge 4
  • Schoten : FCZ 9 / Teuge 5
  • Op doel : FCZ 6 / Teuge 2
Vind ik leuk 0