blok-oranje-rood

FC Zutphen 2 koploper 2e periode na 3-1 winst

blok-oranje-rood

Coach Tegelaar heeft met grote inzet in deze vakantie periode toch een representatieve selectie weten samen te stellen. Aan interim coach Isselman nu de taak om hier iets mee te doen. Hij liet er geen gras over groeien en in de wedstrijd bespreking heeft hij meteen de selectie op scherp gezet. Ook een compliment aan alle 6 spelers die 1 dag eerder zijn terug gekomen van hun wintersport vakantie en zo toch in actie konden komen.

Debuut jeugdspelers Daan en Julius

Door de krappe selectie mochten keeper Daan en spits Julius hun debuut maken in Ons Aller Tweede. Zij lieten beiden een goede indruk achter.

1e Helft

De eerste 25 min. ging de wedstrijd redelijk gelijk op daarna trok FC Zutphen de wedstrijd naar zich toe. Er werden voldoende kansen gecreëerd om de score te openen maar het vizier stond niet op scherp.

Thijmen net naast

8e min. opbouw van achteruit door Hugo die Senne centraal aanspeelt. Vervolgens komt Thijmen aan de rechterkant in bal bezit. Hij trekt naar binnen en krijgt een mogelijkheid om te schieten maar zijn inzet gaat net naast.
Even later een lange bal van Jort, nu aan de linkerkant, opnieuw gaat Thijmen diep. Hij komt ook van die kant naar binnen en nu gaat zijn inzet net voorlangs.

Redding keeper Daan

10e min. counter van Groesbeek. Er ontstaat een scrimmage voor het doel waar keeper Daan de hoofdrol speelt. Tot 2x toe gooit hij zich zelf dapper voor een inzet van dichtbij en voorkomt zo de openingstreffer voor Groesbeek.

Julius dicht bij treffer

12e min. start de opbouw aan de linkerkant. Nils speelt Julius aan die vervolgens een prima actie onderneemt en afsluit met een schot dat net over de lat gaat. 30e min. corner voor FC Zutphen aan de rechter kant. De voorzet komt bij Julius die de bal tegen de paal kopt.

Ruststand 0-0

Beide teams weten niet te scoren. Vooral FC Zutphen, is de betere ploeg maar laat teveel kansen onbenut. Coach Isselman geeft in de rust nog maar eens aan dat het tijd wordt om jezelf te belonen.

Groesbeek scoort 1-0

50e min. een counter van Groesbeek. FC Zutphen heeft teveel spelers voor de bal. Er wordt balverlies geleden en de linkerkant van FC Zutphen ligt helemaal open waar Groesbeek dankbaar gebruik van maakt. Hun rechterspits kan vrij diep gaan en op zijn inzet is keeper Daan kansloos 1-0.

Ivan scoort 2x

De voorsprong van Groesbeek is tegen de verhouding in maar FC Zutphen is wakker geschut. Het lijkt alsof men dit nodig had. Binnen 5 minuten is de schade volledig herstelt. 53e min. een aanval vanaf de rechterkant. Door goed stoorwerk van Ezra komt Teun in balbezit die vervolgens David bereikt. Zijn hoge voorzet komt ter hoogte van de penalty stip. Ivan kopt de bal over de keeper die iets te ver voor zijn doel staat 1-1. 56e min. FC Zutphen gaat door. Een overtreding op Ivan op de rand van de zestien midden voor het doel. Ivan neemt de vrije trap zelf en krult de bal perfect in de rechter boven hoek 1-2.

Thijmen scoort 1-3

FC Zutphen heeft de wedstrijd onder controle maar het blijft billen knijpen op de bank. 1 foutje kan zomaar de gelijkmaker betekenen wat onterecht zou zijn geweest. 92e min. krijgt Groesbeek nog een corner maar deze wordt weg gekopt door Jort. De bal komt bij Marnix die met een steekpass Thijmen vrij voor de keeper zet. Beheerst schiet Thijmen de bal langs de keeper in het doel 1-3. Direct daarna volgt het eindsignaal. De 3 verdiende punten zijn binnen.

Nabeschouwing

Een prachtig resultaat van Ons Aller Tweede dat dankzij het verlies van koplopers Spero 2 en DZC 4 , nu met nog 2 wedstrijden te gaan, koploper is in de 2e periode en alles nu zelf in de hand heeft.

Opstelling FC Zutphen: Daan Franck, Teun Isselman, Aleck Boeijink, Senne de Boer, Ivan Staring (75. Steye Kleijzen), Hugo Groters (60. Tom Wijnhoven), Thijmen Veen, Jort Bleumink (c), Nils Vos (45. David te Slaa), Ezra Arends (60. Tycho Bloemen), Julius Roters (45. Marnix Marsman)

  • Balbezit : FCZ 65% / Groesbeekse B. 35%
  • Corners : FCZ 3 / Groesbeekse B. 3
  • Schoten : FCZ 10 / Groesbeekse B. 6
  • Op doel : FCZ 4 / Groesbeekse B. 2
  • Coach : Arthur Isselman
  • Verslaggever : Jos Janssen
Vind ik leuk 4