blok-oranje-rood

FC Zutphen 2 boekt monsterzege op Groen Wit 2

blok-oranje-rood

Vandaag ontvangt FC Zutphen Groen Wit uit Apeldoorn. Bij winst neemt het afstand maar bij verlies komt Groen Wit op gelijke hoogte en belandt FC Zutphen in de onderste regionen. Een overwinning is dus bittere noodzaak, zoals coach Tegelaar vooraf aangaf in de wedstrijd bespreking.

Thijmen opent de score 1-0

10e min. een heerlijke actie van Thijmen op de rand van de 16 meter die hij afrond met een bekeken balletje in de verre hoek rakelings langs de paal 1-0. Hiermee is de toon gezet. FC Zutphen laat direct zien dat er vandaag niets te halen valt voor Groen Wit.

Ivan scoort 2-0

15e min. een dubbele 1-2 combinatie door het midden van Jesse en Ivan. Beiden hadden de trekker over kunnen halen maar het is Ivan die het laatste zetje geeft 2-0.

Schot Mike

20e min. aanval aan de linkerkant opgezet door Jort die Mike in scoringspositie zet maar zijn schot gaat rakelings over de lat.

Ivan scoort 3-0

25e min. opbouw van achteruit door Hidde R. die Steye centraal aanspeelt. Zijn steekpass zet Ivan schuin vrij voor de keeper. Diens inzet verrast de keeper in de korte hoek 3-0.

Hidde v. K. scoort 4-0

30e min. een soortgelijk doelpunt. Hidde komt opzetten vanaf de rechterkant en via een kaats met Jesse komt hij in dezelfde positie schuin vrij voor de keeper. Ook zijn inzet verrast de keeper in de korte hoek 4-0.

Max scoort 5-0

32e min. de verdediging van Groen Wit heeft het niet meer en zelfs de rechter verdediger van de bezoekers staat aan de basis van weer een doelpunt. Hij wil uitverdedigen voor het doel langs. Max is zeer attent en onderschept de bal waardoor hij vrij voor de keeper komt te staan. Bekeken prikt hij de bal in de linker onder hoek 5-0.

Ivan scoort 6-0

35e min. is het Ivan die opnieuw een opening vind in de korte hoek en de bal hard tegen de touwen werkt. Hij zet hiermee een ruststand van 6-0 op het scorebord.

Jesse scoort 7-0

52e min. FC Zutphen gaat de 2e helft gewoon door met het vertoonde spel en vermaakt de toeschouwers in stadion Meijerink. Ivan en Jesse weten elkaar makkelijk te vinden. Nu is het de beurt aan Ivan met een tikkie breed om Jesse in stelling te brengen en hij faalt niet. Ook hij scoort met een bekeken balletje in de hoek 7-0.

Mike scoort 8-0

55e min. een aanval aan de rechterkant eindigt in een hoekschop voor FC Zutphen. Steye brengt de bal hoog voor het doel. De bal wordt in eerste instantie weggekopt maar komt voor de voeten van Mike. Hij aarzelt niet en zijn inzet is onhoudbaar voor de keeper 8-0.

Ivan scoort 2x op rij

57e min. FC Zutphen neemt geen gas terug. Doelpunten volgen elkaar in een rap tempo op. Opnieuw combineren Jesse en Ivan er op los. Een breedtepass van Jesse op Ivan die geen moeite heeft om de 9-0 binnen te werken. 76e min. een steekpass van Mike en Ivan maakt z’n 5e doelpunt van de middag 10-0.

Noah benut Penalty 11-0

83e min. is Ivan alleen nog te stoppen middels een overtreding binnen de 16 meter. De toegekende penalty wordt genomen door Noah en hard binnen geschoten 11-0.

Senne scoort 12-0

86e min. Ons Aller Tweede is er nog niet klaar mee. Een groot compliment, het blijft collectief goed, verzorgt en in hoog tempo combineren, ook binnen de 16 meter van de tegenstander en nu is Senne het eindstation na goed doorzetten van Frank. Senne mag zijn eerste doelpunt van het seizoen aantekenen 12-0.

Slotakkoord is voor Max en Mike

Vlak voor het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Hartgers bepalen Max en Mike de eindstand van 14-0 op het scorebord.

Nabeschouwing

Een prachtig resultaat van Ons Aller Tweede dat Groen Wit met dubbele cijfers terug naar Apeldoorn stuurt. Er was heus sprake van een doelpunten festijn. Met oogstrelend Tikkie Takkie voetbal in een hoog tempo werd de tegenstander volledig van de mat gespeeld. Nu is het zaak om deze lijn, de komende 2 wedstrijden voor de winterstop, een goed vervolg te geven.

Opstelling: Siem Isselman, Hidde van Kalker (68. Senne de Boer), Steye Kleijzen (58. Tom Wijnhoven), Ivan Staring, Max Oostendorp, Noah Bolt (c), Thijmen Veen, Hidde Reussink, Mike Teeuw, Jesse de Vries (68. Frank Smeerdijk), Jort Bleumink

  • Balbezit : FCZ 78% / Groen Wit 22%
  • Corners : FCZ 8 / Groen Wit 2
  • Schoten : FCZ 19 / Groen Wit 3
  • Op doel : FCZ 17 / Groen Wit 1
  • Coach: Donovan Tegelaar
  • Grensrechter: Remco Tijmans
  • Verslaggever: Jos Janssen
Vind ik leuk 4