blok-oranje-rood

FC Zutphen 2 doet goede zaken met 3-2 bekerwinst op AZSV 3

blok-oranje-rood

Vandaag staat, onder tropische temperaturen, de 2e bekerwedstrijd AZSV 3 – FC Zutphen 2 op het programma dat eveneens uitkomt in de 2e klasse. Een goede graadmeter voor Ons Aller Tweede.

1e helft

FCZ is van begin af aan de bovenliggende party en bepaald het wedstrijdbeeld met veel balbezit. Bij balverlies wordt direct collectief druk gezet en herovert FCZ de bal weer. Daarna wordt er goed opgebouwd van achteruit over veel schijven. Het driehoekje Tim Tom en Steye weet elkaar centraal goed te vinden.

Max scoort 0-1

8e min. Al vroeg in de wedstrijd lijdt dit tot de 1e kans. Een aanval aan de rechterkant opgezet door Frank die Thijmen wegstuurt. Zijn voorzet komt bij de 2e paal waar Max geheel vrij voor het doel de bal kan binnen schieten 0-1.

Redding Ivan

12e min. pas de eerste gelegenheid voor AZSV. Een lange bal door het centrum waar hun middenvelder op snelheid door komt. Vrij voor keeper Ivan, maar zijn inzet laag in de hoek, is een prooi voor onze doelman met een perfecte save.

AZSV scoort 1-1

30e min. scoort AZSV wat tegen de verhouding in de gelijkmaker na een overtreding op Noah waar niet voor gefloten wordt. Hun aanvaller komt daardoor in balbezit en slalomt door de Zutphense defensie en komt vrij voor keeper Ivan die op zijn inzet kansloos is 1-1.

Max scoort 1-2

32e min. Ons Aller Tweede laat er geen gras over groeien en reageert met het enige juiste antwoord. Senne stuurt aan de rechterkant Thijmen de hoek in. Zijn voorzet op Noah bij de 2e paal. Diens inzet kan nog gekeerd worden door de keeper maar in de rebound is het Max die alert reageert en het net vindt in de rechter boven hoek 1-2.

Ivan komt net te kort

40e min. kan FCZ uitlopen. Aleck staat aan de basis van een nieuwe aanval. Hij speelt Steye aan en diens voorzet gaat voor het doel langs. Bij de 2e paal komt Ivan inglijden maar hij komt net een teenlengte tekort om de bal in het doel te werken. Ruststand 1-2.

2e helft

Tropische temperaturen vergt veel van de spelers waardoor de 2e helft toch iets minder is dan de 1e helft. Daardoor kan AZSV iets beter ageren tegen het aanvallende spel van FCZ. Toch krijgt FCZ nog de nodige kansjes om uit te lopen maar weet het net niet te vinden. Zo strand Ivan net als Max 2x op de keeper.

AZSV scoort 2-2

65e min. dan valt de treffer wel aan de andere kant. Balverlies op een plek waar het nou juist niet zou moet gebeuren is de aanleiding van de gelijkmaker. Een Zutphense middenvelder laat zich te makkelijk van de bal zetten daar waar geen rugdekking is. Zo kan de spits van AZSV vrij komen voor keeper Ezra die kansloos is op zijn inzet 2-2.

Match winnaar Tycho scoort 2-3

82e min. een lage voorzet van Steye. Bij de 2e paal komt Tycho net iets te kort om de voorzet binnen te werken. 85e min. is het dan wel raak. Steye speelt Frank aan aan de zijlijn. Een steekpass op Tycho die in eerste instantie strand op de doelman van AZSV maar goed doorzetten levert hem een 2e kans op die wel doeltreffend is 2-3.

Nabeschouwing

FCZ weet deze stand professioneel over de streep te trekken. Een belangrijke verdiende overwinning van Ons Aller Tweede. Doordat de andere wedstrijd in deze poule eindigde in een gelijkspel is FCZ al groepswinnaar geworden en geplaatst voor de volgende ronde. De volgende wedstrijd tegen DZC 4 is dus niet meer van belang. Een prima resultaat wat FCZ al jaren niet meer is gelukt.

Opstelling: Ivan Nijland (45. Ezra Arends), Tim Scholten, Joran van der Kamp (25. Aleck Boeijink), Tom Wijnhoven, Senne de Boer (65. Jort Bleumink), Ivan Staring (65. Tycho Bloemen), Max Oostendorp, Noah Bolt (c), Thijmen Veen, Steye Kleijzen, Frank Smeerdijk

  • Balbezit: FCZ 62% / AZSV 38%
  • Coach: Donovan Tegelaar
  • Grensrechter: Remco Tijmans
  • Verslaggever: Jos Janssen
Vind ik leuk 3